Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Asidenti. Show all posts
Showing posts with label Asidenti. Show all posts

Çka është polisindeti dhe çka është asindeti

Çka është polisindeti dhe çka është asindeti

Figura stilistike me të cilën poeti bën përsëritjen e një lidhëze ndërmjet fjalëve dhe fjalive të ndryshme quhet polisindet. P.sh.polisindetin e gjejmë në vargjet:

“Dhe më le mua plakën kërcure”
“Dhe më le arën pa mbjellë pesë vjet”.
 
Asindeti është figura stilistike e kundërt me të parën që sajohet kur poeti bën
radhitjen dhe emërtimin e gjërave ose kuptimeve pa i përdorur lidhëzat.


“Sa e dua jetën
se atje gjej të vërtetën
yjtë, hënën, hapësirën
të murgërit, natën, ditën…”


figura letrare polisindeti, qka osht polisindeti, qka osht asindeti, qka osht figura letrare, cfare eshte asindeti, cfare eshte polisindeti, c'eshte polisindeti, ceshte asindeti
Çka është polisindeti dhe çka është asindeti

Figura stilistike me të cilën poeti bën përsëritjen e një lidhëze ndërmjet fjalëve dhe fjalive të ndryshme quhet polisindet. P.sh.polisindetin e gjejmë në vargjet:

“Dhe më le mua plakën kërcure”
“Dhe më le arën pa mbjellë pesë vjet”.
 
Asindeti është figura stilistike e kundërt me të parën që sajohet kur poeti bën
radhitjen dhe emërtimin e gjërave ose kuptimeve pa i përdorur lidhëzat.


“Sa e dua jetën
se atje gjej të vërtetën
yjtë, hënën, hapësirën
të murgërit, natën, ditën…”


figura letrare polisindeti, qka osht polisindeti, qka osht asindeti, qka osht figura letrare, cfare eshte asindeti, cfare eshte polisindeti, c'eshte polisindeti, ceshte asindeti

Çka është asidenti


Çka është asidenti

Asidenti – është e kundërta e polisedentit, radhitja dhe emërtimi i gjërave dhe i kuptimeve i fjalëve në varg a fjali pa përdorur fare lidhësen. P.sh.

Nga veriu nga lindja


qka eshte asidenti, qeshte asidenti, ceshte asidenti,figurat letrare

Çka është asidenti

Asidenti – është e kundërta e polisedentit, radhitja dhe emërtimi i gjërave dhe i kuptimeve i fjalëve në varg a fjali pa përdorur fare lidhësen. P.sh.

Nga veriu nga lindja


qka eshte asidenti, qeshte asidenti, ceshte asidenti,figurat letrare

Namazi

Syzat