Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Enver Gjergjqeku

Enver Gjergjqeku(1928)- biografia

Enver Gjergjqeku (1928)- biografia Lindi nё Gjakovё, ka punuar si mёsues i fillores, profesor i gjuhёs shqipe nё shkollёn Normale, nё Shkollёn e Lartё  Pedagogjike dhe sё fundi mёsimdhёnёs i letёrsisё shqiptare nё Fakultetin filologjik tё Prishtinёs.  Ka botuar disa pёrmbledhje vjershash, temash e motivesh tё ndryshme.  Ndёr to janё pёr t’u pёrmendur: tema e sё kaluarёs sё largёt e tё afёrt historike e popullit shqiptar, tema e luftёs sё Dytё Botёrore, tema e pёrditshmёrisё dhe jetёs pёr liri.   Pёrmbёledhjet si: Gjurmёt e kohёs, Bebёzat e mallit, Tinguj tё zgjuem, Blerimi i vonuem, Xixa Stralli, Ashti ynё, Pengu, Lumi i palodhur, pёrmbledhjen e tingёllimave Sogjetarё Amshimi, Flatrimi i fjalёs.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more