Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Hiperbola

Disa shembuj me hiperbolë

Disa shembuj me hiperbolë Balli i saj, si balli i hanës. Jeta e djeshme ka qenë lumë. Ka frikë nga hija e tij. Botën me gjak e mbulova. Lexo më shumë rreth hiperbolës: Hiperbola hiperbolla shembuj,fjali me hiperbole,hiperbolla,fjale,fjale me hiperbolle,hiperbolla fjali shqip,

Hiperbola

Hiperbola (gr. hypérbole - teprim, stërmadhim) është figurë stilistike e stërmadhimit të gjërave a të dukurive.  Me fjalë të tjera, hiperbola mizën e bën buall. Kjo bëhet me qëllim që të zgjojmë vëmendjen e të tjerëve dhe të fuqizojmë shprehshmërinë e ligjërimit.  Ka përdorim të gjerë gjatë komunikim- it të përditshëm të njeriut, në letërsinë popullore dhe në veprat letrare. P.sh. Vdiqa për bukë. Të kam thënë njëqind herë etj.  cka eshte hiperbola,ceshte hiperbola,hiperbola,hiperbolizimi,zmadhimi, qka eshte hiperbola,qeshte hiperbolla,qka eshte hiperbolla,qfare eshte hiperbollizimi,qeshte hiperbollizimi,qfare eshte hiperbollizimi,hiperbolla eshte,hiperbola eshte,hiperbola shqip,hiperbolla shqip

Hiperbola

                    Hiperbola Hiperbola është figurë letrare që zgjon parafytyrime, emocione dhe që i zmadhon veprimet e sendet më shumë sesa janë në të vërtetë,duke përdorur krahasimin për të përforcuar një mendim. P.sh.: Kur hiq me kordhët të prehtë Q’ishte si pendëz’ e lehtë, Posi pjepërin e priste, Në vdekje pa ndjer i klliste, Njerin’ e kalin e çante, Të dy më katër i ndante! P.sh. te vjersha “Sulltani” Dola nga fund i Azisë Si rrebesh i Perëndisë Vrava, preva e shkretova Botën me gjak e mbulova hiperbola shembuj, qka eshte hiperbolla, hiperbola shembull, shembuj per hiperbollen,

Ç' është Hiperbola

Ç' është Hiperbola Hiperbola është figurë stilistike, e cila i përngjet metaforës dhe krahasimit . Me të zmadhohet ose zvogëlohet një ide më tepër se sa është në të vërtetë. Kjo bëhet me qëllim që të fuqizohet shprehshmëria e veprës letrare . Për shembull:  Balli i saj, si balli i hanës.  Jeta e djeshme ka qenë lumë.  Ka frikë nga hija e tij. cka eshte.hiperbola, qka eshte hiperbola, Ç' është Hiperbola, hiperbolizmi, domethenja e hiperboles, letersi shqipe, gjuha shqipe, te dhena per gjuhen shqipe , figurat letrare, cilat jane figurat stilistike, figurat ne letersi, perdorimi i hiperboles ku perdoret hiperbola,ceshte hiperbolla,shembuj me hiperbolla,hiperbolla shqip,hiperbollizmi shqip,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more