Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Splenectomia

Heqja e shpretkës dhe infeksionet

Heqja e shpretkës rrit mundësinë e infeksioneve të rënda nga mikroorganizmat e inkapsuluara si p.sh. pneumokoku.  Nëse kemi për të bërë një splenektomi, dy javë më parë, tek i sëmuri është e mira të bëjmë vaksinim kundër pneumokokut, meningokokut dhe hemophilus influenzae.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more