WordPress.com Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Lexoni kuriozitete rreth Google

loading...

Lexoni kuriozitete rreth Google

 

Kur kërkoni diçka në motorin e kërkimit Google.com, për të nxjerrë rezultatet më të mira brenda pak sekondash, merren parasysh 200 faktorë.

Kompania ka në zotërim domene të shqiptimit gabim të fjalës Google, të tilla si “Gooogle.com”, “Googlr.com”, “Gogle.com” dhe të tjera.

Çdo sekondë bëhen 2 milionë kërkime në Google.

Në vitin 2013, 91 për qind të të ardhurave të Google, 55.5 miliardë dollarë, erdhën prej reklamave.

Indeksi i kërkimit të Google është më shumë se 100 milionë gigabajt.

Mbi 6 miliardë orë video shihen çdo muaj në YouTube, baras me një orë video të para për person në tokë.

Sugjerimi “mos do të thuash” që Google bën për fjalët e germëzuara gabim, ka shpëtuar kompaninë nga kërkimet e pasakta.

Shembulli i atij që e përmend Zotin e tij dhe atij që nuk e përmend Atë

loading...
I Dërguari i All-llahu a.s ka thënë:"Shembulli i atij që e përmend Zotin e tij dhe atij që nuk e përmend Atë është sikurse shembulli i të gjallit dhe i të vdekurit."
| Muslimi |

Ah! Sikur të marrin mësim njerëzit!

loading...
Një mbretit i lidhur në pranga dhe në burg i thotë djali i vet: babi im, si arritëm në këtë gradë, kurse ne ishim ata që sundonim, urdhëronim dhe ndalonim, kishim pushtet dhe pasuri?
U përgjigj: ndoshta lutja e dikujt që i kemi bërë padrejtësi na ka sjell në këtë gjendje.
Ah! Sikur të marrin mësim njerëzit!

Burimi: Bekir Halimi

Pyetje: nëse dita e Arafatit bie në ditën e Xhuma, a duhet të agjërojmë edhe një ditë para?

loading...
Pyetje: nëse dita e Arafatit bie në ditën e Xhuma, a duhet të agjërojmë edhe një ditë para?
Dijetarët musliman tregojnë se agjërimi i ditës së xhuma me një ditë para ose një ditë mbrapa vlen atëherë kur e agjërojmë ditën e xhuma si ditë të xhuma, mirëpo nëse rastis agjërimi i ditës së Arafatit ose ditës së Ashures, atëherë lejohet agjërimi i vetëm ditës së xhuma, sepse nuk e agjëron për xhumanë por për ditën e arifes ose ashures.
Edhe pse nëse dëshiron të agjëron të enjtën dhe të xhuman, kjo vepër është edhe më e mirë.
Allahu e di më së miri!

Burimi: Bekir Halimi

Bamirësia ndaj nënës

loading...
Ibën Abasi, radiallahu anhu, ka thënë: Nuk di vepër më të afërt te Allahu se sa bamirësia ndaj nënës.

Burimi: Bekir Halimi

Buxheti është social, por politikanët as për së afërmi nuk janë raste sociale

loading...
Buxheti është social, por politikanët as për së afërmi nuk janë raste sociale. Ata kurrë nuk do t’ia dinë si duhet hallin popullit, përderisa rrojnë si mbretër të shteteve të pasura me burime natyrore. Meqë ata janë pasqyra e popullit, nuk është e ndershme të jenë kaq shumë të pasur. Unë nuk them se kanë vjedhur ata, por dua të them se në kësi lloj mjedisesh nuk mund të pasurohesh aq shumë pa pas vjedhur!

Burimi: Iljasa Salihu

Me gjithë vështirësitë Prishtina po bëhet

loading...
Me votimin nga Kuvendi Komunal të propozim buxhetit, kornizës afat-mesme buxhetore, e të ndërmarrjes publike lokale “Prishtina Parking”, akordimit me BERZH për ndërtimin e një flote të re të autobusëve për qytetin tonë, dhe reformën e ndërmarrjes publike lokale “Trafiku Urban,” po përmbyllet një nëntë-mujor i suksesshëm për Komunën e Prishtinës dhe mua personalisht.
Këto projekte janë themeli i një sistemi modern të mobilitetit në Prishtinë. Me jetësimin e tyre gjatë mandatit të Kryetarit Ahmeti, Prishtina do të bëhet një qytet që mund të krahasohet për nga shërbimet e transportit me çdo kryeqytet në rajon dhe më gjerë.
- me gjithë vështirësitë Prishtina po bëhet

Burimi: Dardan Sejdiu

Gjithfarë lajmesh të rastis të lexosh

loading...
Gjithfarë lajmesh të rastis të lexosh. Thuhet se nëse Papa Gjon Pali II e ka bekuar Teuta Rugovën, vajzën e Ibrahim Rugovës, atëherë bekimi i Papës po e ndjek Teutën, pasi ajo fitoi dhjetëra mijëra vota dhe u bë deputete. Nuk po hy në këso mashtrimesh, sepse njeriu nuk është ai që bekon, kushdo qoftë ai, por më vajti në mendje rasti i Labinotë Demit, e cila po ashtu u bë deputete ngase mori shumë vota. Çka u bë tani me Libinotën, duke qenë se Papa nuk e kishte bekuar?

Burimi: Iljasa Salihu

Mësimi 77 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 76 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 75 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 74 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Maqedonia ta kujton të sëmurin i cili...

loading...
Maqedonia ta kujton të sëmurin i cili nuk i merr parasysh këshillat dhe udhëzimet që ia jep mjeku, por këtë detyrë ia beson profesorit të historisë. Aq shumë ishte ndikuar prej këtij profesori, sa që i mjaftonte fakti se në të kaluarën kishte pasur shëndet të mirë, paçka se sot gjendej në zgrip të vdekjes. Ai kënaqej me faktin se dikur kishte qenë mirë, pikërisht atëherë kur gjitha etnitetet tjera kishin qenë shumë keq!

Burimi: Iljasa Salihu

Ato shtete që dikur i shpëtuan shqiptarët botërisht, janë po ato shtete të cilat po dëshirojnë t'i ''vrasin'' shqiptarët tinëzisht

loading...
Në qiellin e Kosovës çdo ditë po hudhen kemikate të ndryshme nga aeroplanë të vegjël të cilët vetëm bëjnë ''ecajake'' rreth një hapësirë qiellore. Nga ajo që kemi lexuar rreth efekteve të këtyre kemikateve kemi kuptuar se këto shkaktojnë sëmundje të ndryshme nga hipertensioni i vazhdueshëm e deri tek kanceret e llojllojshme. Në disa shkrime tjera shkruan se shkaktojnë edhe sterilitet.

Pra ato shtete që dikur i shpëtuan shqiptarët botërisht, janë po ato shtete të cilat po dëshirojnë t'i ''vrasin'' shqiptarët tinëzisht.


Pse vazhdimisht në qiellin e Kosovës shihen Chemtrails që hidhen nga aeroplanë të vegjël?

loading...
Pse vazhdimisht në qiellin e Kosovës shihen Chemtrails që hidhen nga aeroplanë të vegjël?


 Mos po duan ta ndryshojne motin vazhdimisht dhe te shkaktojne vershime.

 Jane disa pamje pothuajse te njejta me videon.

 

iPhone 6 nuk mund të përgjohet, irritohet FBI

loading...
 

Dalja në treg e iPhone 6 dhe iPhone 6 Plus ishte një lajm i mirë për përdoruesit e markës Apple. Por jo për FBI –në. Byroja Federale e Hetimit është irrituar së tepërmi me gjigandin amerikan të teknologjisë, për shkak se sistemi iOS8 që kanë iPhone –t e rinj pengon ndërhyrjet nga shërbimet e inteligjencës. Pakënaqësi ka shprehur FBI edhe ndaj lajmit të sistemit Android që gjithashtu ka bërë të ditur se versioni i ri do të jetë i padepërtueshëm nga Shërbimet e Sigurisë.

NY Times shkruan se kreu i FBI –së, James Comey ka bërë kritika të forta ndaj Apple dhe kompanive që përdorin sistemin Android. Sipas tij, fakti që policia dhe FBI nuk mund të depërtojnë tek të dhënat e celularëve, pengon hetimet.

Të dhënat personale, si foto, mesazhe apo e-mail janë thelbësorë në hetimet për të zgjidhur mjaft çështje kriminale, nga vrasjet deri tek pedofilia. E po kështu, shërbimet inteligjente mendojnë se përgjimi i sistemeve të celularëve është efikas edhe në luftën kundër terrorizmit.

Smartphone –t e rinj janë të mbrojtur nga një algoritëm personal, dekriptimi i të cilit është i pamundur. Në rast se do të ketë një vendim gjykate, kodi mund të thyhet, por për këtë do të duhet më shumë se 5 vjet e gjysmë, siç thonë teknikët e Apple.

