Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Brucelloza. Show all posts
Showing posts with label Brucelloza. Show all posts

Rruget e perhapjes se infeksionit tek brucelloza behet: Rruget e perhapjes se infeksionit tek brucelloza behet:

-nga kafsha tek njeriu dhe nga kafsha ne kafshe
-nga njeriu tek njeriu
-vetem nga kafasha ne kafshe
-infektimi behet me rruge direkte


 Rruget e perhapjes se infeksionit tek brucelloza behet:

-nga kafsha tek njeriu dhe nga kafsha ne kafshe
-nga njeriu tek njeriu
-vetem nga kafasha ne kafshe
-infektimi behet me rruge direkte

Shkaktari i semundjes se brucellozes jane keta mikroorganizma:


Shkaktari  i semundjes se brucellozes jane keta mikroorganizma:

-brucellat gram-pozitive
-brucellat qe prodhojn exotocine
-brucellat  gram-negative qe prodhojn endotoxina,te ndjeshme ndaj nxehtesise
-brucellat gram –negqe prodhojn exotocine

Shkaktari  i semundjes se brucellozes jane keta mikroorganizma:

-brucellat gram-pozitive
-brucellat qe prodhojn exotocine
-brucellat  gram-negative qe prodhojn endotoxina,te ndjeshme ndaj nxehtesise
-brucellat gram –negqe prodhojn exotocine

Namazi

Syzat