Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Gjakderdhja

Cilat janë shenjat lokale të gjakderdhjes ?

Shenjat lokale të gjakderdhjes janë: · në vendin e lëndimit gjaku është i koaguluat · sensibiliteti në atë vend është i dobësuar · përreth plagës është e shprehur edema · te gjakderdhjet në zgavrat trupore janë evidente shenjat e eksudatit (gjakderdhjes)

Çka është gjakderdhja kapilare ?

Çka është gjakderdhja kapilare ? Gjakderdhja kapilare lajmërohet prej kapilarëve në formë të gjakderdhjes së pikave të imta. Gjakderdhjet kapilare janë të ngjashme me të ashtuquajturat gjakderdhje parenkimatoze nga enët e imta të gjakut të organeve parenkimatoze ( shpretka, mëlçia). qka eshte gjakderdhja kapilare,gjakderdhja kapilare shqip,gjakderdhje kapilare,gjakderdhjet kapilare,qfare eshte gjakderdhja kapilare,

Çka është gjakderdhja venoze ?

Çka është gjakderdhja venoze ? Gjakderdhja venoze është ajo gjakderdhje që rrjedhë prej vene, ndërsa njihet sipas asaj që gjaku rrjedhë më ngadal dhe ka ngjyrë të kuqe të mbyllët. Përveq rrezikut nga humbja e gjakut, te lëndimet e venave të mëdha egziston rreziku prej embolisë ajrore. qka eshte gjakderdhja venoze,gjakderdhjet venoze shqip,qka jane gjakderdhjet venoze,qfare ngjyre ka gjaku tek gjakderdhja venoze,

Çka është gjakderdhja arteriale ?

Çka është gjakderdhja arteriale ? Gjakderdhja arteriale paraqitet me daljen e gjakut nga arteria. Gjaku rrjedhë curril dhe ka ngjyrë të kuqe të ndritshme. Në forcën e gjakderdhjes nga arteria ndikon: madhësia e enës së gjakut, lloji i lëndimit dhe madhësia e vrimës. pse paraqitet gjakderdhja arteriale,qfare ngjyre ka gjaku tek gjakderdhja arteriale,ngjyra e gjakut tek gjakderdhja arteriale,kush ndikon ne forcen e gjakderdhjes

Kush janë shkaktarët e hemoragjisë ?

Kush janë shkaktarët e hemoragjisë ? Shkaktarët e hemoragjisë janë: - lëndimet mekanike të enëve të gjakut ( lëndimi i rastësishëm traumatik apo lëndimi operativ i enëve të gjakut), - dëmtimi i enëve të gjakut nga proqesi patologjik,çrregullimi i mekanizmit të koagulimit ( mekanizmi i mpiksjes) dhe lëshueshmërisë së murit të enëve të gjakut. kush jane shkaktaret e hemoragjise,hemoragjise shkaktaret,kush e shkakton hemoragjine

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more