Për kreun e FBI –së, në të ardhmen, aksesi tek të dhënat personale të aparatëve celularë do të jetë thelbësor për sigurinë e qytetarëve.

Burimi: Lapsi.al

Mësimi 73 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 72 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 71 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Morina: Në Neurokirurgji nuk ka ndërprerje të punës

loading...

             Morina: Në Neurokirurgji nuk ka ndërprerje të punës

Drejtori i Klinikës së Neurokirurgjisë, Arsim Morina ka mohuar lajmin se në Klinikën e Neurokirurgjisë në QKUK, ka ngecje të shërbimeve shëndetësore, duke thënë se vëllimi i punës në sallën e operimit dhe vizitat ditore në ambulancën specialistike kanë qenë si më parë.

Ai ka deklaruar se zgjedhja e tij për drejtor është në përputhshmëri të plotë me ligjin dhe standardet botërore të përzgjedhjes.

Morina ka thënë se nuk do të ketë ”bllokadë” apo “ paralizë”të punës në këtë Klinikë, të paktën nuk do të lejoj të ndodhë diçka e tillë përderisa ai të jetë udhëheqës i kësaj klinike.

“Vetë shpallja e ‘grevës’ këto ditë nga kolegët dhe thirrja e Dr. Haxhi Avdylit për të vazhduar me grevë konsideroj që është tejet e pamatur, e papjekur dhe e papërgjegjshme ngase është jashtë çdo obligimi etiko-profesional dhe kornize ligjore. Është më se e qartë që arsyet, kushtet, mënyra e organizimit janë në kundërshtim të plotë me ligjin. Andaj, ftoj kolegët që të reflektojnë pozitivisht dhe mos të sfidojnë durimin institucional. Çështja e dytë që jam i shtyrë të sqaroj ka të bëjë me refuzimin e kolegëve për zgjedhjen time Drejtor. Pohoj që zgjidhja ime për drejtor është në përputhshmëri të plotë me ligjin dhe standardet botërore të përzgjedhjes”, ka thënë ai.

Burimi: Telegrafi

Artemisia, bima që vret deri 100% qelizat e tumorit në vetëm 16 orë!

loading...


Artemisia, bima që vret deri 100% qelizat e tumorit në vetëm 16 orë!

Kjo bimë vret 98 deri 100% të tumorit në vetëm 16 deri 24 orë! Por, askush nuk flet për këtë!

Nuk është bërë gjë tjetër veçse të fshihet me forcë ky zbulim. Në fakt, ekziston pikërisht kjo bimë ku përbërësit e tij, të kombinuar me hekur, janë në gjendje të shkatërrojnë tumorin në vetëm 16 orë.

Emri i saj është “Artemisia Annua” dhe ju e shihni në foto. Kjo bimë është bojkotuar sepse nuk kushton asgjë dhe mbahet larg komercializmit pikërisht për këtë shkak, ndonëse nga kjo bimë, zgjidhja për problemin e kancerit është shumë e shpejtë.

Kjo bimë, Artemisia annua, është një nga ato kura që mund të vrasë deri në 98% të qelizave të kancerit në vetëm 16 orë, thuhet qartë në hulumtimin e publikuar në “Life Science”.

Shkencëtarët e përfshirë në studim, pranojnë se substancat që rrjedhin nga “Artemisia annua” janë përdorur në mjekësinë kineze dhe mund të vrasin 98% të qelizave të kancerit të mushkërive në më pak se 16 orë.

Në fakt, bima në fjalë, më vete shkatërron 28% të qelizave kancerogjene, por e kombinuar me hekurin, çon në shkatërrimin total të tumorit: pra duke përdorur formulën Artemisia Annua + hekur = shërim.

Në të kaluarën, Artemisia Annua është përdorur si një ilaç i fuqishëm kundër malaries, por është treguar tashmë se ky trajtim është gjithashtu efektiv edhe në luftën kundër qelizave kancerogjene.Kjo për shkak se kur në qelizat e infektuara, shtohet hekuri goditen qelizat “e këqija”, dhe lihen ato “të mirat” të paprekura.

Shkencëtarët që ndjekin hulumtimin e kryer në Universitetin e Kalifornisë (SHBA), kanë deklaruar: “Në përgjithësi, rezultatet tona tregojnë se Artemisia Annua ndalon faktorin e transkricionit ‘E2F1′ dhe ndërhyn në shkatërrimin e qelizave të tumorit në mushkëri, që do të thotë se kontrollon rritjen dhe riprodhimin e qelizave të kancerit.

Për Dr. Len Saputo, bari në fjalë është një kurë bombë kundër kancerit: Artemisia Annua, në fakt, mund të shkatërrojë 75 për qind kancerin e gjirit, në vetëm 8 orë dhe kur bashkohet me hekurin, deri në 100% pas vetëm 24 orësh.

Fisnik Ismaili:harro FIFA-n, harro cilësinë, harro korrektësinë, harro ligën e mirëfilltë

loading...

Tuj u rrehë në mes vete e tuj i ndërpre ndeshjet në mes të dy ekipeve ma të mëdha e ma të vjetra në vend, harro FIFA-n, harro cilësinë, harro korrektësinë, harro ligën e mirëfilltë.

Kjo është arsyeja pse unë, e plot si unë s'e përcjellim futbollin vendor me vëmendje, prej kohës kur ka pasë futboll të hajrit në Kosovë.

Përgjegjësinë për zhvillimin e nji sporti e ka njajtë spektatori sa edhe Federata. Te na, në vend se spektatori me qenë shembulli që e drejton Federatën, po ndodh e kundërta: spektatori është ba pasqyra e Federatës, tuj ba gjeste harrangopash.

Qeshtu kemi me mbetë provincë përherë.

Burimi: Fisnik Ismaili

Kujdes!! iPhone po ju përgjon!

loading...
iphone-pergjon

Ai ndjek çdo veprim tuajin,  duke regjistruar kohën e saktë kur dolët nga puna , ku e keni pirë kafe tuaj dhe ku ju pëlqen të bëni blerje .

Por nuk bëhet fjalë për një njeri spiun ose disa kamera të Big Brother, përgjuesi është iphone që qendron në xhepin tuaj.

Fshehur në telefonat e Apple është një funksion i cili regjistron çdo lëvizje. Iphone më pas është në gjendje të analizijë të dhënat për të kuptuar se ku jetoni dhe punoni , bazuar në shpeshtësinë dhe kohën e lëvizjeve .

Funksioni i quajtur ” Frequent Locations” është vendosur në heshtje në iPhone një vit më parë . Por, megjithëss qasja në programin është vendosur nën disa shtresa të settings menu , pak njerëz e dinë se ekziston .

Shenjëzimi i hapsirave të parkingut në zonën qendër nisi sot.

loading...

Ndërsa nesër votohet për themelimin e Ndërmarrjes Publike Lokale "Prishtina Parking sh.a." e cila do jetë përgjegjëse për organizimin e parkingut në kryeqytet.


Burimi: Dardan Sejdiu

Ndonëse nuk e kanë të qartë votuesit shqiptar

loading...
Ndonëse nuk e kanë të qartë votuesit shqiptar. Janë (jemi) bërë si çadrat; vetëm në kohë shiu janë të vlefshme dhe posa të fillojë të ngrohë dielli, ata harrohen prore, mu ashtu siç harrohen çadrat pas motit me shi.

Burimi: Iljasa Salihu

Jemi bërë sikurse dhitë për sa i përket sistemit të tretjes.

loading...
Jemi bërë sikurse dhitë për sa i përket sistemit të tretjes. Pavarësisht padrejtësive të mëdha, me shumë lehtësi të gjitha po i gëlltisim dhe fare nuk po kollitemi të paktën. Fatkeqësisht, pas kësaj gëlltitjeje të hatashme, nuk po arrijmë të prodhojmë qumësht si të dhisë, mbase për sa i përket prodhimit kemi mbetur shterpë!

Burimi: Iljasa Salihu

Edhe njo e fort

loading...
Edhe njo e fort
E zënë besimtarët rob një ushtarë të esedit, dhe një vëlla Egjiptian e pyet:
Ti a je me neve apo me ato tjerët
Ushtari esedit: unë jam me juve
Egjiptasi: aaa, ne jemi ato tjerët !!!Burimi: Senad Ramadani

Dardan Sejdiu thotë.....

loading...
Sot po vazhdojnë punët në mbjelljen e fidaneve. Prishtina po bëhetBurimi: Dardan Sejdiu

Emra shqip për djem dhe vajza - me shkronjën B

loading...

Emra shqip për djem dhe vajza - me shkronjën A

loading...

Kur lindi Serena Williams?

loading...
Më 26 shtator 1981 lindi Serena Williams, teniste amerikane.

