Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Infeksioni

Heqja e shpretkës dhe infeksionet

Heqja e shpretkës rrit mundësinë e infeksioneve të rënda nga mikroorganizmat e inkapsuluara si p.sh. pneumokoku.  Nëse kemi për të bërë një splenektomi, dy javë më parë, tek i sëmuri është e mira të bëjmë vaksinim kundër pneumokokut, meningokokut dhe hemophilus influenzae.

Çka është fistula?

Fistula Fistula është një lidhje jo normale e indit midis dy organeve ose një organi dhe lëkurës. Kur indet e dëmtuara lidhen me njëri-tjetrin gjatë infeksionit, në shumë raste ato ngjiten bashkë. Në qoftë se ato shërohen të ngjitura bashkë, krijohet fistul.  Kur infeksioni nga divertikuliti përhapet jashtë hapësirës së zorrës, indet e saj mund të ngjiten me indet e organeve përreth. Organet më të shpeshta të përfshira në këtë fenomen janë vezika urinare, zorra e hollë dhe lëkura. Fistula që ndodh më shpesh është ajo midis zorrës së trashë dhe vezikës urinare e cila prek njësoj si meshkujt dhe femrat. Kjo lloj fistule mund të shkaktojë infeksion të rëndë urinar për një kohë të zgjatur. Ky komplikacion korrigjohet me kirurgji. Burimi:  Dr. Altin Cekodhima qka eshte fistula, cka eshte fistula, cka jane fistulat, fistula shqip 

Çka është sepsa ?

Çka është sepsa ? Sepsa është infekcion sistematik, i përgjithshëm, i shkaktuar nga mikroorganizmat apo produktet e tyre të cilët gjinden në qarkullimin e gjakut. qka eshte sepsa,qfare eshte sepsa,sepsa shqip,qka jane sepsat,sepsa ne shqip,qka quajme sepse,sepsa ne shqip,sepse shqip,sepsa shqip,qfare eshte sepsa,sepsa definicioni,perkufizimi

Çka është Pneumonia ?

Pneumonia është sëmundje infektive e mushkërive e karakterizuar nga inflamacioni akut; bronket mbushen me sekrecione, të cilat ndërveprojnë me shkëmbimin e gazrave dhe mund t’i paraprijnë infeksionit . cka eshte pneumonia,ceshte pneumonia,cfare eshte pneumonia,pneumonia shqip,qka eshte pneumonia,qfare eshte pneumonia

Çka është infeksioni ?

Çka është infeksioni ? Me infeksion kuptojmë mundësinë e depërtimit të shkaktarit të sëmundjes ngiitëse në organizmin e njeriut apo kafshës, si dhe shumimit dhe qëndrimit të tij.   Infeksioni është prania e mikroorganizmave në një vend i cili normalisht është steril dhe mund të jetë i shoqëruar me shenja të reaksionit inflamator. ceshte infeksioni, cfare eshte infeksioni,cka eshte infeksioni, qka eshte infeksioni, qeshte infeksioni, qka kuptojm me infeksion,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more