Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Shkrime. Show all posts
Showing posts with label Shkrime. Show all posts

Pse nuk vlerësohen Mjekët sa duhet në këtë shtet?Dërguar nga: Dr. N.N

Është vetëm një arsye shumë e thjeshtë! Ata të cilët i bëjnë ligjet, administrojnë me paratë e taksapaguësve dhe e kanë në dorë administratën shtetërore , sektorët e qeverisë, gjykatat dhe buxhetin janë juristët të cilët i urrejnë mjekët me urrejtje patologjike apo me gjithë qenien e tyre !

Pse i urrejnë mjekët, ka vetëm një arsye! Gjatë jetës dhe shkollimit të tyre, gjithë nxënësit më të mirë,studentët më të mirë ( që këta juristët i kanë pasur shokë e shoqe gjenerate, klase) janë bërë mjekë. Pa asnjë nënçmim, por në realitet nxënësit më të dobët, studentët më të dobët janë bërë Juristë (90 % e tyre).

Këta urrejtjen dhe mllefin në mënyrën e vetme që mund të shfaqin është duke ndëshkuar dhe nënvlerësuar ata nxënësit dhe studentët më të dalluar dikur, që sot janë mjekë, mjekë specialistë, mjekë subspecialistë të lëmive të ndryshme.

Si munden t'i thonë vetes intelektualë këta Juristë që pagën e shoferit të tyre e bëjnë më të lartë se të një Kirurgu, edhe atë me ligje? Këtu nuk ka asnjë dilemë për të kuptuar etiologjinë e urrejtjes patologjike së tyre ndaj mjekëve, ndaj njerzëve më të zgjuar të një shoqërie!

Këta Juristë janë ata të cilët e pengojnë ligjin për paga, sepse nuk duan që mjekët të vlerësohen ashtu sikurse e meritojnë. Këtyre juristëve, tani do të ju dalin pagat në fund të muajit mbi 4000 euro në muaj. Ndërsa një Kirurg i cili çdo ditë realizon 2 deri 5 operacione paguhet 600 euro!

Kjo gjendje nuk do të ndryshoj përderisa krerët kryesorë të shtetit, Presidenti, Kryeparlamentari dhe Kryeministri nuk ndërhyjnë seriozisht ndaj këtyre njerëzve të paskrupullt!

Kirurgut i propozohet koeficienti 4 ndërsa deputetëve 7.5,dhe të gjithë prokurorët, avokatët të shkallëve edhe me të ulta të gjithëve mbi 6.Këtu nuk ka asnjë dilemë, luftë e hapur dhe e egër ndaj mjekëve.
loading...


Dërguar nga: Dr. N.N

Është vetëm një arsye shumë e thjeshtë! Ata të cilët i bëjnë ligjet, administrojnë me paratë e taksapaguësve dhe e kanë në dorë administratën shtetërore , sektorët e qeverisë, gjykatat dhe buxhetin janë juristët të cilët i urrejnë mjekët me urrejtje patologjike apo me gjithë qenien e tyre !

Pse i urrejnë mjekët, ka vetëm një arsye! Gjatë jetës dhe shkollimit të tyre, gjithë nxënësit më të mirë,studentët më të mirë ( që këta juristët i kanë pasur shokë e shoqe gjenerate, klase) janë bërë mjekë. Pa asnjë nënçmim, por në realitet nxënësit më të dobët, studentët më të dobët janë bërë Juristë (90 % e tyre).

Këta urrejtjen dhe mllefin në mënyrën e vetme që mund të shfaqin është duke ndëshkuar dhe nënvlerësuar ata nxënësit dhe studentët më të dalluar dikur, që sot janë mjekë, mjekë specialistë, mjekë subspecialistë të lëmive të ndryshme.

Si munden t'i thonë vetes intelektualë këta Juristë që pagën e shoferit të tyre e bëjnë më të lartë se të një Kirurgu, edhe atë me ligje? Këtu nuk ka asnjë dilemë për të kuptuar etiologjinë e urrejtjes patologjike së tyre ndaj mjekëve, ndaj njerzëve më të zgjuar të një shoqërie!

Këta Juristë janë ata të cilët e pengojnë ligjin për paga, sepse nuk duan që mjekët të vlerësohen ashtu sikurse e meritojnë. Këtyre juristëve, tani do të ju dalin pagat në fund të muajit mbi 4000 euro në muaj. Ndërsa një Kirurg i cili çdo ditë realizon 2 deri 5 operacione paguhet 600 euro!

Kjo gjendje nuk do të ndryshoj përderisa krerët kryesorë të shtetit, Presidenti, Kryeparlamentari dhe Kryeministri nuk ndërhyjnë seriozisht ndaj këtyre njerëzve të paskrupullt!

