Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Altruizmi

Thënie për altruizmin

"Dashuria amërore është ndjenja më e shquar egoiste, ose, të themi ndryshe, ndjenja më energjike altruiste." (Alain)   "Egoist nuk është ai që jeton si ia kënda por ai që kërkon nga tjerët të jetojnë si i pëlqen atij,; altruist është ai që len të tjerët pa intervenuar aspak, të jetojnë jetën e tyre." (Oscar Wilde)*   "Bëre të mirën, hudhe në det se e gjen në krypë." (shqiptare)   Altruizmi shpesh është alibi (Jean Rostand) thenie per altruizmin, altruizmi thenie, citate per altruizmi

Qeverisja dhe altruizmi

Qeverisja dhe altruizmi   Shpesh qeveria apo organizmat qeveritare e shfrytëzojnë altruizmin në shërbim të vet, duke pretenduar se çdo program qeveritar, pavarësisht se cila është kostoja në para apo mbi liritë themelore të individëve, është altruist dhe që i shërben interesit të fëmijëve, të ambientit, të të varfërve, të të pastrehëve, të sëmurëve etj.

Çka është Altruizmi?

Altruizmi është devocioni ndaj nevojave të të tjerëve duke flijuar apo hequr dorë ng ainteresi dhe e mira vetjake. Megjithatë, shpesh altruizmi mund edhe të jetë një sjellje në ndjekje të interesit personal - vetëm se në këtë rast kënaqësia personale fitohet duke ndihmuar të tjerët në vend të të ndihmuarit ekskluzivisht veten. qka eshte altruizmi, cka eshte altruizmi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more