Kur vdiç Vasillaq Vangjeli?

loading...
Më 26 shtator  2011 vdiç Vasillaq Vangjeli, aktor shqiptar i komedisë dhe dramës.

Kur lindi Marina Ivanovna Cvetajeva?

loading...
Më 26 shtator 1892 lindi  Marina Ivanovna Cvetajeva, shkrimtare ruse.

Kur lindi Martin Heidegger?

loading...
Më 26 shtator 1889 lindi Martin Heidegger, filozof gjerman.

Kur lindi Thomas Stearns Eliot?

loading...
Më 26 shtator 1888 lindi Thomas Stearns Eliot,shkrimtar anglez me origjinë amerikane.

Kur lindi Winsor McCay?

loading...
Më 26 shtator 1869 lindi Winsor McCay, strip autor amerikan dhe pionier i filmit të animuar.

Kur paraqitet Chevrolet Camaro i parë?

loading...
Më 26 shtator 1966 paraqitet Chevrolet Camaro i parë.

Kur Proklamohet Republika Arabe e Jemenit?

loading...
Më 26 shtator 1962 Proklamohet Republika Arabe e Jemenit

Kur Bob Dylan debuton në publik?

loading...
Më 26 shtator 1961 Bob Dylan debuton në publik

Ku dhe kur u bë debati i parë televiziv në mes kandidatëve për president Richard M. Nixon dhe John F. Kennedy?

loading...

Më 26 shtator 1960 në Chicago bëhet debati i parë televiziv në mes kandidatëve për president Richard M. Nixon dhe John F. Kennedy

Kur i bashkohet Indonesia Kombeve të Bashkuara?

loading...
Më 26 shtator 1950 Indonesia i bashkohet Kombeve të Bashkuara.

Kur u krijua Fayette County, Pennsylvania?

loading...
Më 26 shtator 1783  u krijua Fayette County, Pennsylvania

Kur trupat britanike okupojnë qytetin Philadelphia, Pennsylvania?

loading...
Më 26 shtator 1777 trupat britanike okupojnë qytetin Philadelphia, Pennsylvania gjatë Revolucionit Amerikan.

Ku dhe kur Francis Drake i sillet rrotull tokës?

loading...
Francis Drake i sillet rrotull tokës më 26 shtator të vitit 1580.

Ku dhe Ku Ragenfrid mundi Theudoaldët?

loading...
Ragenfrid mundi Theudoaldët në Luftën e Copiegnès  më 26 shtator të vitit 715

Prurja e përmendoreve shqiptare

loading...
Prurja e përmendoreve shqiptare, qofshin ata të kenë qenë komunist apo demokrat në ngjizje, nuk është gjë tjetër pos një mëtim për ta përligjur projektin famëkeq “Shkupi 2014”! Ata që po i gëzohen këtyre përmendoreve, vërtet po më ngjajnë me ata që në ditë morti ia japin valles, duke menduar se kanë dasëm!

Burimi: Iljasa Salihu

A je martuar !?

loading...
SubhaAllah
Një ditë Omeri radiaAllahu anhu pyeti një burrë: A je martuar !?
Ai: Jo
Omeri: ose nuk je normal ose je i shthurur(shkon në haram).

Burimi: Senad Ramadani

Shpresojmë që herave tjera kur të vjen Papa në vendet tona, të mos...

loading...
Shpresojmë që herave tjera kur të vjen Papa në vendet tona, të mos arrestohet ndonjë hoxhë, por mirë kishte qenë të arrestohet ndonjë politikan i korruptuar. Kjo do të ndërlidhej edhe me botëkuptimin teorik të Papës, sepse korrupsioni është hapi i parë që çon drejt prishjes së paqes. Me ç’rast, kthimi i Papës në vendin e tij, filloi t’i jep rezultatet e para.
Burimi:Iljasa Salihu

Sa ka shpenzuar Apple për një iPhone 6?

loading...

Sa ka shpenzuar Apple për një iPhone 6?

Këto ditë po qarkullojnë njoftime, lajme, thashetheme, vetëm për iPhone 6. Tani raporti i radhës vjen nga Re/Code, të cilët kanë llogaritur apo analizuar se sa i ka kushtuar kompanisë Apple prodhimi i një iPhone 6. Sipas raportit të tyre iPhone 6 ka kushtuar të prodhohet mes 200 deri 263$, ndryshimi në çmim është ndryshimi sipas versionit dhe hapësirës për të dhëna.

Siç mund ta imagjinoni iPhone 6 Plus me ekran të madh ka kushtuar pak me shtrenjtë, për modelin 16GB është 216$ kurse për modelin 128GB, 263$.

Sipas kësaj nëse del të jetë përafërsisht e vërtet, atëherë Apple po arrin të marr fitime të pastra për çdo iPhone 6 që shet, të cilët me kontratë kushtojnë në mes 649 deri 849$ kurse pa kontratë nga 749 deri 949$.

Këto ditë kompania ka raportuar se, vetëm deri të vikendi i parë ka arritur të shes 10 milionë njësi të smartphone-ve, 1 milionë më shumë se vitin e kaluar.  /ameble/

Rikthehet në treg ora Moto 360

loading...

Rikthehet në treg ora Moto 360

 

Ora e mençur Moto 360 është rikthyer në treg pasi javë më parë ishte bërë e ditur se janë shitur të gjitha njësitë e lansuara në fillim të shtatorit.

Blerësit mund ta porosisin orën me sistemin operativ Android Wear në faqen zyrtare të Motorolas dhe do të kushtojë 200 funte.

Moto 360 është ora e parë që ka dizajn rrethor, ndërsa së fundmi në këtë dizajn i është bashkuar LG G Watch R dhe Apple Watch.

Apple lanson iOS 8.0.2

loading...

Apple lanson iOS 8.0.2

 

Apple ka lansuar përditesimin iOS 8.0.2, i cili sjell përmirësimet për shërbimet celulare dhe çështjet që lidhen Touch ID, të cilat hasen në probleme pas instalimit të përditësimit iOS 8.0.1.

Ju mund ta përditësoni iPhonin, iPadin apo iPodin tuaj nëpërmjet shkarkimit direkt nga pajisja apo me anë të iTunes.

Shellshock, virusi më i keq i të gjitha kohërave?

loading...

Shellshock, virusi më i keq i të gjitha kohërave?

 

Hulumtuesit e sigurisë kanë zbuluar një virus në softuerin e sistemit që përdoret në miliona kompjuterë, duke u dhënë mundësi piratëve kibernetikë të sulmojnë serverët në ueb, si dhe sistemet operative të bazuara në Linux dhe Unix.

Hulumtuesit mendojnë se virusi Shellshock, i cili prek një aplikacion të quajtur Bash, është edhe më i keq se virusi Heartbleed që u zbulua në muajin prill, edhe pse këto dy viruse janë pothuajse të ndryshme në natyrë. Ndryshe nga Heartbleed, i cili detyroi përdoruesit të ndryshojnë fjalëkalimet në shërbimet e ndryshme në internet, virusit Shellshock nuk i është gjetur një zgjidhje akoma.

"Me anë të këtij virusi, piratët kibernetikë mund të kontrollojnë çdo pajisje që operon me sistemet operative që kanë aplikacionin Bash për komanda. Sistemet operative si Mac OS X, Linux dhe Unix kanë aplikacionin Bash", raporton Krokodili.al

Rapid7, agjencia e sigurisë në internet, mendon se ky virus është shumë i rrezikshëm për shkak të kombinimit të tij kompleks. Ai është vlerësuar edhe më serioz se virusi Heartbleed që është zbuluar tek OpenSSL. Ndryshmi kryesor mes këtyre dy viruseve, është se Shellshock lejon piratët kibernetikë të kenë kontroll të plotë mbi pajisjen, ndërsa Heartbleed lejon piratët kibernetikë të vjedhin të dhënat që janë transmetuar.

Thanë: ju kanë shpërla trurin

loading...
Thanë: ju kanë shpërla trurin

Hmm.., shpërlarja simbolizon pastërtinë dhe largimin e ndytësirave.

Rreziku nuk vjen nga ne trularët por vjen nga ju me tru të ndotur dhe të palarë.

 Burimi: Senad Ramadani


Jemi dëshmitar se kohën e fundit është shtuar fenomeni i KANCERIT NË GJI tek femrat

loading...
Jemi dëshmitar se kohën e fundit është shtuar fenomeni i KANCERIT NË GJI tek femrat dhe sipas rukjexhive eminent në shumicën e rasteve kjo ndodh si shkak i prekjeve nga xhinët.

Do të ju ofroj një audio inçizim të cilin duhet ta dëgjojnë gratë në përgjithësi dhe të sëmurat nga kjo sëmundje në vecanti.

Rukje kundër kancerit në gji !!!

