Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Ismail Kadare. Show all posts
Showing posts with label Ismail Kadare. Show all posts

Analiza e romanit "Viti i mbrapshtë" - Ismail Kadare

 Analiza e romanit "Viti i mbrapshtë" - Ismail Kadare

Ngjarjet e romanit "Viti i mbrapshtë" ndodhin në vitin 1914. Në këtë vit Shqipëria fiton pavarësinë. Kështu vendosën Gjemania, Anglia, Austro-Hungaria, Franca, Italia dhe Rusia. Secili prej këtyre shteteve përpiqet ta tërheqë pas vetes kombin e ri. Gjë që shpjegon serinë e aleancave me synime të caktuara, si dhe ushtritë e huaja që ngatërrohen në këmbët e njëra-tjetrës, por pa u ndeshur mes tyre. Rivaliteti mes serbëve dhe turqëve i ndërlikon edhe më tepër punët.

Atëherë emërohet një mbret, një austriak, i cili nuk mund të pranohet nga myslimanët pa u bërë synet.Jemi në zemër të një komedie të përforcuar nga një vodevil i luajtur nga diplomatët e akredituar në Shqipëri. Dhe Ismail Kadareja qesëndis historianët e ardhshëm, kur të tundohen për të vënë rregull në tërë këtë mishmash të pashpjegueshëm dhe të pakuptueshëm, për të mos thënë absurd. Jemi larg luftës së proletariatit kundër imperializmit.

Përveç faktit se, nga gjithë kjo histori e ngatërruar, ngrihet zëri modest i fshatarëve të thjeshtë që ndërgjegjësohen për çështjen kombëtare. Të keqarmatosur, të keqkomanduar, ata enden kuturu andej-këndej, diku duke dalë fitimtarë, por duke humbur përfundimisht. Sidoqoftë, nuk ka asnjë dyshim se këta këmbëzbathur shkruajnë, në syrin e Kadaresë, epopenë e vërtetë shqiptare.
 Analiza e romanit "Viti i mbrapshtë" - Ismail Kadare

Ngjarjet e romanit "Viti i mbrapshtë" ndodhin në vitin 1914. Në këtë vit Shqipëria fiton pavarësinë. Kështu vendosën Gjemania, Anglia, Austro-Hungaria, Franca, Italia dhe Rusia. Secili prej këtyre shteteve përpiqet ta tërheqë pas vetes kombin e ri. Gjë që shpjegon serinë e aleancave me synime të caktuara, si dhe ushtritë e huaja që ngatërrohen në këmbët e njëra-tjetrës, por pa u ndeshur mes tyre. Rivaliteti mes serbëve dhe turqëve i ndërlikon edhe më tepër punët.

Atëherë emërohet një mbret, një austriak, i cili nuk mund të pranohet nga myslimanët pa u bërë synet.Jemi në zemër të një komedie të përforcuar nga një vodevil i luajtur nga diplomatët e akredituar në Shqipëri. Dhe Ismail Kadareja qesëndis historianët e ardhshëm, kur të tundohen për të vënë rregull në tërë këtë mishmash të pashpjegueshëm dhe të pakuptueshëm, për të mos thënë absurd. Jemi larg luftës së proletariatit kundër imperializmit.

Përveç faktit se, nga gjithë kjo histori e ngatërruar, ngrihet zëri modest i fshatarëve të thjeshtë që ndërgjegjësohen për çështjen kombëtare. Të keqarmatosur, të keqkomanduar, ata enden kuturu andej-këndej, diku duke dalë fitimtarë, por duke humbur përfundimisht. Sidoqoftë, nuk ka asnjë dyshim se këta këmbëzbathur shkruajnë, në syrin e Kadaresë, epopenë e vërtetë shqiptare.

