Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Komedia. Show all posts
Showing posts with label Komedia. Show all posts

Cilat janë llojet e dramatikës ?

Llojet e dramatikës janë: drama , tragjedia dhe komedia.

kush jane llojet e dramatikes,dramatika llojet

Llojet e dramatikës janë: drama , tragjedia dhe komedia.

kush jane llojet e dramatikes,dramatika llojet

Çka është dialogu?

 Çka është dialogu?

Dialogu është biseda që zhvillohet ndërmjet dy ose më shumë personave.

Është karakteristikë e gjinisë letrare të dramatikës.

Llojet e dramatikës janë: drama, tragjedia dhe komedia.

ceshte dialogu, cka eshte dialogu,cfare eshte dialogu, cka eshte fjala dialog, dialogu, qka osht dialogu, cfare eshte dialog, dialogu definicion,
 Çka është dialogu?

Dialogu është biseda që zhvillohet ndërmjet dy ose më shumë personave.

Është karakteristikë e gjinisë letrare të dramatikës.

Llojet e dramatikës janë: drama, tragjedia dhe komedia.

ceshte dialogu, cka eshte dialogu,cfare eshte dialogu, cka eshte fjala dialog, dialogu, qka osht dialogu, cfare eshte dialog, dialogu definicion,

Ç'është Komedia

                Ç'është Komedia

Komedia është një lloj i gjinisë dramatike, ku kryesisht pasqyrohen dukuri shoqërore të shëmtuara dhe të ulëta, që vihen në lojë dhe goditen përmes ironisë dhe sarkazmës.

Ndryshe nga tragjedia, që përfundon me dhembje, me vdekjen e personazhit kryesor komedia, zakonisht, mbaron në mënyrë të gëzueshme, në të mirë të personazheve pozitive.

Komedi të bukura kanë shkruar Aristofani, Shekspiri, Molieri, Gogoli etj.

Një nga komeditë e para të letërsisë shqiptare është komedia “14 vjeç dhëndër” e Çajupit.

Komedi të bukura janë dhe “Karnavalet e Korçës” e Spiro Çomorrës, “Zonja nga qyteti”e
Ruzhdi Pulahës etj.

Monolog është kur aktori flet vetë në skenë, ose u drejtohet të tjerëve.

Dialogu paraqitet kur në skenë flasin dy ose më shumë persona.
                Ç'është Komedia

Komedia është një lloj i gjinisë dramatike, ku kryesisht pasqyrohen dukuri shoqërore të shëmtuara dhe të ulëta, që vihen në lojë dhe goditen përmes ironisë dhe sarkazmës.

Ndryshe nga tragjedia, që përfundon me dhembje, me vdekjen e personazhit kryesor komedia, zakonisht, mbaron në mënyrë të gëzueshme, në të mirë të personazheve pozitive.

Komedi të bukura kanë shkruar Aristofani, Shekspiri, Molieri, Gogoli etj.

Një nga komeditë e para të letërsisë shqiptare është komedia “14 vjeç dhëndër” e Çajupit.

Komedi të bukura janë dhe “Karnavalet e Korçës” e Spiro Çomorrës, “Zonja nga qyteti”e
Ruzhdi Pulahës etj.

Monolog është kur aktori flet vetë në skenë, ose u drejtohet të tjerëve.

Dialogu paraqitet kur në skenë flasin dy ose më shumë persona.

Namazi

Syzat