(Për ta ruajtur: klikim i djatht me mause dhe save as)
 

http://www.alroqya.com/snd/canser.mp3


Burimi: Senad Ramadani

Nuk them që je injorant, sepse po lëndohesh

loading...
Nuk them që je injorant, sepse po lëndohesh, ndaj të them “shtriju librave burimore që nuk hutojnë, por që shpjegojnë”

Gjithandej prej shumëkujt po flitet për islamin, por fatkeqësisht, gjithherë dhe gjithkund kur po flitet për terrorizmin. Sërish dhe fatzezësisht, terrorizmin e kanë bërë një trup me gjymtyrë të islamit. Për islamin po flasin kundërshtarët e tij në cilësinë e shpëtimtarëve të islamit, mu sikurse shpendët grabitqarë për peshqit. Po flasin edhe njohësit e tij, gjithherë duke u emërtuar si ekstremistë prej atyre me identitet të paqartë.

Varësisht prej shijeve, thuajse bëhet fjalë për pije të pëlqyera, po flasin për tufë islamesh, por jo edhe për islamin që është një. Islami po mëton të kuptohet përmes organizatave terroriste, edhe pse po këto organizata janë armiq të kësaj feje!

Shumë prej këtyre që i kanë rravguar gjërat, kanë rënë në këtë batakë, për arsye se nuk duan të dëgjojnë, aq më pak të lexojnë për këtë fe dhe t’i pyesin dijetarët për gjërat që nuk i dinë, por duan vetëm të flasin, t’i përshtaten fantazmave që vetë i kanë krijuar.

Burimi: Iljasa Salihu

Muajt e vitit - Mëso gjuhën spanjolle - Mëso spanjollisht

loading...

Ditët e javës - Mëso gjuhën spanjolle - Mëso spanjollisht

loading...

Muajt e vitit - Mëso gjuhën portugeze - Mëso portugalisht

loading...

Ditët e javës - Mëso gjuhën portugeze - Mëso portugalisht

loading...

Muajt e vitit - Mëso gjuhën kineze - Mëso kinezisht

loading...

Ditët e javës - Mëso gjuhën kineze - Mëso kinezisht

loading...

Muajt e vitit - Mëso gjuhën japoneze - Mëso japonisht

loading...

Ditët e javës - Mëso gjuhën japoneze - Mëso japonisht

loading...

Muajt e vitit - Mëso gjuhën holandeze - Mëso holandisht

loading...

Ditët e javës - Mëso gjuhën holandeze - Mëso holandisht

loading...

Kosova, me më shumë agjentë nga Serbia se sa “xhihadistë” !

loading...
Serbia në Kosovë, ka rreth 2 mijë  spiune serbë, ne mesin e tyre edhe shume  shqiptarë, prej tyre 140 ishin brenda UÇK-së.  CIA ne raportin e fundit flet se ne Kosovë paska rreth 150 xhihadistë. Philipe Gordon zyrtar i larte amerikan gjate vizites se tij te fundit ne Serbi  nga takimi me presidentin serb, ka kërkuar nga Beogradi terhiqjen e shërbimeve sekret serbe nga Kosova, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

Perveç BIA, në Kosove ka edhe 400 bashkepuntor publik dhe sekret te MUP-it

Uji flen, por armiku nuk flen, thote populli e cila thenje deshmohet sot edhe në Kosovën e pas shpallejes së pamvarësisë…Edhe shërbimet serbe janë duke punuar me të madhe edhe për zbehjen e imazhit të kosovarëve në sytë e ndërkombëtarëve, duke tentuar që gradualisht Kosova nga të qenurit viktimë të merr tiparet e viktimizuesit, sepse ato shërbime në bashkëpunim me forcat e errëta që veprojnë në Kosovë. Pas luftës në Kosovë, është bërë kouptimi i agjenturave serbe në shumë segmente të jetës politike, ekonomike, por edhe strategjike. Në Kosovë shërbimi serb ka instaluar dhe ka bërë për vete një rrjet të fuqishëm.
“Unë njoh njerëz që vazhdojnë t’i shërbejnë shërbimit sekret serb (BIA). Ata janë profesorë që respektohen, kanë tituj shkencorë, janë pjesë e institucioneve të Kosovës. Serbia aktualisht në Kosovë, ka rreth 700 bashkëpunëtorë shqiptarë 140 ishin brenda UÇK-së” ka pohuar Fadil Kajtazi, ekspert i Shërbimeve të Inteligjencës.

Se në Kosovë ka sherbime sekrete serbe si nga BIA apo agjentë tjerë nga Serbia e bashkepunotore të Miloshevicit, deshmon edhe apeli i SHBA-ve dhe Gjermanisë që “shërbimet sekrete serbe duhet ta lëshojnë Kosovën..”. Philipe Gordon zyrtar i larte amerikan gjate vizites se tij te fundit ne Serbi nga takimi presdientn serbka kërkuar terhiqjen e shërbimeve sekret serbe nga Kosova, duke terhequr vërejtjen Beogaradit qe te heqin dore nga perkrahja e esktermsiteve serbe ne Kosovë. Derisa sipas CIA-s ne Kosovë sot paska rreth 150 xhihadistë, në Kosovë po ashtu sot veprojne rreth 2.000 agjent serbë, kryesihst te BIA-s dhe bashkepuntore të ish-diktatorit Miloshevic, transmeton “Presheva Jonë”.

Krimineli Millosheviç gjatë regjimit të tij eshte thënë publikisht se ka pasur 2200 agjentë në Ballkan të cilët kanë punuar për Shërbimin e Sigurimit Shtetror Serb, ku vetem ne Kosovë kishte 700 në Kosovë . Serbia kshte dhe ka ende keta spiun jo vetem ne Kosovë por edhe ne Luginën e Preshevës me mbi 60 sish, kan raportur mediat e Ballkanit.

Leximi i Rrudhave ne fytyrë

loading...

Ja çka do të thonë rrudhat në fytyrën tuaj

Rrudha në ballë

Rrudhat vertikale, sipas traditës kineze janë shprehje e zemërimit dhe pakënaqësisë. Organet që lidhen me këto vija janë mëlçia dhe shpretka. Rrudhat horizontale janë shenjë e vigjilencës, tensionit për të pasur gjithçka nën kontroll por dhe shprehje e karakterit kurioz.
Rrudhat në sy

Shprehim çrregullime në lidhje me stomakun apo veshkat. Rrudhat poshtë syve janë përgjithësisht shprehje e mungesës së tregimit të zemërimit dhe fshehjes së ndjenjave.
Rrudhat në faqe

Rrudhë vertikale që fillojnë pranë hundës dhe shkojnë deri në buzë tregojnë për intuitë të mirë. Ata që kanë këto lloj rrudhash dallohen për nivel të lartë inteligjence. Rrudha që kalon nëpër faqe, është një shenjë e krenarisë dhe rebelimit kundër rregullave.faqe
Rrudhat në buzë

Zona përreth gojës, mjekër dhe qafë është e lidhur me madhësinë e dëshirave të thella, seksualitetit pasionit dhe agresionit.

Ditët e javës - Mëso gjuhën franceze - Mëso frengjisht

loading...

Ditët e javës - Mëso gjuhën italiane - Mëso italisht

loading...

Muajt e vitit - Mëso gjuhën franceze - Mëso frengjisht

loading...

Muajt e vitit - Mëso gjuhën italiane - Mëso italisht

loading...

Mësimi 70 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 69 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 68 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 67 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 66 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 65 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 64 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 63 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 62 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 61 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Këto janë rregullat e reja për marrjen e vizave!

loading...

 Këto janë rregullat e reja për marrjen e vizave!

 

Të enjten, më 25 shtator 2014, Sistemi Informativ i Vizave (VIS) do të nisë të funksionojë në të gjitha konsullatat e shteteve anëtare të Shengenit të pranishme në Ballkanin Perëndimor (Shqipëri, Bosnje e Hercegovinë, Ish-Republikën Jugosllave të Maqedonisë, Kosovë, Mal të Zi dhe Serbi) dhe Turqi, që lëshojnë inter alia, viza afatshkurtëra për qytetarët. Njoftimi vjen nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë.

Sistemi Informativ i Vizave (VIS) është një sistem për shkëmbimin e të dhënave për vizat me qëndrim afatshkurtër ndërmjet këtyre shteteve, që janë anëtare të plota të Shengenit acquis. Shpërndarja graduale e VIS në mbarë botën ka nisur që nga tetori i vitit 2011 dhe pritet të përfundojë deri në 2015.

Me futjen e tij në përdorim në shtator 2014, duke e përfshirë edhe Kosovën, do të mbulohet rajoni i gjashtëmbëdhjetë në botë.

Nisja e funksionimit të këtij sistemi nënkupton që konsullatat do të nisin të mbledhin gjurmët e gishtërinjve dhe fotografitë digjitale (të ashtuquajturit identifikues të biometrisë) nga aplikuesit për viza. Kjo as nuk do ta zgjasë procesin, e as nuk do të paraqesë më shumë kërkesa.

