Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shiu

Si shiu - poezi nga Dritëro Agolli

Si shiu

Më prit se një ditë do të vij,
Në shkretirën tënde atje,
Do të vij si një shi,
Veç pa gjëmim e rrufe.

Do të vij dhe barin tënd do ta lag,
Barin e vyshkur ne shpirt,
Po duhet ta dish që jam larg,
Ndaj pakëz më prit...

| Dritëro Agolli |

Shiu - vjershë

Shi, shi, o baba-shi
bjer, bjer o me furi

shi shi o baba shi
jepi tokës pak freski

Shi shi o baba shi
Ku ke qenë gjer tani ?

Presin arat
plot me grurë
presin pyjet
plot me drurë
presin lulet, trëndafilat
jaseminët, karafilat
presin rosat edhe patat
sqepkuqet,qafëgjatat.

vjershe per shiun,poezi per shiu,per femije,vjersha per shi,vjersha kur bjen shiu,shiu shiu

Çka është Shiu ?

Çka është Shiu ?
Shiu është forma më e zakonshme e reshjes që krijohet kur pikat e imta të ujit bashkohen në një madhësi 0,5 deri 6-7 mm dhe për shkak të rëndesës bien prej reve në tokë.
cka eshte shiu,ceshte shiu,cfare eshte shiu,cka paraqet shiu,shiu shqip,cka eshte shiu,shiu definicion,shiu kuriozitete shqip,shiu shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more