Grate e bukura ne ndryshim nga bukuroshet

Grate e bukura ne ndryshim nga bukuroshet ishin teper te rralla. Ishin te tilla sepse ishin te ndryshme,ato mendonin ndryshe,dashuronin ndryshe,madje ndryshe, fare ndryshe, vuanin.

| Ismail Kadare| “Aksidenti
Grate e bukura ne ndryshim nga bukuroshet ishin teper te rralla. Ishin te tilla sepse ishin te ndryshme,ato mendonin ndryshe,dashuronin ndryshe,madje ndryshe, fare ndryshe, vuanin.

| Ismail Kadare| “Aksidenti

LEXONE NJË NDËR RRËFIMET MË RRËNQETHËSE PËR ISMAIL KADAREN! [ s h p ë r n d a j e ]Ismail Kadare, në kohën e komunizmit, derisa ishte përkrahës dhe udhërrëfyes për shumë gjëra i Enver Hoxhës, vajza e Ismailit, ishte e dashuruar në një djalë të rëndomtë, i cili nuk i takonte shtresës së lartë të asaj kohe. Ismail Kadare, kishte këmbëngulur dhe këshilluar vajzën e vet disa herë që të largohet nga ai djal, mirëpo, vajza vazhdimisht refuzonte kërkesën e tij. Sidoqoftë, mendjemadhësia, injoranca, idiotësia e Ismailit ishte aq e pa zakontë, saqë ndërmorri hapa barbarë në mënyrë që ta largoj me forcë nga vajza e tij ku edhe përdori miqësinë që kishte me Enverin kundër këtij djaloshi, duke e kthyer nga një gjendje të shëndoshë fizike në një gjendje kome, duke ja thyer me duar e këmbë e kurriz, duke e bërë kështu të pa lëvizshëm dhe të padobishëm për gjithë jetën, vetëm e vetëm që mos të jetë afër vajzës së tij./Të Tjerët Për Islamin/

Ky ishte dhe vazhdon të mbetet mikë i Enverit, i Gadafit, i Mubarakut, Asadit, i Natanyahut dhe i lozhave Masonike Franceze/

Shperndaje
Burimi:Te tjeret per Islamin
 
 
 


Ismail Kadare, në kohën e komunizmit, derisa ishte përkrahës dhe udhërrëfyes për shumë gjëra i Enver Hoxhës, vajza e Ismailit, ishte e dashuruar në një djalë të rëndomtë, i cili nuk i takonte shtresës së lartë të asaj kohe. Ismail Kadare, kishte këmbëngulur dhe këshilluar vajzën e vet disa herë që të largohet nga ai djal, mirëpo, vajza vazhdimisht refuzonte kërkesën e tij. Sidoqoftë, mendjemadhësia, injoranca, idiotësia e Ismailit ishte aq e pa zakontë, saqë ndërmorri hapa barbarë në mënyrë që ta largoj me forcë nga vajza e tij ku edhe përdori miqësinë që kishte me Enverin kundër këtij djaloshi, duke e kthyer nga një gjendje të shëndoshë fizike në një gjendje kome, duke ja thyer me duar e këmbë e kurriz, duke e bërë kështu të pa lëvizshëm dhe të padobishëm për gjithë jetën, vetëm e vetëm që mos të jetë afër vajzës së tij./Të Tjerët Për Islamin/

Ky ishte dhe vazhdon të mbetet mikë i Enverit, i Gadafit, i Mubarakut, Asadit, i Natanyahut dhe i lozhave Masonike Franceze/

Shperndaje
Burimi:Te tjeret per Islamin
 
 
 

Të falësh

Të falësh, nuk do të thotë të harrosh...!

|Ismail Kadare|
Të falësh, nuk do të thotë të harrosh...!

|Ismail Kadare|

Një thënie për pritjen nga Ismail Kadare

"..Merrini keto valixhe.
Te renda ?
Jane mbushur me pritje.

|Ismail Kadare|
"..Merrini keto valixhe.
Te renda ?
Jane mbushur me pritje.

|Ismail Kadare|

Kush e shkroi veprën '' Prilli i thyer '' ?


Kush e shkroi veprën '' Prilli i thyer '' ?

Veprën '' Prilli i thyer '' e shkroi  Ismail Kadare

Shih edhe analizën apo referatin e romanit Prilli i thyer

Kush e shkroi veprën '' Prilli i thyer '' ?

