Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Leukocitet

Ku formohen leukocitet ?

Ku formohen leukocitet ? Leukocitet apo qelizat e bardha të gjakut formohen në palcën e ashtnore si dhe në gjëndrat limfatike, dhe këto ndahen në lloje të ndryshme duke u bazuar në funksionin e tyre që kanë. Lexo më shumë: Leukocitet ku krijohen leukocitet,ku formohen qelizat e bardha te gjakut,formimi i qelivave te bardha

Çka janë leukocitet ?

Si quhen ndryshe leukocitet ? Leukocitet quhen ndryshe edhe qeliza të bardha të gjakut . Çfarë ngjyre kanë leukocitet ? Leukocitet në të vërtetë janë pa ngjyrë por nën mikroskop duken me ngjyrë të bardhë e çelur, Çfarë forme dhe madhësie kanë leukocitet ? Leukocitet kanë madhësi dhe forma të ndryshme. Cili është dallimi në mes leukociteve dhe eritrociteve për nga madhësia dhe numri ? Për dallim nga eritrocitet , leukocitet janë dyfish më të mëdha, por për nga numri janë më të paktë (raporti mes tyre është apo qëndron me 1:500).   Cili është roli i leukociteve ? Leukocitet në organizmin e njeriut luajnë rolin mbrojtës pra leukocitet bëjnë eliminimin e sulmuesve të huaj, kështu që në vendin ku është i infektuar tubohet apo mblidhet një sasi e madhe e leukociteve . Kjo dukuri e rëndësishme ndryshe quhet edhe fagocitozë dhe është mekanizëm i rëndësishëm që i mundëson organizmit të trupit të mbrohet prej infeksioneve të ndryshme. Ku formohen leuko

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more