Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Përrallëzat

Ç'janë Përrallëzat (fabulat)

Ç'janë Përrallëzat (fabulat)Përrallëzat janë tregime të shkurtra në të cilat kafshët dhe bimët luajnë rolin e personazheve.

Nëpërmjet këtyre vihen në pah disa dukuri e marrëdhënie shoqërore.

 Bashkë me përrallat ato janë ndër krijimet më të vjetra popullore.

Origjina e tyre është shumë e lashtë, që prej kohës së njeriut primitiv.

Populli nëpërmjet të një humori therës me anë të përrallëzave kritikon dobësitë e njeriut në përgjithësi.

Përrallëza ka qenë një armë e fortë për të kritikuar në mënyrë të tërthortë realitetin shoqëror, atëherë kur shumë konstatime të vërteta nuk mund të thuheshin haptas.

Shumë përrallëza mund të shërbejnë edhe si mjet edukues e didaktik. Përrallëza kanë shkruar: Ezopi, La Fonteni, Naimi,Çajupi etj.

qka eshte perralleza, qka jane fabulat, fabula shqip, qka eshte fabula, qka domethene fabule, kuptimi i fabules, fabule shqip, qka eshte fabula, kuptimi i fabules, fabula, fabula shqip,ceshte fabula, c'eshte fabula.cfare eshte fabula, ca eshte fabula, fabulat shq…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more