Veprën '' Prilli i thyer '' e shkroi  Ismail Kadare

Shih edhe analizën apo referatin e romanit Prilli i thyer

Kush e shkroi veprën Endërrime ?


Kush e shkroi veprën Endërrime ?

Veprën Endërrime e shkroi Ismail Kadare

Kush e shkroi veprën Endërrime ?

Veprën Endërrime e shkroi Ismail Kadare

Kush e shkroi romanin ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur '' ?


Kush e shkroi romanin ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur '' ?

Romanin ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur '' shkrimtari i mirënjohur shqiptar Ismail Kadare .

Shih edhe: Gjenerali i ushtrisë së vdekur   dhe    Ismail Kadare

kush e shkroi vepren gjenerali i ushtrise se vdekur,gjenerali i ushtrise se vdekur e shkroi kush,cili e shkroi vepren

Kush e shkroi romanin ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur '' ?

Romanin ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur '' shkrimtari i mirënjohur shqiptar Ismail Kadare .

Shih edhe: Gjenerali i ushtrisë së vdekur   dhe    Ismail Kadare

kush e shkroi vepren gjenerali i ushtrise se vdekur,gjenerali i ushtrise se vdekur e shkroi kush,cili e shkroi vepren

Gjenerali i ushtrisë së vdekur - Referat apo Analize

Gjenerali i ushtrise se vdekur,Analiza,Referat gjenerali i ushtrise se vdekur

Gjenerali i ushtrisë së vdekur është një roman i shkruar nga shkrimtari i mirënjohur shqiptar Ismail Kadare.

Shih një analizë më të gjërë të këtij romani: Gjenerali i ushtrisë së vdekur

Romani tregon ngjarje për një gjeneral italian, që është dërguar në Shqipëri me misionin për t'i gjetur eshtrat e ushtarëve italian që kishin vdekur  gjatë kohës së pushtimit të Shqipërisë.

Si detyrë kryesore e gjeneralit është kërkimi dhe gjetja e eshtrave të një koloneli të quajtur koloneli Z , i cili u zhduk pa gjurmë në një fshat të vogël shqiptar.

Rrethanat e zhdukjes së kolonelit Z e ndërlikojnë apo vështirësojnë shumë situatën.

Lexo biografinë e Ismail Kadare

Pas shumë mundimeve dhe kërkimeve  të kota prap se prap eshtrat a kolonelit Z nuk u gjetën.

Gjenerali i hedh eshtrat e kolonelit Z në humnerë dhe nga ai moment i prishë raportet me priftin.

Si përfundim gjenerali është i mundur në detyrën dhe misionin e tij, dhe në një moment dobësie shpirtërore dhe trupore vendos të maskojë apo ''zëvendësoj'' eshtrat e pagjetura të kolonelit Z me eshtrat e një ushtari të panjohur.


gjenerali i ushtrise se vdekur permbajtja,analiza,referat,vepra letrare,analiza dhe vepra letrare,permbledhje,personazhet,referat,analiza,Nje analize apo referat per romanin Gjenerali i ushtrise se vdekur, subjekti, ideja,motivi, personazhet,ngjarja,referati,kuptimi,permbajtja e romanit Gjenerali i ushtrise se vdekur,referat apo analize per vepren nga Ismail Kadare Gjenerali i ushtrise se Vdekur
Gjenerali i ushtrise se vdekur,Analiza,Referat gjenerali i ushtrise se vdekur

Gjenerali i ushtrisë së vdekur është një roman i shkruar nga shkrimtari i mirënjohur shqiptar Ismail Kadare.

Shih një analizë më të gjërë të këtij romani: Gjenerali i ushtrisë së vdekur

Romani tregon ngjarje për një gjeneral italian, që është dërguar në Shqipëri me misionin për t'i gjetur eshtrat e ushtarëve italian që kishin vdekur  gjatë kohës së pushtimit të Shqipërisë.

Si detyrë kryesore e gjeneralit është kërkimi dhe gjetja e eshtrave të një koloneli të quajtur koloneli Z , i cili u zhduk pa gjurmë në një fshat të vogël shqiptar.

