Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është citati


                        Çka është citati

Citati është një pjesë e shkëputur nga një vepër dhe e riprodhuar pa ndryshime, është pra një lloj i ligjeratës së drejtë.
Kur citati riprodhohet pranë fjalëve të autorit si ligjeratë e drejtë, shenjat e pikësimit përdoren njësoj si në ligjeratën e drejtë:
“Duhet të jesh jashtë Shqipërisë e të jesh larg, - shkruan Faik Konica, - për të kuptuar se ç‘forcë e ç‘bukuri të ëmbël ka kjo fjalë: Shqipëri!”

Në qoftë se citati del si pjesë e varur, ai vihet vetëm midis thonjëzash:

Faik Konica ka shkruar se “duhet te jesh jashtë Shqipërisë e të jesh larg për të kuptuar se ç’forcë e ç‘bukuri të ëmbël ka kjo fjalë: Shqipëri!”

Kur citati nuk riprodhohet i plotë, në vend të fjalëve të hequra vihen tri pika.

 qka eshte citati, qka domethene citati,kuptimi i citatit,fjala citat, cfare eshte citati,çfarë është citati, cka eshte citati, citati shembull,shembuj citatesh,shembull citat, citate shqip,citati shqip, citat shqip
loading...

                        Çka është citati

Citati është një pjesë e shkëputur nga një vepër dhe e riprodhuar pa ndryshime, është pra një lloj i ligjeratës së drejtë.
Kur citati riprodhohet pranë fjalëve të autorit si ligjeratë e drejtë, shenjat e pikësimit përdoren njësoj si në ligjeratën e drejtë:
“Duhet të jesh jashtë Shqipërisë e të jesh larg, - shkruan Faik Konica, - për të kuptuar se ç‘forcë e ç‘bukuri të ëmbël ka kjo fjalë: Shqipëri!”

Në qoftë se citati del si pjesë e varur, ai vihet vetëm midis thonjëzash:

Faik Konica ka shkruar se “duhet te jesh jashtë Shqipërisë e të jesh larg për të kuptuar se ç’forcë e ç‘bukuri të ëmbël ka kjo fjalë: Shqipëri!”

Kur citati nuk riprodhohet i plotë, në vend të fjalëve të hequra vihen tri pika.

 qka eshte citati, qka domethene citati,kuptimi i citatit,fjala citat, cfare eshte citati,çfarë është citati, cka eshte citati, citati shembull,shembuj citatesh,shembull citat, citate shqip,citati shqip, citat shqip
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat