Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Marksi. Show all posts
Showing posts with label Marksi. Show all posts

Teoria e Marksit per popullsine

Teoria e Marksit per popullsine


Qdo periudhë e veqantë historike ka prodhimin dhe ligjet e veta të veqanta mbi popullsinë, vlera e të cilave është historia.

Shoqëria në funksionin e saj prodhues është fuqi puntore dhe si material i njerzve për eksploati, dhe nuk e shikon popullsinë si kategori primare demografike, por sipas logjikës kapitaliste.

 Rritje e prodhimit është kusht për rritjen e numrit të popullsisë.
Teoria e Marksit per popullsine


Qdo periudhë e veqantë historike ka prodhimin dhe ligjet e veta të veqanta mbi popullsinë, vlera e të cilave është historia.

Shoqëria në funksionin e saj prodhues është fuqi puntore dhe si material i njerzve për eksploati, dhe nuk e shikon popullsinë si kategori primare demografike, por sipas logjikës kapitaliste.

 Rritje e prodhimit është kusht për rritjen e numrit të popullsisë.

Namazi

Syzat