Rrethanat e zhdukjes së kolonelit Z e ndërlikojnë apo vështirësojnë shumë situatën.

Lexo biografinë e Ismail Kadare

Pas shumë mundimeve dhe kërkimeve  të kota prap se prap eshtrat a kolonelit Z nuk u gjetën.

Gjenerali i hedh eshtrat e kolonelit Z në humnerë dhe nga ai moment i prishë raportet me priftin.

Si përfundim gjenerali është i mundur në detyrën dhe misionin e tij, dhe në një moment dobësie shpirtërore dhe trupore vendos të maskojë apo ''zëvendësoj'' eshtrat e pagjetura të kolonelit Z me eshtrat e një ushtari të panjohur.


gjenerali i ushtrise se vdekur permbajtja,analiza,referat,vepra letrare,analiza dhe vepra letrare,permbledhje,personazhet,referat,analiza,Nje analize apo referat per romanin Gjenerali i ushtrise se vdekur, subjekti, ideja,motivi, personazhet,ngjarja,referati,kuptimi,permbajtja e romanit Gjenerali i ushtrise se vdekur,referat apo analize per vepren nga Ismail Kadare Gjenerali i ushtrise se Vdekur

Cila është tema e romanit Kështjella ?


Cila është tema e romanit Kështjella ?

Tema është rrethimi i Kështjellës së Krujës nga ushtria osmane dhe rezistenca e kështjellarëve ndaj ketyre pushtuesve.

Nëse doni të lexoni më shumë rreth këtij romani kliko mbi Kështjella

cila eshte tema e romanit keshtjella,subjekti i romanit keshtjella,ismail kadare,cfare teme ka romani keshtjella,kuptimi,referat

Cila është tema e romanit Kështjella ?

Tema është rrethimi i Kështjellës së Krujës nga ushtria osmane dhe rezistenca e kështjellarëve ndaj ketyre pushtuesve.

Nëse doni të lexoni më shumë rreth këtij romani kliko mbi Kështjella

cila eshte tema e romanit keshtjella,subjekti i romanit keshtjella,ismail kadare,cfare teme ka romani keshtjella,kuptimi,referat

Pallati i ëndrrave - (Analiza)Nëpunësi i Pallatit të ëndrrave apo Pallati i ëndrrave është një roman ku shihet se si një shtet totalitar bën kontrollin e shpirtrave, kanalizon opinionin dhe bën shpërlarjen e trurit.

Në këtë roman përpunohen dy tema kryesore: degjenerimi i Perandorisë Osmane dhe qëndresa e vitaliteti i popullit shqiptar.

Linja e parë e veprimit ndërtohet rreth punës së Mark Alemit në Tabir Saraj, ku ishte caktuar të merrej me grumbullimin dhe shpjegimin e ëndrrave të shtetasve të sulltanit.

Linja e dytë ndërtohet në formë të një polemike shkencore rreth eposit heroik shqiptar dhe pozitës që ai duhet të ketë në gjirin e folklorit ballkanik.


pallati i enderrave analiza,referat,referate,vepra letrare,veper letrare,ismail kadare pallati i endrrave analize,analize,


Nëpunësi i Pallatit të ëndrrave apo Pallati i ëndrrave është një roman ku shihet se si një shtet totalitar bën kontrollin e shpirtrave, kanalizon opinionin dhe bën shpërlarjen e trurit.

Në këtë roman përpunohen dy tema kryesore: degjenerimi i Perandorisë Osmane dhe qëndresa e vitaliteti i popullit shqiptar.

Linja e parë e veprimit ndërtohet rreth punës së Mark Alemit në Tabir Saraj, ku ishte caktuar të merrej me grumbullimin dhe shpjegimin e ëndrrave të shtetasve të sulltanit.