Qytetarët do të përfitojnë nga VIS-i përmes një riorganizimi të aplikacionit për viza dhe procedurave të kontrollit kufitar. Kjo do të mundësoj mënyra më të lehta për të vendosur përdorim ligjor nga ana e aplikuesit të vizave të mëhershme dhe statusin bona fide (kur aplikohet për viza me shumë hyrje). Të dhënat do të ruhen në sistem, ashtu që të mund të konsultohen nga të gjitha autoritetet e shteteve Shengen që lëshojnë viza ose të mund të rikontrollohen nga autoritetet kufitare në hyrje të poseduesit të vizës në zonën e Shengenit.
Duke komentuar për këtë risi, shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë dhe përfaqësuesi special i BE-së, Samuel Zhbogar, tha: “Sistemi Informativ i Vizave është një element kyç i politikës së përbashkët të BE-së për viza, që bashkë me politikat e tjera i mundëson BE-së krijimin e një zone të përbashkët të lirisë, sigurisë dhe drejtësisë. Kjo përbën lëvizjen e lirë të personave brenda zonës Shengen. Implementimi i VIS nuk është specifik për Kosovën, e cila duhet të plotësojë një sërë kërkesa të caktuara para se Komisioni të mund të përfundojë dialogun për liberalizimin e vizave me Qeverinë e Kosovës. Raporti i fundit i Komisionit Evropian në korrik 2014 ka vlerësuar progresin që Kosova ka bërë në implementimin e kushteve të vëna nga udhërrëfyesi për viza”.

VIS përbëhet prej një baze të dhënash qendrore, një ndërfaqeje kombëtare në secilin shtet të Shengenit, dhe një infrastrukturë komunikimi midis bazës së të dhënave qendrore dhe ndërfaqes kombëtare. VIS është i lidhur me sistemet kombëtare të vizave të të gjitha shteteve Shengen nëpërmjet ndërfaqeve kombëtare, për t’u mundësuar autoriteteve kompetente të shteteve Shengen përpunimin e të dhënave të aplikacioneve për viza, të vizave të lëshuara, të refuzuara, të anuluara, të revokuara ose të zgjatura.
Çfarë do të nënkuptonte paraqitja e VIS konkretisht për një qytetar kosovar?
Kur qytetarët e Kosovës dëshirojnë të udhëtojnë në një prej shteteve Shengen ose shteteve anëtare të BE-së, ai ose ajo duhet:
- Të paraqitet personalisht në ambasadë me të njëjtat dokumente sikurse më parë (ftesën, letër garancionin, dokumentin identifikues …),
- Të japë gjurmët e gishtërinjve,
- Të fotografohet. Fotografia mund të bëhet në mënyrë digjitale në momentin e aplikimit ose të skanohet ndonjë fotografi ekzistuese.
Aplikuesve të vizave u duhet vetëm të vijnë në konsullatë për marrjen e gjurmëve të gishtërinjve çdo pesë vjet. Gjatë periudhës 5 vjeçare, gjurmët e gishtërinjve do të kopjohen nga aplikacionet e para të vizave, në mënyrë që udhëtarët që udhëtojnë shpesh të mund të kompletojnë procedurën vetëm njëherë gjatë kësaj periudhe.
Të dhënat biometrike të aplikuesve për viza mund të mblidhen nga konsullatat e shteteve Shengen dhe ofruesit e jashtëm të shërbimeve, por jo nga ndërmjetësuesit komercialë (si agjencitë e udhëtimit). Kur arrijnë në kufirin e jashtëm të zonës Shengen, poseduesit e vizave duhet të japin gjurmët e gishtërinjve për krahasim me ato që janë regjistruar në VIS, nëse kjo kërkohet nga autoritetet e kontrollit kufitar të shteteve Shengen.
Më shumë informata për procedura konkrete mund të merren në faqet e Internetit të ambasadës ose konsullatës së shtetit Shengen anëtar i BE-së, që është i pranishëm .
Zona Shengen përbëhet prej 26 shtetesh evropiane, të cilat kanë hequr pasaportat dhe çdo lloj tjetër të kontrollit kufitar në kufijtë e tyre të përbashkët. Ajo kryesisht funksionon si një njësi e vetme për qëllime të udhëtimit ndërkombëtar, me një politikë të përbashkët për viza.
Njëzet e dy prej njëzet e tetë shteteve anëtare të Bashkimit Evropian (BE) janë pjesë e Zonës Shengen. Prej këtyre gjashtë anëtareve të BE-së që nuk janë pjesë e Zonës Shengen, katër – Bullgaria, Kroacia, Qipro dhe Rumania – janë ligjërisht të obliguara dhe dëshirojnë t’i bashkohen Zonës Shengen, derisa dy të tjerat – Irlanda dhe Britania e Madhe – nuk marrin pjesë fare në Shengen. Zona Shengen aktualisht ka një popullsi prej mbi 400 milionë qytetarë dhe një zonë prej 4,312,099 kilometra katrorë. Katër vendet që nuk janë shtete anëtare të BE-së por pjesë e zonës së Shengenit janë: Norvegjia, Islanda, Zvicra dhe Lihtenshtajni.

Askush nuk mund:

loading...
Askush nuk mund:
ta transmetojë lumturinë
ta përshkruan dashurinë
dhe tua shpjegojë ëmbëlsirën e besimit atyre që nuk kanë besim.

Burimi: Senad Ramadani

Frymëzimi

loading...

Njeriu shkruan a flet gjëra të ndryshme, por sado i aftë të jetë nuk mund ta dinë se si, kush dhe për çka është frymëzuar pala tjetër. Frymëzimi mund të jetë i mirë dhe i keq, ngazëllues dhe ngashërues. Për këtë arsye është tejet e vështirë dhe shumë e pasaktë që njeriu të ndiqet penalisht në cilësinë e shkaktarit të një frymëzimi të caktuar.

Kështu që, një i ri lehtë do të frymëzohet për punë të liga në rastin kur ballafaqohet me shumësinë e lakuriqësisë së vajzave, të cilat së fundmi gjithkah dhe gjithkund i ke.

Një i ri lehtë do të frymëzohet të shkruaj poezi, roman apo libër shkencor në lidhje me krimin në sajë të veprimit të politikanëve tanë.

Një i ri lehtë do të frymëzohet se Kosova është një ferr i kësaj bote dhe se nuk ia vlen të jetohet në këtë cep të shkretë, sepse të pushtetshmit e grumbulluan tërë pasurinë për ta varfëruar shoqërinë, edhe pse shpeshherë hiqen si shpëtimtar të shoqërisë, mu sikurse ujku pranë kopesë së deleve kur sheh se dhelpëra po i sillet vërdallë deleve.

Një i ri që mëson shumë, lehtë do të frymëzohet se mësimi nuk ia vlen, kur dihet mirëfilli se në punë mund të hysh si kokërr vote dhe jo si njeri i pajisur me dituri.

Atëherë nëse do të duhej të fajësohej dhe të përgjigjej penalisht dikush për frymëzim, të parët që do të jenë në bankën e të akuzuarve do të jenë pikërisht të parët apo krerët e shtetit, të cilët e sollën këtë amulli, dëshpërim dhe këtë rravgim të vlerave.

Burimi: Iljasa Salihu

Të paktën mediat tona duhet të jenë më syhapur kur paraqesin ndonjë lajm

loading...
Të paktën mediat tona duhet të jenë më syhapur kur paraqesin ndonjë lajm. Nuk duhet që qëllimi përfundimtar i tyre të jetë shikueshmëria e lartë. Nuk i ka hije që lajmi më i keq të llogaritet si lajmi më i mirë në mediumin e tyre. Nuk është e ndershme të thuhet se shtetet e koalicionit do të luftojnë kundër Shtetit Islam. Nuk po luftohet Shteti Islam, por ata që sajuan dhe keqpërdorën një emërtim të këtillë. Mirë do të ishte të thuhet se do të luftohet i ashtuquajturi Shteti Islam, apo mëtuesit e rrejshëm për një shtet të tillë. Në të kundërtën, përdorimi i fjalisë se po luftohet Shteti Islam, është një fyerje dhe provokim i madhe ndaj fesë islame dhe ndaj muslimanëve përmbajtësor.

Burimi: Iljasa Salihu

Ese: Mosha e mjerimit - Fatos Baxhaku

loading...

