Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Dr. Agon Bislimi. Show all posts
Showing posts with label Dr. Agon Bislimi. Show all posts

Realizohet bashkëpunimi spitalor Ferizaj- ShkodërRealizohet bashkëpunimi spitalor Ferizaj- Shkodër


Në Spitalin Rajonal të Ferizajit është realizuar me sukses bashkëpunimi në lëminë e Kirurgjisë. Ky realizim është falë ekipës kirurgjikale nga Spitali i Ferizajt dhe kirurgut Dr. Gëzim Galiqi. Nga Spitali Rajonal i Ferizajit ishin: Dr. Imri Vishi, Dr. Driton Ferizi dhe Dr. Agon Bislimi. 

Operacioni u realizua me sukses. Pacientja ishte diagnostikuar me këtë diagnozë: Stenosis pyeloureteris lat. dex. dhe sipas mjekëve specialistë është vlerësuar se pacientja duhet t'i nënshtrohet operimit. Lloji i operimit ishte: Pyelonoplastika renis lat. dexter. Operimi kaloi me sukses. Në të ardhmen do të ketë bashkëpunime të tjera në këtë drejtim.

Realizohet bashkëpunimi spitalor Ferizaj- Shkodër


Në Spitalin Rajonal të Ferizajit është realizuar me sukses bashkëpunimi në lëminë e Kirurgjisë. Ky realizim është falë ekipës kirurgjikale nga Spitali i Ferizajt dhe kirurgut Dr. Gëzim Galiqi. Nga Spitali Rajonal i Ferizajit ishin: Dr. Imri Vishi, Dr. Driton Ferizi dhe Dr. Agon Bislimi. 

Operacioni u realizua me sukses. Pacientja ishte diagnostikuar me këtë diagnozë: Stenosis pyeloureteris lat. dex. dhe sipas mjekëve specialistë është vlerësuar se pacientja duhet t'i nënshtrohet operimit. Lloji i operimit ishte: Pyelonoplastika renis lat. dexter. Operimi kaloi me sukses. Në të ardhmen do të ketë bashkëpunime të tjera në këtë drejtim.Poema e mjerimit ''Poema e mjerimit''


Shkruar nga: Dr. Agon Bislimi


veprën poema e mjerimit Migjeni duke përshkruar mjerimin në të gjitha mënyrat dhe format e tij të errëta, demaskon shkaktarët.

Ai në këtë vepër trajton një temë aktuale për kohën kur jetonte dhe vepronte.

Mjerimi atij ia rëndon zemrën dhe e revolton.

Sipas tij, shkaku i mjerimit ishte rendi i atëhershëm shoqëror.

Pra, gjithçka e errët, që ka të bëjë me mjerimin në jetën e masave, burimin e shkakun e ka te rendi në fuqi.

Duhet të përmbyset ai rend, që të zhduket edhe mjerimi.

Në këtë vepër pra përshkruan mjerimin dhe në mënyrë revoltuese ngrihet kundër hipokrizisë(dyftyrësisë) dhe gënjeshtrës fetare të asaj kohe me një ironi të fortë dhe therrëse.

Koha e Migjenit ishte shumë e rëndë dhe e vështirë.

Mjerimi në kohën e tij ishte shtrirë në të gjitha anët.

''Migjeni'' me anën e kësaj vepre e zbulon mjerimin në çdo skaj të jetës dhe i vetëdijshëm për këtë dhe për misionin e tij si poet , kësaj teme iu çaset me kundërshtim, ironi dhe revoltë  për rendin e asaj kohe dhe me dhembshuri për viktimat e mjerimit.

Në këtë vepër del se mjerimi është shkaktari i të gjitha të këqijave:mjerimi lind korrupcionin, mjerimi lind imoralitetin, mjerimi lind degjenerimin e detyruar të masave apo popullit.

Vargjet e tij kushtuar mjerimit janë  ''dhembje krenare''  të shpirtit që vuan.

Detajet me të cilat ''Migjeni'' paraqet mjerimin janë të forta, tipike, revolucionare dhe kuptimplote. 

                            Autori i këtij shkrimi : Dr. Agon Bislimi


Postime të ngjashme:

''Migjeni'' Biografia

''Luli i vocerr''

''Bukuria që vret''

''Studenti ne shtepi''


''Poema e mjerimit'' - vargjet
poema e mjerimit analiza,kritika,koment,analize,poeme e mjerimit, analize e shkurte, komenti per poemen e mjerimit, migjeni,poema e mjerimit,oema e mjerimit analize migjeni,millosh gjergj nikolla poema e mjerimit,poema e mjerimit te migjenit,poema e mjerimit koment,migjeni poema e mjerimit
 ''Poema e mjerimit''


Shkruar nga: Dr. Agon Bislimi


veprën poema e mjerimit Migjeni duke përshkruar mjerimin në të gjitha mënyrat dhe format e tij të errëta, demaskon shkaktarët.

Ai në këtë vepër trajton një temë aktuale për kohën kur jetonte dhe vepronte.

Mjerimi atij ia rëndon zemrën dhe e revolton.

Sipas tij, shkaku i mjerimit ishte rendi i atëhershëm shoqëror.

Pra, gjithçka e errët, që ka të bëjë me mjerimin në jetën e masave, burimin e shkakun e ka te rendi në fuqi.

Duhet të përmbyset ai rend, që të zhduket edhe mjerimi.

Në këtë vepër pra përshkruan mjerimin dhe në mënyrë revoltuese ngrihet kundër hipokrizisë(dyftyrësisë) dhe gënjeshtrës fetare të asaj kohe me një ironi të fortë dhe therrëse.

Koha e Migjenit ishte shumë e rëndë dhe e vështirë.

Mjerimi në kohën e tij ishte shtrirë në të gjitha anët.

''Migjeni'' me anën e kësaj vepre e zbulon mjerimin në çdo skaj të jetës dhe i vetëdijshëm për këtë dhe për misionin e tij si poet , kësaj teme iu çaset me kundërshtim, ironi dhe revoltë  për rendin e asaj kohe dhe me dhembshuri për viktimat e mjerimit.

Në këtë vepër del se mjerimi është shkaktari i të gjitha të këqijave:mjerimi lind korrupcionin, mjerimi lind imoralitetin, mjerimi lind degjenerimin e detyruar të masave apo popullit.

Vargjet e tij kushtuar mjerimit janë  ''dhembje krenare''  të shpirtit që vuan.

Detajet me të cilat ''Migjeni'' paraqet mjerimin janë të forta, tipike, revolucionare dhe kuptimplote. 

                            Autori i këtij shkrimi : Dr. Agon Bislimi


Postime të ngjashme:

''Migjeni'' Biografia

''Luli i vocerr''

''Bukuria që vret''

''Studenti ne shtepi''


''Poema e mjerimit'' - vargjet
poema e mjerimit analiza,kritika,koment,analize,poeme e mjerimit, analize e shkurte, komenti per poemen e mjerimit, migjeni,poema e mjerimit,oema e mjerimit analize migjeni,millosh gjergj nikolla poema e mjerimit,poema e mjerimit te migjenit,poema e mjerimit koment,migjeni poema e mjerimit


Namazi

Syzat