Linja e dytë ndërtohet në formë të një polemike shkencore rreth eposit heroik shqiptar dhe pozitës që ai duhet të ketë në gjirin e folklorit ballkanik.


pallati i enderrave analiza,referat,referate,vepra letrare,veper letrare,ismail kadare pallati i endrrave analize,analize,

Referat Kështjella


Referat Kështjella


Nese doni referat apo analize per romanin Kështjella nga Ismail Kadare kliko mbi titullin e meposhtem:

                                               Kështjella


keshtjella ismail kadare referat keshtjella nga ismail kadare ismaïl kadaré romani keshtjella ismail kadare keshtjella ismail kadare permbajtja ismael kadaré kadare ismail keshtjella e ismail kadare keshtjella ismail kadare analize ismail kadare keshtjella romani kadarè keshtjella ismail kadare personazhet keshtjella ismail kadare kuptimi ismail kadare bücher referat keshtjella referat shqip keshtjella,romani keshtjella kadare,referat shqip,koment,kritika,permbajtja,personazhet,rendesia e vepres,

Referat Kështjella


Nese doni referat apo analize per romanin Kështjella nga Ismail Kadare kliko mbi titullin e meposhtem:

                                               Kështjella


keshtjella ismail kadare referat keshtjella nga ismail kadare ismaïl kadaré romani keshtjella ismail kadare keshtjella ismail kadare permbajtja ismael kadaré kadare ismail keshtjella e ismail kadare keshtjella ismail kadare analize ismail kadare keshtjella romani kadarè keshtjella ismail kadare personazhet keshtjella ismail kadare kuptimi ismail kadare bücher referat keshtjella referat shqip keshtjella,romani keshtjella kadare,referat shqip,koment,kritika,permbajtja,personazhet,rendesia e vepres,

Kush e solli Doruntinën - (Analiza)Kush e solli Doruntinën është roman ku poetizohet besa e shqiptarëve.

Veprimi i romanit shtjellohet në Shqipërinë mesjetare.

Kapiten Stresi është i ngarkuar të shkruaj një raport dhe të mbyll çështjen e ardhjes së Doruntinës nga Bohemia, vdekjes së saj dhe të nënës, dhe hapjen e varrit të Konstandinit.

Fjala është për një nënë me nëntë djem dhe një vajzë, të cilën dëshirojnë ta martojnë larg.

Nëna nuk bindet deri sa Konstandini i jep besën se do ta sjellë Doruntinën sa herë që ajo dëshiron.

luftë vdesin të nëntë djemt.

Nëna digjet për ta parë Doruntinën, por s'ka kush t 'ia sjellë.

Mallkon Konstandinin e vdekur pse dha besën kur nuk është në gjendje ta mbajë.

Konstandini i mbetet besnik fjalës, ndonëse i vdekur, ngrihet nga varri, e shalon kalin, e gjen motrën dhe ia sjell nënës.

Autori përcjell mesazhin se: besa si e mund jetën e nënshtron edhe vdekjen.

Postime të ngjashme:


Ismail Kadare   Biografiareferat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,Kush e solli Doruntinën,Ismail Kadare,kush e solli doruntinen


Kush e solli Doruntinën është roman ku poetizohet besa e shqiptarëve.

Veprimi i romanit shtjellohet në Shqipërinë mesjetare.

Kapiten Stresi është i ngarkuar të shkruaj një raport dhe të mbyll çështjen e ardhjes së Doruntinës nga Bohemia, vdekjes së saj dhe të nënës, dhe hapjen e varrit të Konstandinit.

Fjala është për një nënë me nëntë djem dhe një vajzë, të cilën dëshirojnë ta martojnë larg.

Nëna nuk bindet deri sa Konstandini i jep besën se do ta sjellë Doruntinën sa herë që ajo dëshiron.

luftë vdesin të nëntë djemt.

Nëna digjet për ta parë Doruntinën, por s'ka kush t 'ia sjellë.

Mallkon Konstandinin e vdekur pse dha besën kur nuk është në gjendje ta mbajë.

Konstandini i mbetet besnik fjalës, ndonëse i vdekur, ngrihet nga varri, e shalon kalin, e gjen motrën dhe ia sjell nënës.

