Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Gavril Dara

GAVRIL DARA I RI- Biografia

Lindi : më 1826 në Palac Adriano të Siqelisë.

Familja : intelektuale e cila letërsisë shqiptare i kish dhënë një përmbledhje këngësh popullore arbëreshe.Ai ishte nip i Gavril Darës Plakut dhe bir i Andrea Darës

Shkollimi:Mësimet e para i mori në kolegjin arbëresh të Palermos.Në Palermo kreu edhe drejtësinë. Aktivitetet:

1871-74 shkoi në Romë ku drejtoi gazetën Reforma të arbëreshit F.Krispi

1874 - kthehen i pakënaqur në Gjirgjendi ku merret me studime shkencore dhe letrare.

Vdiq: më 1885 në gjendje të rëndë ekonomik 


Gavril Dara i riu biografia,jeta,biografia Gavril Dara i riu 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more