Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e poezisë së Din Mehmetit

Poezia e Din Mehmetit-kritikë letrare apo analizë letrare

                      Poezia e Din Mehmetit-kritikë letrare apo analizë letrare Din Mehmeti Analiza letrare e poezisë së Din Mehmetit Ndër temat më të shpeshta në poezinë e Din Mehmetit është tema sociale dhe morale. Ashtu si edhe në poezinë e Azem Shkrelit , edhe te ky poet hetojmë prirjen për të skalitur portrete psikologjiko-sociale të njeriut tonë. Edhe kujtimi fëmijëror, ashtu si te poeti Rrahman Dedaj, është po ashtu prezent në poezinë e Dinit. Dhe jo njëherë, përmes intonimesh pak nostalgjike, poeti ndjen dhembje dhe do të vuajë që eshtë ,,ndarë”, që është ,,shkëputur”, nga gjiri i natyrës dhe botës së vendlindjes. Do të vuajë për shkak se e ndjen procesin e tjetërsimit në vete. Kurse ata, bashkëfshatarët dhe malësorët e tij krenarë, mbeten përherë të pastër, të paprekur në vizionin poetik të Din Mehmetit. Poezia ,Sytë që shkrepin dashni” është një monolog i nënës përmes të cilit ajo shpreh, me forcë të theksuar emocionale , dashurinë ndaj birit. Por monologu

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more