Autori përcjell mesazhin se: besa si e mund jetën e nënshtron edhe vdekjen.

Postime të ngjashme:


Ismail Kadare   Biografiareferat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,Kush e solli Doruntinën,Ismail Kadare,kush e solli doruntinen

Dosja H - (Analiza)


Në veprën Dosja H  përshkruhet udhëtimi i dy studiuesve të huaj Maks Roth dhe Vili Norton, të cilët vijnë në Shqipëri për të mbledhur dhe regjistruar në gramofon këngë të eposit heroik shqiptar.

Hulumtojnë për ndonjë lidhje mes eposit homerik me eposin heroik shqiptar, i cili akoma këndohej nga malësorët shqiptar dhe sllavët e jugut.

Ky udhëtim i vë në dyshim autoritetet shqiptare, sidomos nënprefektin e zonës, i cili angazhon agjentin Dulë Baxhaja t'i përcjellë të huajt.

Veprimi zhvillohet në Hanin e Rashtbuallit.

Në popull përhapet dyshimi se ata janë spiun.

Hani bastiset dhe materialet e tyre asgjësohen.


referat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,dosja H,dosjet h,Dosja H, kadare,kadareja,ismail kadare

Në veprën Dosja H  përshkruhet udhëtimi i dy studiuesve të huaj Maks Roth dhe Vili Norton, të cilët vijnë në Shqipëri për të mbledhur dhe regjistruar në gramofon këngë të eposit heroik shqiptar.

Hulumtojnë për ndonjë lidhje mes eposit homerik me eposin heroik shqiptar, i cili akoma këndohej nga malësorët shqiptar dhe sllavët e jugut.

Ky udhëtim i vë në dyshim autoritetet shqiptare, sidomos nënprefektin e zonës, i cili angazhon agjentin Dulë Baxhaja t'i përcjellë të huajt.

Veprimi zhvillohet në Hanin e Rashtbuallit.

Në popull përhapet dyshimi se ata janë spiun.

Hani bastiset dhe materialet e tyre asgjësohen.


referat,referate,personazhet,subjekti,rendesia,permbajtja,analiza,analizat,analize,dosja H,dosjet h,Dosja H, kadare,kadareja,ismail kadare

Prilli i thyer - (Analiza)


Prilli i thyer - Ismail Kadare -(Analiza)

Prilli i thyer është roman i cili prek apo trajton temën e gjakmarrjes.

Përshkruhet me hollësi forca dhe ndikimi i kanunit në jetën e malësorëve.

Veprimi vendoset në vitet e ‟30-ta dhe ndërtohet në dy linja.

Linja e parë flet për një malësorë, Gjorg Berisha, i cili është i detyruar nga familja dhe të afërmit ta vrasë vrasësin e vëllait të vet nga fisi i Kryekuqes.

Krahas tragjizmit theksohet dëshira e njeriut të thjeshtë, si viktimë e kanunit, për ta gëzuar jetën.

Shkrimtari depërton thellë në psikologjinë e këtij personazhi.

Berisha nuk pajtohet me kanunin dhe nuk gjen forcë ta kundërshtoj e ta dënojë.


Linja e dytë është ajo e udhëtimit të çiftit Besian dhe Diana Vorpsi në Malësi në Orosh.

Përshkruhet edhe dashuria midis Gjonit dhe Dianës, rrugët e të cilëve kryqëzohen në një pikë, kur Gjorgu shkonte për ta takuar qehajain e gjakut, dhe kur Diana po kalonte muajin e mjaltit në malësi të Veriut nga insistimi i të shoqit,shkrimtarit Besian Vorpsi.
Prilli i thyer, analiza,referat,analize,referati,ese,prilli i thyer ismail kadare analiza,referatet


Prilli i thyer - Ismail Kadare -(Analiza)

Prilli i thyer është roman i cili prek apo trajton temën e gjakmarrjes.

Përshkruhet me hollësi forca dhe ndikimi i kanunit në jetën e malësorëve.

Veprimi vendoset në vitet e ‟30-ta dhe ndërtohet në dy linja.

