Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është atelektaza ?

 Çka është atelektaza ?

Atelektaza është dëmtimi i indit mushkëror që karakterizohet me kollaps të alveolave dhe me vazodilatim (zgjërim) të kapilarëve. 

Kjo mund t’i paraprijë asfiksisë (mungesë frymëmarrjeje).

 Në kuptimin më të gjërë të fjalës: përjashtimin e alveolave nga procesi i frymëmarrjes. 

Në lojë mund të jenë shumë faktorë, psh.obstruksioni (bllokimi) i bronkeve.

cka eshte atelektaza,cfare eshte atelektaza,atelektaza shqip,cfare eshte atelektaza, cka quajme atelektaze, atelektaza patologji,
 Çka është atelektaza ?

Atelektaza është dëmtimi i indit mushkëror që karakterizohet me kollaps të alveolave dhe me vazodilatim (zgjërim) të kapilarëve. 

Kjo mund t’i paraprijë asfiksisë (mungesë frymëmarrjeje).

 Në kuptimin më të gjërë të fjalës: përjashtimin e alveolave nga procesi i frymëmarrjes. 

Në lojë mund të jenë shumë faktorë, psh.obstruksioni (bllokimi) i bronkeve.

cka eshte atelektaza,cfare eshte atelektaza,atelektaza shqip,cfare eshte atelektaza, cka quajme atelektaze, atelektaza patologji,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat