Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Skica

Çka është skica ?

Çka është skica ? Skica paraqet vizatim me vija kryesore të një gjësendi që mund të plotësohet më vonë. Cka eshte skica,qka eshte skica,ceshte skica,cfare eshte skica,qeshte skica,çka eshte skica,çfarë eshte skica,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,skica,skicat,skice,

Çka është skica ?

1. Vizatim që paraqet vetëm vijat kryesore të diçkaje dhe që mund të plotësohet më pas. Skicë me laps. Skicë nga natyra. Skicë sipas kujtesës. Bëri një skicë.   2. Vizatimi me pak vija i një vepre artistike, i një ndërtimi, i një makine etj., që përmban të dhënat e nevojshme për përgatitjen e plotë të tyre. Skicat e tablosë. Skicat e dekoret (e skenës). Skica e fabrikës. Skicat për kostumet e shfaqjes. Skica e një detali. Përgatit skicat. E bëri sipas skicës.   3. Plani paraprak i një vepre letrare në vijat kryesore. Skica e romanit (e dramës, e tregimit).   4. let. Përshkrim i shkurtër faktesh e ngjarjesh, të jetuara a të para drejtpërdrejt nga autori, që paraqiten me një stil të thjeshtë e të rrjedhshëm, zakonisht në shtypin periodik. Skicë letrare. Cka eshte skica,qka eshte skica,ceshte skica,cfare eshte skica,qeshte skica,çka eshte skica,çfarë eshte skica,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,skica,skice,skicat,skic

Cilat janë gjinitë letrare?

Cilat janë gjinitë letrare? Veprat letrare sipas formës së tyre ndahen në dy kategori të mëdha: në poezi dhe në prozë . Poezia ( vjersha) i përket ligjëratës së lirë dhe shkruhet në vargje, ndërsa proza i përket ligjëratës së lirë dhe shkruhet në rreshta. Në poezi zakonisht shkruhen vjershat, poemat etj.,ndërsa në prozë zakonisht shkruhen romanet , novelat studimet letrare etj. Por veprat letrare ndryshojnë edhe nga pikëpamja e përmbajtjes dhe hartimit. Që prej lindjes së veprave të shkruara letrare , janë dalluar tri ndarje të mëdha : Gjinia epike Gjinia lirike Gjinia dramatike Veprat epike janë ato vepra në të cilat shkrimtari e kallëzon, e rrëfen ngjarjen qoftë vetë, ose nëpërmjet personazheve. Këto vepra mund të jenë të shkruara në vargje ( poema,cikle këngësh , epope që mbështeten në ngjarje historike etj.), në rreshta ( romani , novela , tregimi , skica etj.). Veprat lirike janë ato vepra në të cilat shkrimtari nuk rrëfen ngjarje , por shpreh nd

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more