Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Programe shqip

Pasqyra e gjakut

  Pasqyra e gjakut....një program i vogël rreth elementeve të gjakut dhe analizave të gjakut. Shikoje programin duke klikuar këtu    

Kulla e shqipes shkarko

Ky program mundëson përvetësimin e gjuhës shqipe.  Në kuadër të këtij programi janë përfshirë të gjitha trajtat e lakuara ose të zgjedhuara të pjesëve të ligjëratës. Përmes këtij softueri ju mund të mësoni si të lakoni emrat, mbiemrat, përemrat, numërorët dhe si të zgjedhoni foljet. Ky program është shumë i lehtë për t’u përdorur.  Pas instalimit, një ikonë do të paraqitet në tryezë.  Programi do të paraqitet gjithashtu edhe në “Program Files”.  Porsa të klikoni mbi ikonë, do të hapet forma e mirëseardhjes. Mjafton që të klikoni me mi mbi dritare dhe do të hapet dritarja kryesore nga e cila mund të futeni në dritaret e tjera. Në dritaren kryesore janë 10 butona që përfaqësojnë 10 pjesët e ligjëratës. Në mes të dritares është një kuti teksti në të cilën mund të shënoni fjalën.  Pasi të shtypni tastin “ENTER” ose “TAB” në tastierë, një ose më shumë butona do të marrin kornizë me ngjyrë të gjelbër dhe lloji i pjesës së ligjëratës do të bëhet me ngjyrë të bardhë.  Kjo trego

Drejtshkrimori 2.0

Nëse shkruani shqip, tash është koha për t’u thënë lamtumirë gabimeve drejtshkrimore.  Ju ofrojmë programin për drejtshkrim AS 2.0, që është një pako profesionale softuerike, e dizajnuar në veçanti për gjuhën shqipe.  Ky program përcakton mënyrën më të mirë të drejtshkrimit të gjuhës shqipe.  AS 2.0 është një vegël e domosdoshme për përdoruesin, që i siguron atij të gjitha shkathtësitë e nevojshme për ta kryer punën me sukses.  Per me shume info dhe per shkarkimin e ketij programi kliko ne burimin e ketij postimi. Burimi: http://gjuhashqipe.com shkruaj drejtshkrim shqip,drejtshkrimi ne shqip,shkarko programin per drejtshkrim,drejtshkrimi shkarko,shkarko drejtshkrimi 2.0,drejtshkrim shqip,shkruaj drejt gjuhen shqipe,si ta shkruaj drejt gjuhen shqipe

Office 2010 shqip

Të nderuar bashkëkombës, Ka përfunduar me sukses lokalizimi i  MS Office 2010 nga Qendra për Edukim dhe Përparim me seli në Prishtinë. Gjatë këtij procesi ka pasur një bashkëpunim të mirë me gjuhëtarë nga Shqipëria dhe Kosova, me Alba-Softin etj. Per me shume info dhe per shkarkimin e tij klikoni ne burimin e ketij lajmi. Burimi: http://gjuhashqipe.com office ne shqip,windows office ne shqip,office shqip, shkarko office shqip 2012,office 2010 shqip,

Fjalori informatikës

Me zhvillimet e vrullshme të teknologjisë informatike, si dhe me shtrirjen e përdorimit të kompjuterit e të internetit thuajse në të gjitha fushat e veprimtarisë së shoqërisë, ka lindur natyrshëm edhe nevoja për përpunimin dhe njësimin e terminologjisë së kësaj fushe bashkëkohore të shkencës dhe të teknikës edhe në gjuhën shqipe. Fjalori shpjegues i termave të informatikës, një fjalor dygjuhësh me 3000 terma nga kjo fushë, synon të jetë një mjet pune për një rreth shumë të gjerë përdoruesish, në radhë të parë për specialistët e fushës, si edhe për studentët, përkthyesit dhe për të gjithë ata që merren me teknologjinë e informacionit. Ai është një fjalor shpjegues dykahësh: anglisht – shqip – anglisht. Termat e përfshirë në këtë fjalor janë kryesisht nga këto nënfusha: Informatika si shkencë dhe teknologji, Hardueri dhe Softueri, Rrjetet kompjuterike, Gjuhët e programimit, Interneti dhe aplikacionet e tij etj. Puna për hartimin e këtij fjalori ka qenë e lidhur ngushtë me procesin e loka

Abetarja digjitale

Një prej synimeve të QEP-it dhe partnerëve të projektit “Gjuha shqipe dhe kompjuteri” ka qenë përfshirja edhe e brezit më të ri si përfitues i dobive të punës sonë.  Pothuajse ka mbaruar puna e realizimit të këtij softueri për fillestarë në mësim,fillestarë në gjuhë, matematikë, fillestarë në kompjuter etj.  E kemi quajtur abetare por është më shumë se kaq.   Kjo është një abetare multimediale (mbi 90% e përfunduar, përveç disa aspekteve, si ai gjuhësor dhe aspekti i metodikës, gjëra këto të vogla që bëhen lehtë në krahasim me softuerin për të cilin është dashur kohë dhe i cili konsiderojmë që është i përfunduar). Kjo abetare përbëhet prej 9 moduleve: alfabeti, numrat dhe figurat, fabula, këngë, lojëra, video, gjëegjëza, dhe ushtrime, etj. Fëmija apo ai i cili i mëson fëmijës shkrimin, leximin, përdorimin e kompjuterit etj. me një kësi lloj softueri multimedial, nuk mund të gabojë, por mundet vetëm t’ia mësojë shkrim leximin dhe njohuritë tjera.  Per me shume info dhe per