Linja e parë flet për një malësorë, Gjorg Berisha, i cili është i detyruar nga familja dhe të afërmit ta vrasë vrasësin e vëllait të vet nga fisi i Kryekuqes.

Krahas tragjizmit theksohet dëshira e njeriut të thjeshtë, si viktimë e kanunit, për ta gëzuar jetën.

Shkrimtari depërton thellë në psikologjinë e këtij personazhi.

Berisha nuk pajtohet me kanunin dhe nuk gjen forcë ta kundërshtoj e ta dënojë.


Linja e dytë është ajo e udhëtimit të çiftit Besian dhe Diana Vorpsi në Malësi në Orosh.

Përshkruhet edhe dashuria midis Gjonit dhe Dianës, rrugët e të cilëve kryqëzohen në një pikë, kur Gjorgu shkonte për ta takuar qehajain e gjakut, dhe kur Diana po kalonte muajin e mjaltit në malësi të Veriut nga insistimi i të shoqit,shkrimtarit Besian Vorpsi.
Prilli i thyer, analiza,referat,analize,referati,ese,prilli i thyer ismail kadare analiza,referatet

Analiza e veprave të Ismail Kadare


Analiza e veprave të Ismail Kadare

Këtu kemi vetëm disa nga veprat e Ismail Kadare  të tjerat do të shtohen vazhdimisht


Piramida

Prilli i thyer

Krushqit janë të ngrirë

Dimri i Madh

Dosja H
  
Kush e solli Doruntinënanaliza e romaneve te ismail kadare,kadare veprat,analiza per romanet e ismail kadare,komente,kritika per veprat e ismail kadare 

Analiza e veprave të Ismail Kadare

Këtu kemi vetëm disa nga veprat e Ismail Kadare  të tjerat do të shtohen vazhdimisht


Piramida

Prilli i thyer

Krushqit janë të ngrirë

Dimri i Madh

Dosja H
  
Kush e solli Doruntinënanaliza e romaneve te ismail kadare,kadare veprat,analiza per romanet e ismail kadare,komente,kritika per veprat e ismail kadare 

Alen Boske, e krahasoi shkrimtarin tonë Ismail Kadare me ?

Alen Boske, e krahasoi shkrimtarin tonë Ismail Kadare me ? 

Alen Boske, e krahasoi shkrimtarin tonë Ismail Kadare me shkrimtarin e famshëm botëror Rafael Alberti.

ismail kadare kritika,alen boske per ismail kadaren
Alen Boske, e krahasoi shkrimtarin tonë Ismail Kadare me ? 

Alen Boske, e krahasoi shkrimtarin tonë Ismail Kadare me shkrimtarin e famshëm botëror Rafael Alberti.

ismail kadare kritika,alen boske per ismail kadaren

Ku dhe kur lindi Ismail Kadare ?


Ku dhe kur lindi Ismail Kadare ?

Ismail Kadare u lind në Gjirokastër më 1936.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth këtij shkrimtari kliko mbi Ismail Kadare

viti i lindjes,lindja,kur lindi,ne cilin vend lindi,vendlindja e ismail kadares

Ku dhe kur lindi Ismail Kadare ?

Ismail Kadare u lind në Gjirokastër më 1936.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth këtij shkrimtari kliko mbi Ismail Kadare

viti i lindjes,lindja,kur lindi,ne cilin vend lindi,vendlindja e ismail kadares

Ismail Kadare -Biografia


Ismail Kadare


Lindi: më 28 janar 1936 në Gjirokastër.

Shkollimi: Studioi gjuhë dhe letërsi shqipe në Fkultetin e Filologji-Historisë dhe në Institutin Gorki në Moskë.

Aktivitetet: punoi si gazetar te "Zëri i popullit" dhe "Drita", drejtoi revistën "Le letters

albanaises". "Doctor honoris" i Universitetit të Tiranës, të Gjirokastrës e të Prishtinës. Kandidat shumëvjeçar i çmimit Nobel. Anëtar i Akademisë së Skencave të Shqipërisë, i Akademisë së Shkencave të Gjermanisë dhe i Akademisë Franceze të Shkencave Morale. 

