Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Estrogjeni. Show all posts
Showing posts with label Estrogjeni. Show all posts

Cila nga gjendjet e poshtëshënuara nuk është indikacion terapeutik i Estrogjeneve:

Cila nga gjendjet e poshtëshënuara nuk është indikacion terapeutik i Estrogjeneve:
 

a) qetësimi i simptomeve të menopauzës
b) pakësimi i rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare pas menopauzës
c) trajtimi i karcinomës së gjirit estrogjen-dependent
d) kontracepcioni

Cila nga gjendjet e poshtëshënuara nuk është indikacion terapeutik i Estrogjeneve:
 

a) qetësimi i simptomeve të menopauzës
b) pakësimi i rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare pas menopauzës
c) trajtimi i karcinomës së gjirit estrogjen-dependent
d) kontracepcioni

Kontraceptivët oral të kombinuar zakonisht përmbajnë estrogjen dhe :

Kontraceptivët oral të kombinuar zakonisht përmbajnë estrogjen dhe :

a) një progestinë

b) një antiprogestinë

c) një androgjen

d) një antiadrogjen

e) një antiestrogjenikKontraceptivët oral të kombinuar zakonisht përmbajnë estrogjen dhe :

a) një progestinë

b) një antiprogestinë

c) një androgjen

d) një antiadrogjen

e) një antiestrogjenikÇka është estrogjeni ?

Estrogjeni është hormon seksual femëror që rregullon zhvillimin e qelizës vezë dhe ciklin menstrual.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,estrogjeni,estrogjenet,estrogjen,cfare roli ka estrogjeni,cka ndikojne estrogjenet,cfare funksioni ka estrogjeni,cili eshte roli i estrogjenit 
 

Estrogjeni është hormon seksual femëror që rregullon zhvillimin e qelizës vezë dhe ciklin menstrual.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,estrogjeni,estrogjenet,estrogjen,cfare roli ka estrogjeni,cka ndikojne estrogjenet,cfare funksioni ka estrogjeni,cili eshte roli i estrogjenit 
 

Namazi

Syzat