Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Tinea inguinalis

DERMATOPHYTIA INGUINALIS

Sinonimet: Epidermophytia inguinalis, Tinea inguinalis.

Përkufizimi: Është sëmundje mikotike që shfaqet në regjionin inguinal më tepër te meshkujt.

Etiopatogjeneza: Shkaktarë janë Tr.rubrum dhe Epidermophyton floccosum dhe si faktorë favorizues, si djersitja e rajonit inguinal, rrobet, etj.

Pasqyra klinike:

• Sëmundja përveç rajonit inguinal mund të lokalizohet edhe në interdigital, aksillar, submamar dhe në thonjtë e shputave.

• Këtu shfaqen vatra eritemoskuamoze të kufizuara mirë me buzë të ngritura me efloreshenca papulovezikuloze, që përcillet me kruarje.

• Diagnoza diferenciale: Erythrasma, P.versicolor, candidiasis, eczema dyseborrhoicum, psoriasis inversa, dermatitis intertriginoz.

Mjekimi:

• Mjekimi lokal: krema fungicideCka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme …

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more