Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Enumeracioni. Show all posts
Showing posts with label Enumeracioni. Show all posts

Çka është enumeracioni


          Çka është enumeracioni

Enumeracioni është  numërim, radhitje , renditje një nga një e fjalëve që kanë lidhje nga kuptimi.
           Sa e dua gjithë jetën!
          Se atje gjej të vërtetën,
Yjtë, hënë hapësirën,
Të  mugëtit,natën, dritën,
Mbrëmën dh’atë errësirën.


Ose           
Enumeracioni si figurë shërben për të bërë përshkrime sa më të gjalla e më konkrete, plot fakte e hollësi të larmishme nga realiteti, që numërohen njëri pas tjetrit.         
            Ne ecim përdore të dy, unë e ti,
            dhe jemi kudo në shtëpi,
            kur jemi nën qiellin e natës,
            nën strehën ku ndizet oxhaku,
            në rrugën e qetë e të gjatë,
            në turmën plot me vështrime
            ku ka dijetarë dhe loço,.
            ku ka të moshuar e foshnja…
                                             
                                                Pol Elyar Ne të dy
         
qka eshte enumeracioni cfare eshte enumeracioni,qka eshte enumeracioni, qka eshte enumeracioni, qfare eshte enumeracioni,kuptimi i enumeracionit,figurat letrare,figura letrare,figure letrare,

          Çka është enumeracioni

Enumeracioni është  numërim, radhitje , renditje një nga një e fjalëve që kanë lidhje nga kuptimi.
           Sa e dua gjithë jetën!
          Se atje gjej të vërtetën,
Yjtë, hënë hapësirën,
Të  mugëtit,natën, dritën,
Mbrëmën dh’atë errësirën.


Ose           
Enumeracioni si figurë shërben për të bërë përshkrime sa më të gjalla e më konkrete, plot fakte e hollësi të larmishme nga realiteti, që numërohen njëri pas tjetrit.         
            Ne ecim përdore të dy, unë e ti,
            dhe jemi kudo në shtëpi,
            kur jemi nën qiellin e natës,
            nën strehën ku ndizet oxhaku,
            në rrugën e qetë e të gjatë,
            në turmën plot me vështrime
            ku ka dijetarë dhe loço,.
            ku ka të moshuar e foshnja…
                                             
                                                Pol Elyar Ne të dy
         
qka eshte enumeracioni cfare eshte enumeracioni,qka eshte enumeracioni, qka eshte enumeracioni, qfare eshte enumeracioni,kuptimi i enumeracionit,figurat letrare,figura letrare,figure letrare,

Namazi

Syzat