Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Entropia. Show all posts
Showing posts with label Entropia. Show all posts

Çka është Entropia ?


Çdo sistem te i cili nuk mund të parashikojë sjelljen në të ardhmen,i cili e humb vlerën dhe mundësinë në funksion të realizimit të objekteve-themi se rriten çrregullimet e sistemit,kjo dukuri njihet si entropi e sistemit.(entropia=qrregullim).

Në teorinë e sistemeve entropia është:
-masë e çrregullimit dhe mosfunksionimit të sistemit,
-masë e pasigurisë së parashikimit të sjelljes së sistemit në të ardhmen
-masë e transparencës së sistemit,përkatësisht e mundësisë së sigurimit të një pasqyre të sjelljes ekzistuese të sistemit.,

Ndërsa në teorinë e informatave entropia është:
-masë e sasisë së nevojshme të informatave për qeverisje me sisteme.

Entropia paraqet të kundërtën e funksionimit të sistemit dhe të kundërtën e informatës

ceshte entropia,cfare eshte entropia,entropia shqip,cfare eshte entropia,entropia ne gjuhen shqipe,cka quajme entropi,cfare quajme entropi,entropia shqip,entropia definicion,entropia dhe sistemi,crregullimi entropia, teoria e entropise, entropi teoria

Çdo sistem te i cili nuk mund të parashikojë sjelljen në të ardhmen,i cili e humb vlerën dhe mundësinë në funksion të realizimit të objekteve-themi se rriten çrregullimet e sistemit,kjo dukuri njihet si entropi e sistemit.(entropia=qrregullim).

Në teorinë e sistemeve entropia është:
-masë e çrregullimit dhe mosfunksionimit të sistemit,
-masë e pasigurisë së parashikimit të sjelljes së sistemit në të ardhmen
-masë e transparencës së sistemit,përkatësisht e mundësisë së sigurimit të një pasqyre të sjelljes ekzistuese të sistemit.,

Ndërsa në teorinë e informatave entropia është:
-masë e sasisë së nevojshme të informatave për qeverisje me sisteme.

Entropia paraqet të kundërtën e funksionimit të sistemit dhe të kundërtën e informatës

ceshte entropia,cfare eshte entropia,entropia shqip,cfare eshte entropia,entropia ne gjuhen shqipe,cka quajme entropi,cfare quajme entropi,entropia shqip,entropia definicion,entropia dhe sistemi,crregullimi entropia, teoria e entropise, entropi teoria

Namazi

Syzat