Ne Qafe-Bull ka nisur te vije era dimer. Nje mjegull e dendur na pengon te shikojme perpara, teksa kemi nisur t’i afrohemi ngadale Bulqizes. Mbi qytet bie nje shi i rrembyer dhe njerezia jane strukur nder bare me xhama te mjegulluar. Qe tani kemi nisur ta ndjejme nje ndjenje qe do te na perseritet edhe me pas. Qe tani na duket sikur koha eshte ndalur diku ne te dale a ne te hyre te qytetit. Presim sa te rrallohet ca shiu dhe marrim rrugen drejt “Shtogut”, grumbullit me mbetje te kromit qe per shume vjet ka qene burim jetese per shume familje. Ketu, punetoret thuajse te vetem, jane femijet dhe diku me pak edhe grate. Ne fillim kthejme ne shtepine e Nexh minatorit. Ketu kishim njohur familjen e tij. Ketu kishim njohur Enverina qe donte te behej mjeke, teksa rriste vellezerit e saj me te vegjel. Ketu e ema na kishte thene se edhe ajo do t’i futej malit te kromit, “po ja sa te forcohet edhe pak”. Ne shtepi nuk pergjigjet askush. Ne degjojme vetem eren qe vershellen fort te perzier me pikat e renda te shiut. Ne nuk arrijme te mesojme nese vajza e vogel i eshte qepur malit si te tjeret, apo vazhdon te enderroje te behet mjeke. Nuk e dime madje as edhe si eshte shendetligu Nexhmi Shira.

Ca me tej eshte shtepia e Hamit Balliut. “Shkolla ha pare, mali sjell pare”, na pat thene dikur minatori qe kishte humbur nje sy ne miniere. Edhe ketu e njejta skene. Shtepia eshte e mbyllur dhe era vershellen permes dritareve te veshura me plastmase. Fqinjet na thone se me te vegjlit i jane ngjitur malit me shpresen qe te mbledhin gure porsa shiu te pushoje. Na thone gjithashtu se familjes se ish-minatorit i kane ndodhur edhe dy ngjarje fort te rendesishme. Lajmi i pare eshte i gezueshem, njera nga vajzat eshte martuar. Porse lajmi i dyte eshte krejt i trishte: Hamiti, minatori me nje sy, ka humbur jeten para pak kohesh. Familja mbahej ne nje mase te madhe prej pensionit te tij te invaliditetit: tete vete me 10 mije leke ne muaj. Ja perse i duhesh qepur malit!
Ne shtepine e Skender e Zare Perkoles duket sikur koha nuk do te levize. E njejta shtepi si para pese vjetesh, e njejta sobe mbi te cilen zien nje tenxhere e madhe me fasule, te njejtat kepuce te perbaltura ne korridor, te njejtat ankesa te Zares per shendetin e saj te sakatuar… Por varferia ka moshen e saj. Pese vjet me pare degjonim te qaren e nje djali njevjeçar, te ulur ne pragun e shtepise se tij me lageshtire. Tani i njejti djale na pret ne hyrje te shtepise me kembet qull dhe me nje buzeqeshje te ndrojtur. Ky eshte Gesi. Gesi nuk shkon ne shkolle. Tashme duhej te kishte nisur klasen e pare, por ecejaket e se emes nga spitali ne shtepi kane bere qe djaloshi te jetoje me shume nder kusherinj se sa ne shtepine e vjeter ne skaj te “Shtogut”. Djalit qe tani shkolla i duket nje gje e kote. Tani duket sikur pret me durim sa te “forcohet” dhe t’i qepet edhe ai malit te zi prej minerali.
Shiu ka pushuar befas, nje grup i madh me femije e gra i ngjiten malit perpjete. Poshte ne qender, mesimi sapo ka mbaruar dhe hareja e nxenesve qe po kthehen ne shtepi ka mbushur qytetin. Ne Bulqize, jo te gjithe jane bijte e mjerimit.

Burimi: Gazeta Shqip

Ese: Aty ku skamja dhe mëshira jetojnë bashkë - Shpresa Mezini

loading...


Ne rruget e kryeqytetit, ne çdo cep te tij, çdo dite e me shume shtohet numri i lypesve. Temperaturat e nxehta te veres apo te uletat ne stinen e vjeshtes dhe te dimrit, qe mengjeseve arrijne edhe ne disa grade minus nuk i “ndalojne” lypesit te kerkojne lemoshe rrugeve. Ata gjenden kudo, ne çdo lagje, ne çdo cep rruge, ne trotuare, disa te veshur, disa jo, disa te pangrene, te tjere qe bejne sikur jane te gjymtuar. Por, ajo qe e ben edhe me te dhimbshme kete panorame qe ka mberthyer Tiranen ne te gjithe hapesiren e saj gjeografike eshte prania e femijeve apo foshnjave te porsalindura, te cilet perdoren nga prinderit per te prekur me shume ndjeshmerine e qytetareve qe kalojne prane tyre.

E ndersa qytetaret preken lehtesisht perpara ketyre rasteve, si Kryeministri Sali Berisha, ashtu edhe ministri i Punes, Spiro Ksera vijojne te mos mbajne premtimet e bera. Asnje institucion pergjegjes nuk shqetesohet per jetesen e atyre qe ne pamundesi per te jetuar, zgjedhin te kerkojne lemoshe. Per ata qe jetojne ne rruge, per jetimet e pastrehe, te cilet flene trotuareve. Askush nuk pergjigjet per ta. Ata thjesht kane “privilegjin” t’i shohin nga shume lart, te bejne premtime elektorale, njesoj siç ka bere Kryeministri i vendit perpara 4 vjetesh, kur premtoi se do te largonte nga rruga çdo femije lypes dhe se do t’i ofronte asistence sociale. Ndersa, ministri i Punes, Spiro Ksera, disa muaj me pare, premtoi se do te krijonte azile per femijet qe lypin apo per ata qe jane ne rrezik trafikimi. Sot, pasi kane kaluar disa kohe nga pohimi i ketyre deklaratave, me keqardhje pranojme se ishin asgje me shume e asgje me pak se disa fjale boshe. Situata vijon te jete e njejte. Gra, burra, femije enden serish rrugeve duke lypur, me shpresen se do te hane nje cope buke per t’i mbijetuar se nesermes…

Ulur ne nje qoshe ne nje nga trotuaret e zones se ish-bllokut, lagje e preferuar prej tyre per shkak te levizjes se madhe te njerezve, degjon nje ze te çjerre qe te keput shpirtin.

“Me fal ndonje leke, ju rujt zoti!”, lutje, njekohesisht urim qe te ndjek pothuajse kudo, shprehja e zakonshme e tyre. Ai eshte vetem 10 vjeç. Quhet Amarildo. Ështe shume i bukur, por i palare, i paveshur, i ulur ne toke, me shume i shtrire, kerkon leke per te ngrene buke. Kjo eshte puna e tij e perditshme. Ai ngurron te flase, aq sa te krijon pershtypjen se eshte djale i turpshem. Por kjo s’mund te jete e vertete per sa kohe ai del ne mes te rruges per t’i kerkuar ndihme kujtdo qe kalon prane tij.

Ne syte e tij ka trishtim te thelle, por verehet shume frike, sikur te trembej nga diçka qe e ruan sa here qe ai flet me dike. Fare pak metra larg tij, ne nje tjeter trotuar, prane nje librashitesi ndodhet nje grua rreth te 40-ave me nje foshnje. Ajo qendron e ulur mbi disa kartone me femijen qe e mban ne krah.
“Ma fal 100 leke o kinge. Te rujt zoti te dashurin ishalla”. Kjo eshte shprehja e saj me e zakonshme, per kete madje eshte edhe e njohur ne Tirane. Taktike qe sipas saj funksionon. Kudo qe shkel sheh jo vetem te rritur, por sidomos femije qe enden rrugeve duke lypur. Disa prej tyre madje jane edhe agresive. Kerkojne me patjeter t’u japesh para, ne te kundert nuk te lejojne te largohesh duke te kercenuar se do te gjuajne.
E ndersa disa ulen ne trotuare apo shtrihen mbi to, te tjere perdorin nje tjeter strategji. Ata futen ne kafene dhe pa piken e problemit qendrojne ne tavolinen e te gjitheve pa u shkulur prej saj derisa te marrin ate qe kerkojne, 10 apo 20 leke te reja.

“Jam jetim me ndihmo per buke”, eshte pllakata qe nje femije e mban ne dore, ndersa hyn e del ne çdo lokal. Nje tjeter grua rreth te 40-ave me nje femije ne dore thote se eshte duke rritur femije jetime .“Jam me jetima, ndihmoni sa keni mundsi. Zoti iu dhente shnet”, perserit zonja ndersa largohet me shpejtesi per shkak se kamerieri nderhyn per ta nxjerre jashte me qellim qe te mos shqetesoje klientet.
Qytetaret shprehen te brengosur per gjendjen e rende sociale te kesaj kategori te shoqerise. Por ka te tjere qe ndihen te shqetesuar, madje edhe te frikesuar prej tyre.