Fjalori elektronik shpjegues shqip-shqip

Fjalori elektronik shpjegues (FESh) është njëra pjesë e projektit mbarëkombëtar të Qendrës për Edukim dhe Përparim, “Gjuha shqipe dhe kompjuteri”, i cili mund të shkarkohet nga këtu.  Përdorimi i këtij fjalori do të ndihmojë shqipshkruesit në hartimin e teksteve të ndryshme, duke kursyer kohën e tyre dhe duke rritur njëkohësisht cilësinë e shkrimit.  Per me shume info dhe shkarkimin e tij kliko ne burimin e ketij postimi. Burimi: http://gjuhashqipe.com programe shqip,fjalori shqip,fjalor shqip shqip,fjalor fesh,fjalori shpjegues shqip shqip,shkarko fjalorin shpjegues shqip-shqip 

Windows 7 shqip

Të nderuar bashkëkombës Ka përfunduar me sukses lokalizimi i Windows 7 në shqip nga Qendra për Edukim dhe Përparim me seli në Prishtinë. Gjatë këtij procesi ka pasur një bashkëpunim të mirë me gjuhëtarë nga Shqipëria dhe Kosova, me Alba-Softin etj. Per me shume info rreth saj dhe shkarkimit apo instalimit vizito apo kliko mbi burimin e ketij lajmi. Burimi:   http://gjuhashqipe.com windows 7 shqip,windows shqip,windows ne shqip,shkarko windowsin ne shqip,shkarko shqip,windowsin

Tastiera shqipe 2.0

Pas më shumë se dhjetëmijë instalimeve dhe testimit njëvjeçar, kemi bërë përmirësimet e duhura dhe tani për ju kemi versionin 2.0 të AS Tastieres shqipe si pjesë e AS Qendrës 2.0.  Disa zgjidhje të deritashme për të shkruar shkronjat "Ë" dhe "Ç" kanë qenë të vështira dhe të ndërlikuara, shumë pak përdorues arrinin që t`i praktikonin. AS Tastiera standarde shqipe është softuer që mund të instalohet për më pak se 2 minuta dhe funksionon në çdo aplikacion në kompjuterin tënd. Pra, mund të konsiderojmë se është zgjidhur problemi që kishim në përdorimin e të gjitha shkronjave të alfabetit të shqipes, përkatësisht "Ë" dhe "Ç", shpresojmë shumë, në mënyrë standarde për të gjithë shqipshkruesit. Shqipja e shkruar dhe problemi i "Ë-së" dhe "Ç-së"! Kemi vendosur që ë-ja dhe ç-ja të dalë në kllapa, në mënyrë që të imponojmë një standard te të gjithë dhe për arsyen e thjeshtë se këta butona janë zakonisht të lirë.

Shkarko Programe shqip

Shkarko Programe shqip Per ti shkarkuar kliko ketu  http://adf.ly/2IyTH programe shqip, shkarko program shqip, programe shqip, shkarko disa programe shqip, programi shqip, programet me te njohura shqip, shkarko program ne gjuhen shqip

Fjalor Anglisht-Shqip per celular apo telefona mobil

Fjalor anglisht-shqip  per celular per me shkarku kliko http://adf.ly/28GHC  instruksionet per shkarkim: pasi te klikoni pritni 5 ose 10 sekonda, pas kesaj shkoni skip ad dhe jeni ne zonen e shkarkimit fjalor anglisht shqip, programe per telefona, programe per mobila, program per mobil, fjalor per mobil, shkarko fjalor anglisht shqip, perkthe online anglisht shqip, fjalor anglisht shqip per celular, meso anglisht, instalo fjalorin anglisht shqip, instalo fjalor, fjalor shqip anglisht, meso shqip, meso anglisht

Meso te falesh namazin

Namazi - është shtylla e dytë e Islamit, obligim i cili i shpallet Muhammedit a.s. gjatë udhëtimit të tij i njohur si Miraxhi. Namazi është obligim për të gjithë muslimanët të cilët jan të aftë psiqikisht dhe fizikisht (për të gjymtit fizikisht namazi është i obliguar por me lehtësime). Obligimi vendimtar i namazit është abdesi, pa marrjen korrekte të abdesit namazi është i pa pranueshëm. Obligim gjithashtu është që namazi të falet në kohën e vet e cila shpallet nëpërmjet Ezanit . Gjat kryerjes së namazit muslimanët kthehen kah Qabja.   Pra vella i dashur musliman fale namazin.Nese nuk dini si ta falni namazin atehere eshte nje program qe ju mundeson qe hap pas hapi te mesoni te falni namazin per ta shkarkuar kete program  kliko ketu

Fjalori frengjisht shqip

Per ta shkarkuar kliko http://adf.ly/1TViS  instruksionet per shkarkim: pasi te klikoni pritni 5 ose 10 sekonda, pas kesaj shkoni skip ad dhe jeni ne zonen e shkarkimit Glossaire Français / Albanais Fjalori Frengjisht / Shqip                                     www.rapitful.blogspot.com Sommaire                                  Përmbledhje    1. Saluer, se présenter                                  Përshendetem, prezantohem             2. Questionner, demander                            Pyes, kërkoj                                         3. Mots courants                                             Fjalë më të përdorëshme                   4. Le temps                                                     Koha                                                     5. Le climat                                                     Klima                                                    6. Compter, mesurer                                      Numëroj, mas

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more