Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Atelektaza. Show all posts
Showing posts with label Atelektaza. Show all posts

Cilat janë llojet e atelektazës ?


Cilat janë llojet e atelektazës ?

Llojet e atelektazes jane: atelektaza resorptive,atelektaza kompresive,atelektaza kontraktive dhe mikroatelektaza.

atelektaza dhe llojet e saj,kush jane llojet e atelektazes,atelektaza shqip,tipet e atelektazesCilat janë llojet e atelektazës ?

Llojet e atelektazes jane: atelektaza resorptive,atelektaza kompresive,atelektaza kontraktive dhe mikroatelektaza.

atelektaza dhe llojet e saj,kush jane llojet e atelektazes,atelektaza shqip,tipet e atelektazes


Çka është atelektaza ?

 Çka është atelektaza ?

Atelektaza është dëmtimi i indit mushkëror që karakterizohet me kollaps të alveolave dhe me vazodilatim (zgjërim) të kapilarëve. 

Kjo mund t’i paraprijë asfiksisë (mungesë frymëmarrjeje).

 Në kuptimin më të gjërë të fjalës: përjashtimin e alveolave nga procesi i frymëmarrjes. 

Në lojë mund të jenë shumë faktorë, psh.obstruksioni (bllokimi) i bronkeve.

cka eshte atelektaza,cfare eshte atelektaza,atelektaza shqip,cfare eshte atelektaza, cka quajme atelektaze, atelektaza patologji,
 Çka është atelektaza ?

Atelektaza është dëmtimi i indit mushkëror që karakterizohet me kollaps të alveolave dhe me vazodilatim (zgjërim) të kapilarëve. 

Kjo mund t’i paraprijë asfiksisë (mungesë frymëmarrjeje).

 Në kuptimin më të gjërë të fjalës: përjashtimin e alveolave nga procesi i frymëmarrjes. 

Në lojë mund të jenë shumë faktorë, psh.obstruksioni (bllokimi) i bronkeve.

cka eshte atelektaza,cfare eshte atelektaza,atelektaza shqip,cfare eshte atelektaza, cka quajme atelektaze, atelektaza patologji,

Namazi

Syzat