“E di qe gjendja e tyre ekonomike eshte e rende. Mua me vjen keq qe numri i kesaj kategorie nuk eshte ne zbritje, por sa vjen e shtohet. Kjo tregon se gjendja e rende ekonomike i shtyn ata te dalin per lemoshe”, tha Aida Tabaku, nje qytetare e cila duke shpejtuar iu ofrua dhe i dha disa leke nje gruaje e cila kerkonte ndihme se bashku me femijen e vogel.

Perballe ketij fenomeni nje zoteri, rreth te 50-ave reagon totalisht ndryshe.
“S’kam arsye t’i fal para. Te dalin te punojne, siç kemi bere te gjithe, si kur kemi pasur si kur s’kemi pasur para. Kam degjuar lart e poshte qe femijet perdoren nga prinderit, ndersa ato i kontrollojne nga larg se mos i prishin leket qe marrin nga njerezit gjithe diten. Kjo eshte e padrejte”, shprehet Gezim Shaba.
Qe lemosha eshte e dhimbshme kjo eshte e padiskutueshme, per sa kohe prane tyre afrohen shume qytetare te cilet u japin leke, aq sa munden. Pak prej tyre tregohen indiferente. Mesa duket eshte kjo arsyeja pse lemoshekerkuesit nuk ndalen, perkundrazi shtohen dita-dites sikur ta kene kuptuar tashme qe ndjeshmeria perballe tyre eshte tejet e larte…

Burimi: Gazeta Shqip

Nëna - Poezi islame nga Egzon Kastrati

loading...

Ah moj nëna ime e dashur.
Qfar fati të mirë unë paskam pasur.
Që bash ti të më lindje mua.
Që në xhennet të më dërgojnë këmbët tua.
Për një gjë rri i mërzitur...
Që kurrë hakut nuk mund të dal.
Ah moj nënë,moj e përhitur..
Të lus shumë, ma bën hallall..!
Në cdo moment të jetës sime.
Ishe ajo që qëndroi me mua.
Ma bën hallall oj nëna ime.
Që nuk i ndoqa këshillat e tua.
Shumë herë në jetë të hidhërova.
Asnjëherë nuk më mallkove.
Gjithnjë shëndet e lumturi për mua.
Te Allahu i Madhëruar kërkove.
Andaj ndjej faj edhe kam mërzi.
Se asgjë s'bëra për ty.
Asnjëherë nuk të gëzova , ashtu sic e meriton.
Shumë herë unë ty të nervozova ..
Oj nënë hallall a ma bon....

Egzon Kastrati

Ese: Kanionet e Benjës - Anil Kurti

loading...


Dite e enjte vere. Dielli ka mbledhur qerpiket dhe ende s’e ka leshuar ate nxehtesine e zakonshme te stines. Nisemi per ne kanionet e Benjes, 14 km ne te dale te qytetit te Permetit. Kam kaluar me mijera here ne kete rruge, ne keto vise. I kam shkelur, por mbetet kaq e bukur kjo zone si te vish per here te pare, sepse natyra ka stisur aq bukuri sa i fsheh e i nxjerr çdo here qe vjen. Vijes se xhadese ka plepa e disa pemeza qe disa prej tyre i ka thare stina. Veshtrimet m’i shoqeron rrjedhshmeria e qete e lumit Vjosa, qe shtrihet neper vijen tokesore me nje zhaurime te embel e qe te shoqeron derisa futesh ne rrugen e shtruar drejt ujerave termale. Pylli eshte i dendur dhe syri te prek gjelberim. Nga xhamat e makines deperton dielli dhe te mbulon me drite. Diku me tej nje burim tokesor shtrin rremujshem krahet, duke marre me vete gjethe te thara dhe rrotat e makines lagen duke lene vijat, siper tokes se thare. Pergjate rruges, ne nje kthese ku ka pjerrtesi e me poshte ku pjerrtesia ulet ne nje tjeter rruge, ndodhet mulliri i vjeter, tashme i braktisur.


Duket si tempull legjendash mitike. Eci neper rrugicen qe te çon ne nje kthine te vogel e mbushur me peme qe zgjatin krahet perqafuar teksa i pershkojne tufa-tufa rrezet e diellit. Perdhe jane shperndare degeza pemesh e gjethesh e qe shtroja e tyre me ca lule pylli jep nje pamje mahnitese. Diku me tej te shoqerojne me kengen e tyre gjinkallat, qe duket se lajmerojne ore te nxehta, ne ate rruge te mbushur me bukuri qe te zgjon idene se po kalon neper parajsen me te bukur tokesore. Me tej duket “liqeni me lulesi”, keshtu e kane pagezuar shpirtrat e dashuruar. Nje vend i vogel i mbushur me uje nga rrjedha e lumit te Langarices. Degezat qe i rrine siper ketij “liqeni” rrezojne gjethe mbi guret e medhenj e mbi uje. Nje panorame qe te mbush shpirtin… Sa fjale jane thene aty! Sa shpirtra jane bashkuar nen kete driten e diellit, apo nen driten e henes …neteve te vona te veres. Larg syve te botes. Parajse per shpirtin njerezor. S’i rezistova dot asaj panorame dhe e shtiva brenda shpirtit, per te me zgjuar endrra jete… Pasi kaluam mullirin e vjeter, donim edhe pak kohe qe te mberrinim, por na ndali nje kalimtar i rastit, qe mesa duket kishte ecur me kembe e ndihej i lodhur. E ndalojme dhe e marrim ne makine. Na pershendeti dhe dukej i mbajtur, ndonese ishte pensionist. Une veshtroja pertej ne hapesire, ne ate peizazh qe e kisha pare qysh e vogel, por tani e shihja ndryshe, gjithe ate bukuri, sepse tani me perkiste… me zgjonte ate muzen e magjishme brenda shpirtit. -Kam qene traktorist, – tha pasagjeri. I kam pare keto toka me bar te buisin ne pranvere, gjethet qe mbushin pyllin dhe behet prill e lulezim çdo gje. I tha ashtu plot krenari, sikur ne t’i shihnim per here te pare. – Ështe mrekulli e Zotit, ne te gjitha stinet, – plotesoi mendimin e tij. Per te treguar se e njihte pellembe per pellembe, ate vend. “Vjen, fle Mema natyre”, – tha dhe heshti. Mes heshtjes qe pllakosi, befas u duk fushepamja e madhe qe zbulon gjithe ate bukuri magjike. Zbritem dhe tek ecnim, nga e djathta shkon qete lumi i Langarices. Aty-ketu degjohen te qeshurat e njerezve, llokoçitjet e femijeve qe hidhen dhe bejne sterkala uji, duke lagur gjithe vendin perreth. Disa njerez marrin rreze, te tjere jane futur ne ujerat sherues, por nuk mund te me shpetonin nga syri edhe dy vajza qe kalojne siper ures se Katiut, duke hapur neper ajer shamite qe dritheronte era e qe dukeshin sikur kalonin te bukurat shqiptare, ato qe ishin ngritur nga legjendat e jetesonin vendin. Te gjashte gropezat me ujera biokarbonatike, qe perbejne gjithe kanionin, nje nga resurset me te bukura te vendit tone dhe me te çmueshmet per vete specifiken kurative te semundjeve te lekures, reumatizmes, stomakut. Me ne skaj-fund te te gjithe asaj panorame, duket sikur natyra ka ulur fytyren e saj, per t’u prehur… Duket sikur syte e lengezuar i rrjedhin prej shpirtit asaj natyre, ilaç qe sheron… Pak e thepisur, pak e eger shtrirja deri ne toke e shpellave te zhveshura vende-vende e te mbuluara me nje kesule gjelberoshe. Duket sikur mbeshtjellin mister thellesia e guvave dhe shpellave qe zgjaten dhe mbulojne e ruajne ate çka natyra ia ka dhene njeriut… ujin sherues te rrethuar me zallin e bardhe, duke vizatuar nje mozaik panoramik te mrekullueshem. Ato shpella te larta duket sikur fshehin, nuk hapen ne tej-qiell. Duket sikur ate bukuri e shikon vetem syri i njeriut. Ështe vetem per te… Kishim mberritur te Shpella e Pellumbave dhe po e shihja me vemendje teksa kalimtari qe tashme ishte bere shoqeruesi yne foli: – Ka nje legjende kjo shpelle. Ma ka treguar ime gjyshe. Te pakten keshtu ma ka treguar ajo, -perforcoi mendimin e tij ai mesoburri per te qene me i besueshem. Vite me pare ketu ne kete vend gjeten strehe dashurie dy pellumba. Takoheshin pikerisht ne kete shpelle. Por ndodhi qe nje dite pellumbi nuk erdhi. E kishin kapur ne çark, ndoshta gjahtaret… Ajo, pellumbesha e priti …nuk rreshti se prituri çdo here. Nuk u lodh kurre… Priste te dashurin e shpirtit, ajo e bukura pellumbeshe. Por, ai s’erdhi …gjersa ajo dha shpirt ne pritje… E sheh kete si krah pellumbi ketu, anes shpelles, – tha, – eshte krahu i saj. Ka pushtuar vendin ne mungese te tij. Dhe e tregonte me pasion aq te madh, sa e bente te vertete ate rrefenje. Une buzeqesha… Ndoshta e sajoi, – mendova, – se nuk e kisha degjuar me pare kete legjende dhe verejta thinjat qe i tregonin mençuri. Ne ato çaste, me shkunden nga mendimet disa pellumba te eger qe dolen nga shpella dhe me moren me flatrimat e tyre, per te pare nga qiellnaja tere ate bukuri parajse, por edhe sikur kerkonin zerin e legjendes. U pershendetem me te dhe e falenderova, sepse ajo çka tregoi me pelqeu, duke i dhene sens gjithe udhetimit tim. Pastaj hapa krahet dhe doja ta pushtoja kete bukuri te gjithen dhe te bertisja: “Ketu eshte oaz perendie! Ia vlen te shikosh kete bukuri magjike, ku prehet Mema natyre…!”