   
Në fund të viteve ‟90 u largua së bashku me familjen nga Shqipëria dhe u vendos në Paris, por nuk i ndërpreu lidhjet me atdheun. 

Postime të ngjashme:


Kështjella
Gjuha shqipe -Ismail Kadare

Libri i parë i Ismail Kadaresë me poeziIsmail Kadare -Biografia,Ismail Kadare -jeta,Ismail Kadare -Biografia apo jeta, ku lindi Ismail Kadare,Kur lindi Ismail Kadare,Ismail Kadare viti i lindjes,Ismail Kadare vendi i lindjes

Ismail Kadare


Lindi: më 28 janar 1936 në Gjirokastër.

Shkollimi: Studioi gjuhë dhe letërsi shqipe në Fkultetin e Filologji-Historisë dhe në Institutin Gorki në Moskë.

Aktivitetet: punoi si gazetar te "Zëri i popullit" dhe "Drita", drejtoi revistën "Le letters

albanaises". "Doctor honoris" i Universitetit të Tiranës, të Gjirokastrës e të Prishtinës. Kandidat shumëvjeçar i çmimit Nobel. Anëtar i Akademisë së Skencave të Shqipërisë, i Akademisë së Shkencave të Gjermanisë dhe i Akademisë Franceze të Shkencave Morale. 

   
Në fund të viteve ‟90 u largua së bashku me familjen nga Shqipëria dhe u vendos në Paris, por nuk i ndërpreu lidhjet me atdheun. 

Postime të ngjashme:


Kështjella
Gjuha shqipe -Ismail Kadare

Libri i parë i Ismail Kadaresë me poeziIsmail Kadare -Biografia,Ismail Kadare -jeta,Ismail Kadare -Biografia apo jeta, ku lindi Ismail Kadare,Kur lindi Ismail Kadare,Ismail Kadare viti i lindjes,Ismail Kadare vendi i lindjes

Romani Piramida- analizë letrare apo kritike letrare

Piramida - është roman me 17 kapituj.  

Autori flet për ndërtimin e "piramidës", Muzeu i Enver Hoxhës në Tiranë. 

Është roman historik sepse rrëfen për ndërtimin e piramidës së Keopsit në Egjipt, por që porosia përcillet me alegori, dhe duhet lexuar si alegori politike.


Keopsi ishte betuar se nuk do të ndërtonte piramidë si faraonët e tjerë, por bindet nga kryeprifti Hemiunu. 

Kështu egjiptianët katërmijëvjeçar e gjysëm më parë iu vunë punës në ndërtimin
absurd të piramidës në shkretëtirë, njësoj si shqiptarët e Ismail Kadaresë që përveshën llërët për të ngritur qindra e mijra bunkerë betoni anembanë vendit dhe një mauzole mermeri për faraonin e tyre. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

kritike letrare analiza letrare Piramida Ismail Kadare,Romani Piramida nga Ismail Kadare kritike letrare,kritika letrare,analiza letrare,
Piramida - është roman me 17 kapituj.  

Autori flet për ndërtimin e "piramidës", Muzeu i Enver Hoxhës në Tiranë. 

Është roman historik sepse rrëfen për ndërtimin e piramidës së Keopsit në Egjipt, por që porosia përcillet me alegori, dhe duhet lexuar si alegori politike.


Keopsi ishte betuar se nuk do të ndërtonte piramidë si faraonët e tjerë, por bindet nga kryeprifti Hemiunu. 

Kështu egjiptianët katërmijëvjeçar e gjysëm më parë iu vunë punës në ndërtimin
absurd të piramidës në shkretëtirë, njësoj si shqiptarët e Ismail Kadaresë që përveshën llërët për të ngritur qindra e mijra bunkerë betoni anembanë vendit dhe një mauzole mermeri për faraonin e tyre. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

kritike letrare analiza letrare Piramida Ismail Kadare,Romani Piramida nga Ismail Kadare kritike letrare,kritika letrare,analiza letrare,

Namazi

Syzat