Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Rrymat detare

Çka janë rrymat detare ?

Çka janë rrymat detare ? Rrymat detare janë lëvizjet më të rëndësishme të ujit në oqeanin botëror.  Shakaktarët kryesor janë erërat e përhershme, energjia e lëvizjes së thërmijave të ujit gradualisht nëpërmjet fërkimit përcillen në shtresa më të thella.  Pëshkak të veprimit të forcës së devijimit, të gjitha rrymat ujore në hemisferën veriore mënjanohen në të djathtë, kurse në atë jugore në të majtë.  Rrymat kryesisht përfshijnë shtresën sipërfaqësor të ujit deri n thellësi 200 m dhe rrallherë deri 300 m. cjane rrymat detare,cka jane rrymat detare, cka eshte rryma detare, cfare jane rrymat detare, rrymat detare shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more