Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Biocenoza. Show all posts
Showing posts with label Biocenoza. Show all posts

Çka është biocenoza


Biocenozë Quajmë bashkësinë jetësore mes shkaktarit infeksionit (mikroparazitit), artropodit (makroparazitit) dhe njeriut apo kafshës.
 Këto bashkësi mund të jenë thjeshta dhe të perbera, të forta apo dobëta.
Biocenozën e hasim në vendet e banuara me njerëz (vendet urbane) dhe në natyrë (natyra e lirë).
Sipas Bushatit biocenozë quhet kompleksi i bimëve dhe kafshëve që jetojnë në një ambient dhënë me kushte ekzistence pak a shumë njëllojta.
Ky kompleks i formuar nga natyra ose nën ndikimin e veprirntarisë së njeriut zhvillohet vazhdimisht dhe karakterizohet nga marrëdhënie reciproke caktuara midis anëtarëve biocenozës si dhe midis kësaj të fundit dhe ambientit njeriut.

cka eshte biocenoza, cka eshte biocenoze, fjala biocenoze, cfare eshte biocenoza, qka eshte biocenoza, biocenoza shqip, ceshte biocenoza, c'eshte biocenoza

Biocenozë Quajmë bashkësinë jetësore mes shkaktarit infeksionit (mikroparazitit), artropodit (makroparazitit) dhe njeriut apo kafshës.
 Këto bashkësi mund të jenë thjeshta dhe të perbera, të forta apo dobëta.
Biocenozën e hasim në vendet e banuara me njerëz (vendet urbane) dhe në natyrë (natyra e lirë).
Sipas Bushatit biocenozë quhet kompleksi i bimëve dhe kafshëve që jetojnë në një ambient dhënë me kushte ekzistence pak a shumë njëllojta.
Ky kompleks i formuar nga natyra ose nën ndikimin e veprirntarisë së njeriut zhvillohet vazhdimisht dhe karakterizohet nga marrëdhënie reciproke caktuara midis anëtarëve biocenozës si dhe midis kësaj të fundit dhe ambientit njeriut.

cka eshte biocenoza, cka eshte biocenoze, fjala biocenoze, cfare eshte biocenoza, qka eshte biocenoza, biocenoza shqip, ceshte biocenoza, c'eshte biocenoza

Namazi

Syzat