Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Oftalmologjia. Show all posts
Showing posts with label Oftalmologjia. Show all posts

Keratometri përcakton :


Keratometri përcakton :

a.    Trashësinë e kornesë
b.    Thellësinë e odës së përparme
c.    Fuqinë thyese të kornesë


Keratometri përcakton :

a.    Trashësinë e kornesë
b.    Thellësinë e odës së përparme
c.    Fuqinë thyese të kornesë

Konjunktiva e fornikseve ekzaminohet pas :


Konjunktiva e fornikseve ekzaminohet pas :
    
a.    Rrotullimit të njëfishte të kapakut të syrit
b.    Rrotullimit të dyfishtë të kapakut të epërm të syrit
c.    Nuk ka nevojë të bëhet rrotullimi i kapakëve


Konjunktiva e fornikseve ekzaminohet pas :
    
a.    Rrotullimit të njëfishte të kapakut të syrit
b.    Rrotullimit të dyfishtë të kapakut të epërm të syrit
c.    Nuk ka nevojë të bëhet rrotullimi i kapakëve

Konjunktiviti paraqitet në formën :


Konjunktiviti paraqitet në formën :

a.    Akute, subakute dhe kronike
b.    Akute
c.    Vetëm në formën kronike


Konjunktiviti paraqitet në formën :

a.    Akute, subakute dhe kronike
b.    Akute
c.    Vetëm në formën kronike

Konjunktiviti bakterial më së shpeshti shkaktohet nga :


Konjunktiviti bakterial më së shpeshti shkaktohet nga :

a.    Pneumokoku , haemophilusi, stafilokoku
b.    Neiseria gonorrhoeae
c.    Neiseria meningitis

Konjunktiviti bakterial më së shpeshti shkaktohet nga :

a.    Pneumokoku , haemophilusi, stafilokoku
b.    Neiseria gonorrhoeae
c.    Neiseria meningitis

Konjunktiviti përveç hiperemisë konjunktivale përcillet me :


Konjunktiviti përveç hiperemisë konjunktivale përcillet me :

a.    Keratit
b.    Iridociklit
c.    Sekret mukoz, mukoseroz ose purulent


Konjunktiviti përveç hiperemisë konjunktivale përcillet me :

a.    Keratit
b.    Iridociklit
c.    Sekret mukoz, mukoseroz ose purulent

Zakonisht konjunktiviti bakterial mjekohet me :


Zakonisht konjunktiviti bakterial mjekohet me :

a.    Pika të antibiotikut të aplikuara në sakusin konjunktival
b.    Pomadë të antibiotikut
c.    Antibiotik parenteral

Zakonisht konjunktiviti bakterial mjekohet me :

a.    Pika të antibiotikut të aplikuara në sakusin konjunktival
b.    Pomadë të antibiotikut
c.    Antibiotik parenteral

Antibiotikët përveç lokal në sy përdoren edhe parenteral në rastet e infeksioneve shkaktuar nga :


Antibiotikët përveç lokal në sy përdoren edhe parenteral në rastet e infeksioneve shkaktuar nga :

a.     Pneumokoku
b.     Stafilokoku
c.     Gonokoku, streptokoku  dhe bacili i difterisë

Antibiotikët përveç lokal në sy përdoren edhe parenteral në rastet e infeksioneve shkaktuar nga :

a.     Pneumokoku
b.     Stafilokoku
c.     Gonokoku, streptokoku  dhe bacili i difterisë

Konjunktiviti vernal ose pranveror mjekohet me :


Konjunktiviti vernal ose pranveror mjekohet me :

a.    Antibiotik
b.    Virostatik
c.    Antiflogistik steroid ose josteroidKonjunktiviti vernal ose pranveror mjekohet me :

a.    Antibiotik
b.    Virostatik
c.    Antiflogistik steroid ose josteroid


Konjunktiviti vernal paraqitet te :


Konjunktiviti vernal paraqitet te :

a.    Fëmijët para pubertetit
b.    Të rriturit
c.    Nuk ka lidhje me moshë

Konjunktiviti vernal paraqitet te :

a.    Fëmijët para pubertetit
b.    Të rriturit
c.    Nuk ka lidhje me moshë

Konjunktiviti epidemik


Konjunktiviti epidemik shkaktohet nga :

a.       Adenoviruset
b.       Virusi i herpesit
c.        Virusi i gripit


Konjunktiviti epidemik shkaktohet nga :

a.       Adenoviruset
b.       Virusi i herpesit
c.        Virusi i gripit

Duhet të korigjohet anomalia e refraksionit në raste me :

