Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Romani Piramida- analizë letrare apo kritike letrare

Piramida - është roman me 17 kapituj.  

Autori flet për ndërtimin e "piramidës", Muzeu i Enver Hoxhës në Tiranë. 

Është roman historik sepse rrëfen për ndërtimin e piramidës së Keopsit në Egjipt, por që porosia përcillet me alegori, dhe duhet lexuar si alegori politike.


Keopsi ishte betuar se nuk do të ndërtonte piramidë si faraonët e tjerë, por bindet nga kryeprifti Hemiunu. 

Kështu egjiptianët katërmijëvjeçar e gjysëm më parë iu vunë punës në ndërtimin
absurd të piramidës në shkretëtirë, njësoj si shqiptarët e Ismail Kadaresë që përveshën llërët për të ngritur qindra e mijra bunkerë betoni anembanë vendit dhe një mauzole mermeri për faraonin e tyre. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

kritike letrare analiza letrare Piramida Ismail Kadare,Romani Piramida nga Ismail Kadare kritike letrare,kritika letrare,analiza letrare,
Piramida - është roman me 17 kapituj.  

Autori flet për ndërtimin e "piramidës", Muzeu i Enver Hoxhës në Tiranë. 

Është roman historik sepse rrëfen për ndërtimin e piramidës së Keopsit në Egjipt, por që porosia përcillet me alegori, dhe duhet lexuar si alegori politike.


Keopsi ishte betuar se nuk do të ndërtonte piramidë si faraonët e tjerë, por bindet nga kryeprifti Hemiunu. 

Kështu egjiptianët katërmijëvjeçar e gjysëm më parë iu vunë punës në ndërtimin
absurd të piramidës në shkretëtirë, njësoj si shqiptarët e Ismail Kadaresë që përveshën llërët për të ngritur qindra e mijra bunkerë betoni anembanë vendit dhe një mauzole mermeri për faraonin e tyre. 


Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

kritike letrare analiza letrare Piramida Ismail Kadare,Romani Piramida nga Ismail Kadare kritike letrare,kritika letrare,analiza letrare,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat