Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Citati

Çka është citati

                        Çka është citati

Citatiështë një pjesë e shkëputur nga një vepër dhe e riprodhuar pa ndryshime, është pra një lloj i ligjeratës së drejtë. Kur citati riprodhohet pranë fjalëve të autorit si ligjeratë e drejtë, shenjat e pikësimit përdoren njësoj si në ligjeratën e drejtë: “Duhet të jesh jashtë Shqipërisë e të jesh larg, - shkruan Faik Konica, - për të kuptuar se ç‘forcë e ç‘bukuri të ëmbël ka kjo fjalë: Shqipëri!”

Në qoftë se citati del si pjesë e varur, ai vihet vetëm midis thonjëzash:

Faik Konica ka shkruar se “duhet te jesh jashtë Shqipërisë e të jesh larg për të kuptuar se ç’forcë e ç‘bukuri të ëmbël ka kjo fjalë: Shqipëri!”

Kur citati nuk riprodhohet i plotë, në vend të fjalëve të hequra vihen tri pika.
 qka eshte citati, qka domethene citati,kuptimi i citatit,fjala citat, cfare eshte citati,çfarë është citati, cka eshte citati, citati shembull,shembuj citatesh,shembull citat, citate shqip,citati shqip, citat shqip

Postimet e fundit






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more