Duhet të korigjohet anomalia e refraksionit në raste me :

a. Konjunktivit akut
b. Konjunktivit kronik
c. Konjunktivit epidemik


Duhet të korigjohet anomalia e refraksionit në raste me :

a. Konjunktivit akut
b. Konjunktivit kronik
c. Konjunktivit epidemik


Konjunktiviti kronik përkeqësohet nga :


Konjunktiviti kronik përkeqësohet nga :

a.    Kushtet e ndriçimit të dobët
b.    Era, tymi, pluhuri
c.    Të dyjaKonjunktiviti kronik përkeqësohet nga :

a.    Kushtet e ndriçimit të dobët
b.    Era, tymi, pluhuri
c.    Të dyja


Sekreti në formë të fijeve të zgjatura elastike është karakteristike e :


Sekreti në formë të fijeve të zgjatura elastike është karakteristike e :

a.    Konjunktivitit me etiologji bakteriale
b.    Konjunktivitit me etiologji virale
c.    Konjunktivitit alergjik

Sekreti në formë të fijeve të zgjatura elastike është karakteristike e :

a.    Konjunktivitit me etiologji bakteriale
b.    Konjunktivitit me etiologji virale
c.    Konjunktivitit alergjik

Sekreti purulent është karakteristikë e :


Sekreti purulent është karakteristikë e :

a.    Konjunktivitit bakterial
b.    Konjunktivitit viral
c.    Konjunktivitit alergjik

Sekreti purulent është karakteristikë e :

a.    Konjunktivitit bakterial
b.    Konjunktivitit viral
c.    Konjunktivitit alergjik

Hiperemia konjunktivale ka intenzitetin më të madh në :


Hiperemia konjunktivale ka intenzitetin më të madh në :

a.    Konjunktivën e fornikseve
b.    Konjunktivën e kapakëve
c.    Konjunktivën bulbare


Hiperemia konjunktivale ka intenzitetin më të madh në :

a.    Konjunktivën e fornikseve
b.    Konjunktivën e kapakëve
c.    Konjunktivën bulbare

Konjunktiviti neonatal ose ophthalmia neonatorum lajmërohet :


Konjunktiviti neonatal ose ophthalmia neonatorum lajmërohet :

a.    2 deri 12 ditë pas lindjes
b.    1 muaj pas lindjes
c.    2 javë pas lindjes

Konjunktiviti neonatal ose ophthalmia neonatorum lajmërohet :

a.    2 deri 12 ditë pas lindjes
b.    1 muaj pas lindjes
c.    2 javë pas lindjes

Infeksioni i konjunktivës te i posalinduri bëhet :


Infeksioni i konjunktivës te i posalinduri bëhet :

a.    Gjate kalimit të frytit nëpër kanalin e lindjes
b.    Nga personeli pas lindjes
c.    Në shtëpi pas lirimit nga spitali


Infeksioni i konjunktivës te i posalinduri bëhet :

a.    Gjate kalimit të frytit nëpër kanalin e lindjes
b.    Nga personeli pas lindjes
c.    Në shtëpi pas lirimit nga spitali

Hordeolumi është inflamacion :


Hordeolumi është inflamacion  :

a.    I konjunktivës
b.    Kronik i gjëndrave të Meibomit
c.    Akut i gjëndrave të Meibomit


qka eshte hordeolumi,ceshte hordeolumi,cfare eshte hordeolumi,qfare eshte hordeolumi


Hordeolumi është inflamacion  :

a.    I konjunktivës
b.    Kronik i gjëndrave të Meibomit
c.    Akut i gjëndrave të Meibomit


qka eshte hordeolumi,ceshte hordeolumi,cfare eshte hordeolumi,qfare eshte hordeolumi

Halazioni mjekohet me :


Halazioni mjekohet me :

a.    Intervenim kirurgjik
b.    Me antibiotik
c.    Me virostatik

Halazioni mjekohet me :

a.    Intervenim kirurgjik
b.    Me antibiotik
c.    Me virostatik
Dakriocistiti akut flegmonoz paraqet gjendje akute pas :


Dakriocistiti akut flegmonoz paraqet gjendje akute pas :

a.    Konjunktivitit akut
b.    Keratitit
c.    Dakriocistitit kronik

Dakriocistiti akut flegmonoz paraqet gjendje akute pas :

a.    Konjunktivitit akut
b.    Keratitit
c.    Dakriocistitit kronik

Namazi

Syzat