Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Fjale te urta

Thënie të ndryshme - Fjalë të urta popullore

Daja dajë, djathi me pare Dajaku ka dalë nga Xheneti Dardha e ka bishtin prapa Dardhaxhisë, dardha mos i shit Darka e lehtë, gjumi i lehtë Dasëm pa mish nuk bëhet Dasma e shokëve dhe lufta e huaj, janë të lehta Delet që ndahen nga tufa, i han ujku Dembelin dhe fukarallëkun e gjen në një grazhd Dera e burgut çilet, ndërsa ajo e vorrit jo Derri qengja nuk pjell Deshi, s’deshi, qeshi Deti në këmbë s’kalohet Deti me shkop nuk turbullohet Detit i ka hije vala, burrit i ka hije fjala Dëbora është e bukur por të than këmbët Dëgjo ç’thotë i pari, por mos e harro të fundit Dëm i njërit, fitim i tjetrit Dëshira lind zotësinë Dëshira mund të kënaqet vetëm me anë të shpresës Dhëmbët e shëndoshë, pleqëria e fortë Dhia është lopa e fukarait Dhjamë nga pleshti s’nxirret Dija është dritë, padija terr Dikush përgjigjen e ka në gojë, dikush në xhep e dikush në shtëpi Dikush është fukara përjashta e zengin përbrenda Dikush është zengin përjashta e

Mendime dhe thënie të mençura

1.Duke qenë dy të bëhesh një, quhet Dashuri. 2.Armiqët ti doni, ngase për dobësitë tuaja vetëm ata publikisht flasin. 3.Më së paku tregohen të mëshirshëm ata, që kanë bërë mëkate më të mëdha. 4. Për njeriun është më mirë të mos ngjitet në një vend nga i cili mund të rrëxohet. 5. Sikur që kur të kemi mbëritur në këtë botë pa sjellur asgjë, Ashtu edhe kur largohemi prej saj s’do të marim asgjë. 6. Andra e lirisë, më së bukuri shihet në burg. 7. Shpifja i ngjan mizës së kalit, po nuk mujte me e mbytë me të ramunit e parë, ma mirë mos e prek. 8. Ai që nuk mund të bëhet zotëri i punës së vet, bëhet hyzmeqar i tjetërkujt. 10.Rruga më e mirë e përvehtësimit të një njeriu është përmes përfitimit të zemrës së tij. 11.Të përvehtësosh dije shumë, të flasësh pak dhe në qdo pyetje që të shtrohet të mos përgjigjesh. 12.Atë që armiku yt s’don të marë vesh, as mikut mos i trego. 13.Rrethi e përgadit një mëkat, i akuzuari atë e zbaton. 14.Menquria e njeriut nuk matet me përgjeg

Mendime të urta nga Mehmet Bislimi

 Mendime të urta nga Mehmet Bislimi 1.       Heshtja jo gjithherë është ar! 2.       Ka shumë veta që vezullojnë në formë, por që janë të brishtë në përmbajtje! 3.       Shoku i vërtetë t’i zbulon dobësitë me kohë. Ka “shokë” që dobësitë t’i mbulojnë, përderisa ato të bëhen shumë, pastaj bëhet vonë! 4.       Ata që vetvetes i shkaktojnë me dashje probleme në jetë, nuk kanë kujt t’i ankohen! 5.       Të ligjtë gjithmonë gjuajnë nga pusia, ata kurrë nuk dalin përballë! 6.       Çdokush ka të drejtën e fjalës. Lum ai që ka durim t’i dëgjojë llafazanët! 7.       Njerëzit kanë të drejtën e fjalës, kjo s’nënkupton se të gjithë janë të zotët e saj! 8.       Ata që kritikën kanë në rend të parë -   punën e kanë të fundit! 9.       Njeriu duke folur për një çështje të caktuar, ngërthen në vete aftësinë, kulturën, diturinë...Ka disa që nuk flasin, duke dashur që me heshtje të mbulojnë paaftësinë e tyre! 10.   Sinqeriteti mbrohet me fuqinë e shpirtit, p

Mendime të mençura nga William Shakespeare

Mendime të mençura nga William Shakespeare Nëse ndokë e urrejnë shumë njerëz, ai duhet të jetë njeri i mirë. E dimë ç'jemi, por nuk e dimë se ç'mund të jemi. Bota është një teatër, ku secili e luan rolin e vet. Besimi në ngazëllim është njësoj si vetë ngazëllimi. Mos trego gjithë çfarë ke, as mos kallëzo gjithë çfarë di. Të gabosh është njerëzore,të falësh - hyjnore, por unë nuk jam zoti Guxoj të bëj atë çfarë i ka hije njeriut; kush guxon më shumë se kaq,nuk është njeri. Oratorët nuk janë luftëtarë të mirë. Shfaqe dhimbjen tënde me fjalë! Dhimbja që nuk flet shtrëngon zemrën deri sa të mos pëlcasë. Më të sinqertët janë lotët që derdhim për veten tonë. Dhe djalli mund të citojë biblën kur ia ndjen nevojën. Kur i ke të gjitha, nuk sheh asgjë; të hapen sytë vetëm kur nuk ke gjë. Miku i vërtetë duhet t'i durojë huçet e mikut. Ku mbjell dashu ri, rritet hareja. Hapi sytë mirë sa të martohesh, më pas mbylli fare. Dashuria lindet, je

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more