Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Metalurgjia

Si quhet shkenca e cila merret me përfitimin dhe përpunimin e metaleve dhe si ndahen ?

Si quhet shkenca e cila merret me përfitimin dhe përpunimin e metaleve dhe si ndahen ? Quhet Metalurgji e cila ndahen ne dy degë të mëdha : Metalurgji të zezë që është metalurgjia e hekurit dhe aliazheve metalike te tij si gizë,celik,ferrokrom etj dhe metalurgji e metaleve me ngjyrë (Cu,Ni,Al,Zn,Pb etj) dhe metaleve te rralla fisnike .

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more