Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pyetje dhe Pergjigje

Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia

Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia Do te shtohen pyetjet tjera ne ditet ne vazhdim inshallah Çka janë antitrupat ? Çka janë epitopet ose determinantat antigjenike ? Çka janë haptenet ? Çka janë antigjenet ? Çka janë imunogjenet ? Çka është imunologjia ? Çka është mëlçia Cyanosis definition Çka është alergjia ? Çka është febris undulans? Çka është febris recurens ? Çka është febris intermitens ? Çka është febris remitens ? Çka është febris continua ? Çka është inflamacioni apo pezmatimi ? Çka është neuroni ? Çka janë enzimet ? Çka është poliuria ? Çka është anuria? Çka është oliguria ? Çka është hipostenuria ? Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është t... Çka është Izostenuria ? Çka është Elektroencefalografia (EEG) ? Çka është Elektromiografia (EMG) Çka është përshtatja apo adaptimi Çka janë gamaglobulinat Çka është serumi Çka janë Vaksinat Çka është paronomazia ? Çka është infeksioni ? Sa është vlera e potencialit membranor në qetësi Sa është kon

Çka janë gamaglobulinat

       Çka janë gamaglobulinat Gamaglobulinat janë fraksione të serumit të gjakut që bartin kundërtrupëza . Përdoren në dozë të kufizuar dhe të caktuar për parandalimin e sëmundjeve ngjitëse . Jepen me rrugë subkutane dhe intramuskulare e jo me rrugë intravenoze. ceshte gamaglobulina, qka eshte gamaglobulina,cka eshte gamaglobulina, qka jane gamaglobulinat, kur perdoren gamaglobulinat, perdorimi i gamaglobulinave,terminologji mjekesore,terminologjia mjekesore

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more