Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Nena

Poezi per nenen shkruar nga Ersilja Çeli

Nënës Tetë Marsi, ditë e shënuar Për nënën time, Që është kaq e çmuar! Lule të freskëta Mbaj në duar, Nënës sime Për t’ia dhuruar. Je kaq e shtrenjtë Moj nënë për mua, Më solle në jetë, Sa bota të dua! Me gëzim më mbush, moj nënë, Sa herë që të shikoj, Je gjithçka për mua, Të dua, të adhuroj. Këto vargje sot Nga zemra më burojnë, Poezinë time Ty, nënë, ta kushtoj. Ersilja Çeli poezi per nenen 2013 poezi per nenen e vdekur poezi per nenen dhe mesuesen malli per nenen loti per nenen poezi per nenen time te dashur poezi per nenen time te dashur poezi per nenen 8 marsi

Ese për 8 marsin shkruar nga Bleona Miftari

Ese për 8 marsin Kjo festë për mua ka rëndësi të madhe,sepse nëna është personi që më së shumti e dua në jetë . Në gjithë botën nëna e ka vetëm një dashuri të madhe nga gjithë fëmijët e saj. Ajo për mua bën gjithçka: kujdeset për mua. E di që një trëndafil dhe një buqetë lulesh , pa dyshim se janë dhurata më e mirë për nënën . Lexo edhe: Ese per 8 marsin Mendoj se respekti ndaj saj është mirënjohja më e madhe që i bëhet në kremten e saj. Dëshiroj të vazhdoj të marr nota të mira në mësime ,sepse çdo notë ,çdo sukses është gëzim për nënën . Prandaj porosia ime është:nëse dëshironi që nënën ta gëzoni , falni buzëqeshje dhe dashuri çdo ditë. Respekt dhe nderim në kremten e saj,nëse doni ta gëzoni shpirtin e saj... Shkruar nga: Bleona Miftari ese per 8 marsin,shkrime per 8 marsin, ese shqip,ese per 8 marsin shqip, ese per 7 dhe 8 marsin,8 marsi hartim,hartime per 8 marsin,ese te ndryshme per 8 marsin,ese per nenen,ese per diten e gruas,ese pe

Romani ,,Nëna” nga Maksim Gorki - Analiza

Romani '' Nëna '' nga ''Maksim Gorki''   Shkruar nga : Agon Bislimi Romani '' Nëna '' nga ''Maksim Gorki'' - ''Analiza'' Lufta revolucionare e klasës punëtore është pasqyruar në mënyrë më të qartë dhe idetë socialiste janë shprehur më hapur në romanin  '' Nëna ''. Romani '' Nëna '' u shkrua me 1906—1907, apo menjëherë pas revolucionit të vitit 1905. Romani është nga veprat me karakteristike e më të mëdha të letërsisë ruse e të letërsisë botërore si nga rëndësia e problemeve që trajtohen në të, nga metoda artistike e re e përdorur, ashtu edhe nga ndikimi që ushtroi në shtresat e gjëra punonjëse dhe në lëvizjen revolucionare të mbarë botës. Brendinë e romanit e formojnë ngjarjet revolucionare që kanë ndodhur në Sormovë në vitet 1901—1902, grevat e demostratat e 1 majit, gjyqi kundër pjesëtarëve të organizatës lokale të partisë. Heronjtë kryesorë

Nga ndodhitë më të çuditshme që kam lexuar.

Kur Musai aleijhs selam e ftoi faraonin në besimin në një Zot ,ai u bë mëndjemadh dhe zullumqarë Musai aleihs selam filloi t'i lutet Allahut ta shkatërroi atë,mirëpo lutja e tij nuk u pranua vetem pas 40 viteve... A e dini pse....???? ... Pejgamberi lutet për shkatërrimin e zullumqarit, çka e vonoi lutjen e tij..?? Mirësjellja dhe kujdesi ndaj NËNËS Po,faraoni ishte i sjellshëm dhe kujdesej shumë për Nënën e tij dhe Allahu nuk e pranoj lutjen e tij vetem pas vdekjes se NËNËS se Faraonit. SubhanaAllah. Dr.Muhammed el Arifi.

Postimet e fundit






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more