Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Antisteriliteti

Vitamina E

                          Vitamina E Vitamina E   është një vitaminë komplekse, e përbërë nga katër komponente: alfa, beta, gama dhe delta-tokoferol, nga të cilat e para është biologjikisht më aktive.  Në lidhje me rolin e saj antioksidativ, për këtë vitaminë mendohet që është shumë e rëndësishme në proceset e oksidoreduktimit në organizëm. Në eksperimentet biologjike është demonstruar domosdoshmëria e saj për zhvillim normal të fetusit, dhe madje edhe të konsiderohet si vitaminë antisteriliteti (mungesa e saj te kafshët shkakton zhvillimin e mangët të fetusit dhe nekrozë dhe te seksi mashkull manifestohet edhe me ndryshimet degjenerative në testise). Duke patur parasysh faktin se tokoferoli pa rrezik mund të merret në organizem, roli i tij antioksidativ është shumë i rëndësishëm (luan rolin mbrojtës ndaj yndyrërave dhe proteinave) dhe duket se merr pjese në aktivitetin   mbrojtës ndaj helmimit me disa metale të rënda. Në industri, megjithatë, ndikimi i saj mbrojtës përd

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more