Burimi: Gazeta Shqip

Mësimi 60 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 59 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 57 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 56 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 55 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 54 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Plani sekret për shkatërrimin e botës

loading...
“Opsioni Samson” është një term që përdoret për të përshkruar strategjinë e ashtuquajtur frikësuese të hakmarrjes masive të Izraelit me armë bërthamore si një "mjet të fundit" kundër kombeve, sulmet ushtarake të të cilave kërcënojnë ekzistencën e tij.

Armët bërthamore nga shteti hebre shihen si garant i fundit për sigurinë e tij.
Izraeli, nëse do t’i vihej në pikëpyetje ekzistenca e tij, do të mund të përgjigjej me një hakmarrje bërthamore që do t’i zhdukte shtetet kundërshtare.

Megjithatë, ka shqetësime se ky është një plan i cili do t’i jepte fund botës.

Nuk është sekret se të gjitha vendet dhe kombet që e rrethojnë Izraelin duan ta shkatërrojnë atë. Në fund të fundit, hebrejtë janë përballur disa herë me koalicionet arabe, dhe Presidenti egjiptian Naser e ka argumentuar këtë kur ka thënë se "hebrenjtë do t’i mbysim në Detin Mesdhe" .

Prandaj, përsëri, nuk duhet të jetë e habitshme as një plan i fundit i mbrojtjes së shtetit izraelit , i cili do të aktivizohet në rast se një force pushtuese do të pretendonte shkatërrimin e këtij shteti.

Politikologët vlerësojnë se për herë të parë në histori, një popull që i ishte nënshtruar shfarosjes ka arritur të ketë fuqinë për të shkatërruar botën.

Izraeli ka thënë gjithnjë se ai asnjëherë nuk do ta përdorë i pari armatimin bërthamor në Lindjen e Mesme dhe gjithashtu ka premtuar se nuk do ta testojë armatimin nuklear.

Madje edhe përkundër arsenalit shumë të madh bërthamor, ai është munduar ta mbajë armatimin e tij bërthamor larg syrit të opinionit arab, me qëllim që të mos i nxisë fqinjët e tij për të ndërtuar edhe ata armët e tyre bërthamore.

Shpeshherë udhëheqësit hebrenj kanë rekomanduar përdorimin e kërcënimit të Opsionit të Samsonit kundër armikut bërthamor dhe jo-bërthamor.

Ata madje kohë pas kohe kanë kërcënuar se do të mund t’i përdornin armët bërthamore, jo vetëm kundër arabëve por edhe kundër evropianëve dhe popujve të tjerë të botës.

Minachen Begin, kryeministër hebre në vitin 1977, duke iu referuar Opsionit Samson ka thënë se “Izraeli mund ta vizatojë përsëri hartën politike të Lindjes së Mesme”.

Ariel Sharon ka thënë: “Ne jemi shumë më të rëndësishëm sesa mendimi (i amerikanëve). Ne mund ta marrim Lindjen e Mesme me vete kurdo që të shkojmë (të shuhemi)”.

Një “zyrtar izraelit” me “njohje të dorës së parë të programit të armëve nukleare të qeverisë së tij” i tha Sejmor Hershit për mospërkrahjen e Izraelit nga ShBA në luftën e tij me Egjiptin në vitin 1956: “Ju amerikanët na e përdrodhët neve, ne ende mund të kujtojmë erën e Aushvicit dhe Treblinka-s. Herën tjetër ne do t’iu marrim të gjithëve ju me vete”.

Martin Van Creveld, një profesor i historisë ushtarake në Universitetin Hebraik në Jerusalem ka deklaruar: “Ne zotërojmë disa qindra mbushje dhe raketa atomike dhe mund t’i lëshojmë ato në shenjë, në të gjitha drejtimet, ndoshta madje në Romë. Pjesa më e madhe e kryeqyteteve evropiane janë në shënjestër të forcës sonë ajrore”.

Gjeneral hebre Moshe Dajan ka thënë: “Izraeli mund të jetë si një qen i tërbuar, tepër i rrezikshëm për të shqetësuar...Ne jemi në gjendje që ta shkatërrojmë botën bashkë me ne. Dhe unë mund t’iu siguroj ju se kjo do të ndodhë përpara se Izraeli të shuhet”, transmeton lajmi.net.

Izraeli, i alarmuar nga mundësia e pushtimit nga ana e Egjiptit në luftën e vitit 1973, kishte kërcënuar me përdorimin e armëve bërthamore kundër tij për të inkurajuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës për furnizimin me armë dhe për të dekurajuar Bashkimin Sovjetik për të ndërhyrë.

Sot vlerësohet se Izraeli ka armë bërthamore, madje deri në 400 bomba atomike dhe hidrogjenike.

Këto mund t’i nisë nga toka, deti dhe ajri. Kjo i jep Izraelit një mundësi të goditjes së dytë edhe në qoftë se pjesa më e madhe e vendit do të ishte e shkatërruar.

Izraeli konsideron se arsenali i tij ushtarak nuklear është faktor strategjik për frikësimin e shteteve të tjera kundër shkatërrimit të tij si shtet.

Ky armatim dhe mbështetja e pa rezervë e amerikanëve dhe e një pjese të shteteve perëndimore ndaj tij ka bërë që Izraeli të ndikojë në perceptimet, strategjitë dhe veprimet e qeverive arabe.

Ese – Në një çast - Melina Kabo

loading...
Koha ecën shpejt dhe ne rendim pas saj për ta arritur, për ta kaluar, por se nuk e kuptojme që jemi ne ata që i japim kuptim njësisë matëse të kohës. Sekondat klikojne pa pushim jetën tonë, i japin shije të kaluarës.

Perjetojmë të ardhmen e panjohur. Të tashmen kemi shansin ta prekim nën një shpejtësi marramendëse pothuajse të pandjeshme; aq sa duket se kalon pa e kuptuar, se në një çast ne dhe sekonda jemi takuar!

Nën një çast në rruzullin tokësor e përtej tij gjithçka ndodh, edhe në mungese të prezencës sonë. Përgjatë një përpëlitje qerpikësh, mendjen time e përshkon ideja se diku në këtë sekondë dikush dha frymën e fundit, dikush mori frymën e parë, dikush qau e dikush qeshi, dikush u aksidentua apo dikush u zhëenjye, u dashurua apo kuptoi sensin e jetës! Përgjatë kësaj sekonde çdo gjë ka ndodhur në këtë botë, ndoshta paralelisht me mua, dikush që ka po të njejtin mendim si unë dhe po ndien këtë ndjesi nën një klik që mat kohën e (pa)reshtur.

Burimi: Gazeta Shqip

Mësimi 53 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 52 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 51 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Domatja terapi kundër infarktit

loading...
domatja

Efekteve pozitive të domates si aleate kundër tumorit të prostates, u është shtuar edhe një tjetër. 

Për shkak të perberesit antioksidant që ka, domatja shërben si terapi edhe kundër infarktit dhe goditjes në tru.

Domatja bllokon oksidimin e lipideve, duke reduktuar rrezikun e formimit te pllakave, që shkaktojnë probleme kardiovaskulare.

Mjeket keshillojne qe ne dite te konsumohen 1 kg domate, qe transformohen ne 100 grame, duke evituar keshtu rrezikun e problemeve me zemrën.

Sipas kreut të Shoqates italiane aritmologjike dhe kardiosimulimit, Michele Guilizia, konsumi i domates si pjesë e dietës mesdhetare ul rrezikun e problemeve kardio-vaskulare me 30 përqind.

Mësimi 50 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 49 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 48 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 47 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 46 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 45 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 44 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 43 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...

Mësimi 42 - Mëso gjuhën gjermane - Mëso gjermanisht

loading...