Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Absorbimi. Show all posts
Showing posts with label Absorbimi. Show all posts

Ku bëhet absorbimi i sasive më të mëdha të lëndëve ushqyese ?

Absorbimi i sasive më të mëdha të lëndëve ushqyese bëhet në:

-zorrën e hollë (jejunum).
Absorbimi i sasive më të mëdha të lëndëve ushqyese bëhet në:

-zorrën e hollë (jejunum).

Çka është farmakokinetika ?


 Çka është farmakokinetika ?

Farmakokinetika është disiplinë e farmakologjisë që merret me fatin e barit në organizëm.

Mund të definohet si pyetje- çka i bën organizmi barit?


Farmakokinetika përfshinë  periudhën e kohës nga marrja e barit e deri te arritja e tij në vendin e veprimit dhe eliminimi.

Në farmakokinetikë bëjnë pjesë këto procese: absorbimi, distribuimi, metabolizmi dhe eliminimi i barit.

cka eshte farmakokinetika, farmakokinetika definicioni, cfare eshte farmakokinetika, 

 Çka është farmakokinetika ?

Farmakokinetika është disiplinë e farmakologjisë që merret me fatin e barit në organizëm.

Mund të definohet si pyetje- çka i bën organizmi barit?


Farmakokinetika përfshinë  periudhën e kohës nga marrja e barit e deri te arritja e tij në vendin e veprimit dhe eliminimi.

Në farmakokinetikë bëjnë pjesë këto procese: absorbimi, distribuimi, metabolizmi dhe eliminimi i barit.

cka eshte farmakokinetika, farmakokinetika definicioni, cfare eshte farmakokinetika, 

Namazi

Syzat