Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Fusnota

Çka është fusnota ?

Çka është fusnota ? Fusnota është fjalë me prejardhje gjermane e cila e shënon një shënim, me vërejtje në fund të faqes me tekst.  Fusnota bën sqarimin shtesë apo udhëzon me sqarime shtesë për pjesën e tekstit e cila është e prezentuar.  Në gjuhën shqipe është emër i përgjithshëm i gjinisë femrore. Burimi është nga dy fjaë gjermane të renditura: Fuß + Note Fusnota shënohet në anën e djathtë të fjalës e cila duhet të sqarohet me numër rendor (¹, ², ³, ...) apo me yll (*, **, ***, ...) me madhësi për dy pika tipografike (pt), më të vogël se teksti bazë dhe e njejta shenjë përsëritet në fund të faqes bashkë me fjalët apo fjalitë sqaruese. cka eshte fusnota, cfare eshte fusnota, ceshte fusnota, fusnota shqip, cka quajme fusnote, cfare quajme fusnote, fusnota ne gjuhen shqipe, cka paraqet fusnota, fusnota shpjegim, c'eshte fusnota, cka domethene fusnota, cka dmth fusnota,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more