Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Kush e solli Doruntinën

Kush e solli Doruntinën - (Analiza)

Kush e solli Doruntinën është roman ku poetizohet besa e shqiptarëve.
Veprimi i romanit shtjellohet në Shqipërinë mesjetare.
Kapiten Stresi është i ngarkuar të shkruaj një raport dhe të mbyll çështjen e ardhjes së Doruntinës nga Bohemia, vdekjes së saj dhe të nënës, dhe hapjen e varrit të Konstandinit.
Fjala është për një nënë me nëntë djem dhe një vajzë, të cilën dëshirojnë ta martojnë larg.

Nëna nuk bindet deri sa Konstandini i jep besën se do ta sjellë Doruntinën sa herë që ajo dëshiron.

luftë vdesin të nëntë djemt.

Nëna digjet për ta parë Doruntinën, por s'ka kush t 'ia sjellë.

Mallkon Konstandinin e vdekur pse dha besën kur nuk është në gjendje ta mbajë.

Konstandini i mbetet besnik fjalës, ndonëse i vdekur, ngrihet nga varri, e shalon kalin, e gjen motrën dhe ia sjell nënës.

Autori përcjell mesazhin se: besa si e mund jetën e nënshtron edhe vdekjen.

Postime të ngjashme:


Ismail Kadare   Biografia Kështjella Gjenerali i ushtrisë së vdekur Kronikë ne gur
Prometeu
Piramida Analiza e v…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more