Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Hipotensioni arterial

Çka është oliguria ?

 Çka është oliguria ? Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave.  Diureza zakonisht është nën 400 ml.  Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve urinare). cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more