Kirurgut i propozohet koeficienti 4 ndërsa deputetëve 7.5,dhe të gjithë prokurorët, avokatët të shkallëve edhe me të ulta të gjithëve mbi 6.Këtu nuk ka asnjë dilemë, luftë e hapur dhe e egër ndaj mjekëve.

Ti thua...

Ti thua se e do shiun por kur bie shi hap çadrën.
Ti thua se e do diellin por kur është diell kërkoni për hije.
Ti thua se e do erën por kur era fryn ti mbyll derën.
Për këtë unë jam i frikësuar, kur thua se me do mua!

|W. Shekspir|
loading...
Ti thua se e do shiun por kur bie shi hap çadrën.
Ti thua se e do diellin por kur është diell kërkoni për hije.
Ti thua se e do erën por kur era fryn ti mbyll derën.
Për këtë unë jam i frikësuar, kur thua se me do mua!

|W. Shekspir|

Fjalët e një Prindi ndaj fëmijës...
Nëse një ditë do më shohësh plak.. nëse bëhem pis kur ha apo nuk arrij të vishem… ki durim. Kujto kohën që kam kaluar për të ta mësuar…

Nëse kur flas me ty të përsëris gjthmonë te njëjtat fjalë… mos më ndërprit… dëgjomë. Kur ishe i vogël, duhej të të tregoja cdo natë të njejtën përrallë që të flije…

Kur nuk dua të lahem, mos më bertit… Kujto kur të ndiqja dhe sajoja 100 histori sepse nuk doje të laheshe..

Kur të shohësh mosdijen time mbi teknologjinë e re, kij durim dhe më ndihmo.. Mos më shih me atë buzëqeshje ironike, por kujto sa kohë m’u desht të të mësoja abc…

Nëse në një moment nuk arrij të mbaj mend, më jep kohë dhe mos u nervozo.. Gjëja më e rëndësishme nuk është ajo që them, por nevoja për të qënë me ty gjthmonë…

Kur këmbët e mija të mos më shërbejnë më, mos më trajto sikur të isha një barrë për ty. Më ndihmo njësoj siç bëra unë kur ti ishe i vogël…

Kur them që dua të vdes, mos u merzit… Një ditë do e kuptosh çfarë më shtynte ta thoja. Do kuptosh që në moshën time nuk jetohet por mbijetohet… Një ditë do të kuptosh që pavarësisht gabimeve të mia… kam kërkuar më të mirën për ty… që gjithnjë jam munduar të të ndihmoj… Më jep pak kohë… më jep pak durim… më jep një shpatull në të cilën unë të qaj ashtu si ti e ke bërë shumë herë… Më ndihmo të ecë… më ndihmo të mbaroj ditët e mia me dashuri dhe durim…

Në këmbim unë do të jap një buzëqeshje dhe dashurinë e pafund… që gjithnjë kam pasur për ty... të dua shumë dhe do të lutem gjithnje për ty.. !

Shperndaje
loading...Nëse një ditë do më shohësh plak.. nëse bëhem pis kur ha apo nuk arrij të vishem… ki durim. Kujto kohën që kam kaluar për të ta mësuar…

Nëse kur flas me ty të përsëris gjthmonë te njëjtat fjalë… mos më ndërprit… dëgjomë. Kur ishe i vogël, duhej të të tregoja cdo natë të njejtën përrallë që të flije…

Kur nuk dua të lahem, mos më bertit… Kujto kur të ndiqja dhe sajoja 100 histori sepse nuk doje të laheshe..

Kur të shohësh mosdijen time mbi teknologjinë e re, kij durim dhe më ndihmo.. Mos më shih me atë buzëqeshje ironike, por kujto sa kohë m’u desht të të mësoja abc…

Nëse në një moment nuk arrij të mbaj mend, më jep kohë dhe mos u nervozo.. Gjëja më e rëndësishme nuk është ajo që them, por nevoja për të qënë me ty gjthmonë…

Kur këmbët e mija të mos më shërbejnë më, mos më trajto sikur të isha një barrë për ty. Më ndihmo njësoj siç bëra unë kur ti ishe i vogël…

Kur them që dua të vdes, mos u merzit… Një ditë do e kuptosh çfarë më shtynte ta thoja. Do kuptosh që në moshën time nuk jetohet por mbijetohet… Një ditë do të kuptosh që pavarësisht gabimeve të mia… kam kërkuar më të mirën për ty… që gjithnjë jam munduar të të ndihmoj… Më jep pak kohë… më jep pak durim… më jep një shpatull në të cilën unë të qaj ashtu si ti e ke bërë shumë herë… Më ndihmo të ecë… më ndihmo të mbaroj ditët e mia me dashuri dhe durim…

Në këmbim unë do të jap një buzëqeshje dhe dashurinë e pafund… që gjithnjë kam pasur për ty... të dua shumë dhe do të lutem gjithnje për ty.. !

Shperndaje

Namazi

Syzat