Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Pse nuk vlerësohen Mjekët sa duhet në këtë shtet?Dërguar nga: Dr. N.N

Është vetëm një arsye shumë e thjeshtë! Ata të cilët i bëjnë ligjet, administrojnë me paratë e taksapaguësve dhe e kanë në dorë administratën shtetërore , sektorët e qeverisë, gjykatat dhe buxhetin janë juristët të cilët i urrejnë mjekët me urrejtje patologjike apo me gjithë qenien e tyre !

Pse i urrejnë mjekët, ka vetëm një arsye! Gjatë jetës dhe shkollimit të tyre, gjithë nxënësit më të mirë,studentët më të mirë ( që këta juristët i kanë pasur shokë e shoqe gjenerate, klase) janë bërë mjekë. Pa asnjë nënçmim, por në realitet nxënësit më të dobët, studentët më të dobët janë bërë Juristë (90 % e tyre).

Këta urrejtjen dhe mllefin në mënyrën e vetme që mund të shfaqin është duke ndëshkuar dhe nënvlerësuar ata nxënësit dhe studentët më të dalluar dikur, që sot janë mjekë, mjekë specialistë, mjekë subspecialistë të lëmive të ndryshme.

Si munden t'i thonë vetes intelektualë këta Juristë që pagën e shoferit të tyre e bëjnë më të lartë se të një Kirurgu, edhe atë me ligje? Këtu nuk ka asnjë dilemë për të kuptuar etiologjinë e urrejtjes patologjike së tyre ndaj mjekëve, ndaj njerzëve më të zgjuar të një shoqërie!

Këta Juristë janë ata të cilët e pengojnë ligjin për paga, sepse nuk duan që mjekët të vlerësohen ashtu sikurse e meritojnë. Këtyre juristëve, tani do të ju dalin pagat në fund të muajit mbi 4000 euro në muaj. Ndërsa një Kirurg i cili çdo ditë realizon 2 deri 5 operacione paguhet 600 euro!

Kjo gjendje nuk do të ndryshoj përderisa krerët kryesorë të shtetit, Presidenti, Kryeparlamentari dhe Kryeministri nuk ndërhyjnë seriozisht ndaj këtyre njerëzve të paskrupullt!

Kirurgut i propozohet koeficienti 4 ndërsa deputetëve 7.5,dhe të gjithë prokurorët, avokatët të shkallëve edhe me të ulta të gjithëve mbi 6.Këtu nuk ka asnjë dilemë, luftë e hapur dhe e egër ndaj mjekëve.


Dërguar nga: Dr. N.N

Është vetëm një arsye shumë e thjeshtë! Ata të cilët i bëjnë ligjet, administrojnë me paratë e taksapaguësve dhe e kanë në dorë administratën shtetërore , sektorët e qeverisë, gjykatat dhe buxhetin janë juristët të cilët i urrejnë mjekët me urrejtje patologjike apo me gjithë qenien e tyre !

Pse i urrejnë mjekët, ka vetëm një arsye! Gjatë jetës dhe shkollimit të tyre, gjithë nxënësit më të mirë,studentët më të mirë ( që këta juristët i kanë pasur shokë e shoqe gjenerate, klase) janë bërë mjekë. Pa asnjë nënçmim, por në realitet nxënësit më të dobët, studentët më të dobët janë bërë Juristë (90 % e tyre).

Këta urrejtjen dhe mllefin në mënyrën e vetme që mund të shfaqin është duke ndëshkuar dhe nënvlerësuar ata nxënësit dhe studentët më të dalluar dikur, që sot janë mjekë, mjekë specialistë, mjekë subspecialistë të lëmive të ndryshme.

Si munden t'i thonë vetes intelektualë këta Juristë që pagën e shoferit të tyre e bëjnë më të lartë se të një Kirurgu, edhe atë me ligje? Këtu nuk ka asnjë dilemë për të kuptuar etiologjinë e urrejtjes patologjike së tyre ndaj mjekëve, ndaj njerzëve më të zgjuar të një shoqërie!

Këta Juristë janë ata të cilët e pengojnë ligjin për paga, sepse nuk duan që mjekët të vlerësohen ashtu sikurse e meritojnë. Këtyre juristëve, tani do të ju dalin pagat në fund të muajit mbi 4000 euro në muaj. Ndërsa një Kirurg i cili çdo ditë realizon 2 deri 5 operacione paguhet 600 euro!

Kjo gjendje nuk do të ndryshoj përderisa krerët kryesorë të shtetit, Presidenti, Kryeparlamentari dhe Kryeministri nuk ndërhyjnë seriozisht ndaj këtyre njerëzve të paskrupullt!

Kirurgut i propozohet koeficienti 4 ndërsa deputetëve 7.5,dhe të gjithë prokurorët, avokatët të shkallëve edhe me të ulta të gjithëve mbi 6.Këtu nuk ka asnjë dilemë, luftë e hapur dhe e egër ndaj mjekëve.
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat