Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Deluzioni. Show all posts
Showing posts with label Deluzioni. Show all posts

Çka është deluzioni ?

Deluzioni është çrregullim i të menduarit, që karakterizohet nga perceptimi i gabuar i realitetit. 

Eshtë ide ose bindje e gabuar mbi një objekt ose fenomen, që nuk përputhet me realitetin objektiv, i cili nuk mund të korrigjohet me anё të logjikës dhe të arsyes normale. 

Nuk duhet tё jetё njё besim, qё bёn pjesё nё normat kulturore ose fetare, grupit apo etnisё, të cilёs i pёrket individi. 

Kur këto besime rrjedhin sipas një procesi jonormal të të menduarit edhe sikur të kenë një bazë reale, duhet të konsiderohen deluzione. P.sh rasti i një xhelozie patologjike, pavarësisht se partneri nuk ka fakte pёr tradhёtinё e bashkёshortit, përsëri pacienti ngulmon në mënyrë të qëndrueshme në bindjen e tij. 

cka eshte deluzioni,cfare jane deluzionet,ceshte deluzioni,deluzioni shqip,cka jane deluzionet,deluzioni shqip,deluzion shqip,cka quajme deluzion,deluzionet shqip,
Deluzioni është çrregullim i të menduarit, që karakterizohet nga perceptimi i gabuar i realitetit. 

Eshtë ide ose bindje e gabuar mbi një objekt ose fenomen, që nuk përputhet me realitetin objektiv, i cili nuk mund të korrigjohet me anё të logjikës dhe të arsyes normale. 

Nuk duhet tё jetё njё besim, qё bёn pjesё nё normat kulturore ose fetare, grupit apo etnisё, të cilёs i pёrket individi. 

Kur këto besime rrjedhin sipas një procesi jonormal të të menduarit edhe sikur të kenë një bazë reale, duhet të konsiderohen deluzione. P.sh rasti i një xhelozie patologjike, pavarësisht se partneri nuk ka fakte pёr tradhёtinё e bashkёshortit, përsëri pacienti ngulmon në mënyrë të qëndrueshme në bindjen e tij. 

cka eshte deluzioni,cfare jane deluzionet,ceshte deluzioni,deluzioni shqip,cka jane deluzionet,deluzioni shqip,deluzion shqip,cka quajme deluzion,deluzionet shqip,

Namazi

Syzat