Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fjalët jo të parme. Show all posts
Showing posts with label Fjalët jo të parme. Show all posts

Çka janë fjalët e parme dhe jo të parme ?


Çka janë fjalët e parme dhe jo të parme ?


 Fjalët në gjuhën shqipe janë të parme dhe jo të parme.

 Fjala quhet e parme kur tema është e njëjtë me rrënjën, p.sh., flutur-a, këng-a etj. 

Fjala quhet jo e parme kur është formuar me parashtesë ose prapashtesë, ose të dyja bashkë, si dhe me mënyra të tjera. 

Fjalët jo të parme janë: të prejardhura (flutur-o-j), të përbëra (bukë+pjekës) dhe të përngjitura (megjithatë).

cka jane fjalet e parme, cka jane fjalet jo te parme, cka jane fjalet e pasme, cjane fjalet e parme, cfare jane fjalet e parme, cfare jane fjalet jo te parme, fjalet jo te parme shembuj, fjalet e parme shembuj

Çka janë fjalët e parme dhe jo të parme ?


 Fjalët në gjuhën shqipe janë të parme dhe jo të parme.

 Fjala quhet e parme kur tema është e njëjtë me rrënjën, p.sh., flutur-a, këng-a etj. 

Fjala quhet jo e parme kur është formuar me parashtesë ose prapashtesë, ose të dyja bashkë, si dhe me mënyra të tjera. 

Fjalët jo të parme janë: të prejardhura (flutur-o-j), të përbëra (bukë+pjekës) dhe të përngjitura (megjithatë).

cka jane fjalet e parme, cka jane fjalet jo te parme, cka jane fjalet e pasme, cjane fjalet e parme, cfare jane fjalet e parme, cfare jane fjalet jo te parme, fjalet jo te parme shembuj, fjalet e parme shembuj

Namazi

Syzat