Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Zona

Çka është Zona ?

Çka është Zona ? Zon/ë,~a - Pjesë e një brezi të Tokës, e përbërëprej disa krahinave që kanë reliev, klimë, tokë (dhe), regjim të ujërave dhe botë të gjallë pak a shumë të njejtë, dhe që përbën një tërësi hapsinore. - Vend a krahinë, që dallohet nga veçoritë morfologjike. P .sh. zonë malore. Zonë kodrinore. Zonë ultësinore. - Pjesë a shtresë e nëntokës me veçori gjeologjike, hidrologjike etj. P.sh. zonë minerale. Zonë hidrografike. Zonë freatike. ceshte zona, cka eshte zona,cfare eshte zona, zona shqip,cka eshte fjala zone

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more