Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Cigarja

Çfarë përmban një cigare ?

Çfarë përmban një cigare Siç dihet, cigarja perbehet nga duhan, letra, filteri dhe nga disa materje shtese. Por gjate prodhimit i shtohen edhe perberes te tjere pesticide, fertilizer dhe materje dezinfektimi. Tymi i cigares permban 4000 lloje kimike nga te cilat 2000 jane helme. Disa nga kemikelet qe permban tymi i duhanit jane : • karbonmonoksid: tymi i makinave •Arsenik : helm •Metanol: gazi qe perdoret per raketa •DDT: ilaq kunder insekteve •Kadmium : bateri makine •Gaz buton : gaz cakmaku •Aceton : shkrires kimik •Naftalin : ilaq tejash •Amoniak : pastrues kimik perberesit e duhanit, duhani dhe perberja e tij, duhani dhe pirja e tij, perberesit e duhanit, nga kush perbehet duhani, duhani dhe perberja e tij, perberesit e rrezikshem te duhanit, perberesit e cigares, cigarja dhe perberesit e duhanit, duhani dhe cigarja, duhani dhe substancat perberese, cka shkakton duhani 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more