Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

loading...

Disa njerëz që humbën dashurinë dhe respektin nga të gjithë

Disa njerëz që humbën dashurinë dhe respektin nga të gjithë, tentuan ta shfrytzojnë facebookun për tu ngritur - por fatkeqësisht edhe këtu dështuan !!!

" Nëse nuk posedon edukatën profetike do të jesh i dështuar si në botën reale ashtu edhe në atë elektronike."

Burimi:Senad Ramadani

Pse asnjëherë nuk bën gibet (përgojon) !?

Është pyetur Rabia bin Hejthem: Pse asnjëherë nuk bën gibet (përgojon) !?

Tha: nuk jam i kënaqur nga vetja ime, e si të gjej kohë të mirrem me të tjerët !!!

Burimi:Senad Ramadani

O Allah sa i mëshirshëm që je!...

O Allah sa i mëshirshëm që je!... Me këto lajme për vepra monstruoze të bashkëkombasve tonë, si vrasja e braktisja e foshnjave nga prindërit, therrja tani edhe në shkolla fillore, njerëz që humbën çdo vlerë njerëzore, që edhe fjalën Tënde e përqeshin... Po edhe gurë nga qielli të binin do ishte e merituar. Ndërsa Ti, vetëm shiun e ndale. Këtë mëshirë vetëm Ti e ke, Er-Rrahman.

Burimi:Enis Presheva

Shtetet diktatoriale dhe dentisti


Në shtetet diktatoriale i vetmi dentisti është ai që mishërohet me popullin. Vetëm aty ke të drejtë ta hapësh gojën!
  
Iljasa Salihu

Ato të cilët të vlersojnë dhe të respektojnë kur pajtohesh me idetë e tyre

Ato të cilët të vlersojnë dhe të respektojnë kur pajtohesh me idetë e tyre, ndërsa të nënvlersojnë dhe nuk të rrespektojnë kur i kundërshton ata, dije se të tillët të llogarisin urë kaluese drejt ëndjeve të tyre e jo rrugë që shpie tek e vërrteta.

| përshtatur nga AbulAziz eTarifi |

Burimi:Senad Ramadani

Udhëzime për Mjekun Musliman - Shejh: Ibn Uthejmin

PESË NGA VEPRAT QË SHPËRBLEHEN ME XHENET

PESË NGA VEPRAT QË SHPËRBLEHEN ME XHENET

Pse me ndërtu XHAMI ma mirë të ndërtojm Fabrikë!

Pse me ndërtu XHAMI ma mirë të ndërtojm Fabrikë!

Dikush e ka këtë mendim, por haron se në XHAMI rregullohet njeriu, çfar të duhet fabrika e mbushur me hajna?

Falimenton ajo fabrikë!

Bekir Halimi

Aktiviteti humanitar...

“Aktiviteti humanitar nuk është vetëm për të fituar shpërblime nga Allahu, por shpreh edhe plotësimin e mangësive të pushteteve dhe është një ofanzivë tjetër në rrugën e drejtësisë sociale”.
Dr. Abdul-Kerim Bekar

Burimi:Bekir Halimi

Ja se cila kategori pëllet kundër fesë


Aq shumë kishte qenë i zënë me punë të atdheut, sa të atin 60 vjeçar e kishte dërguar në shtëpi të pleqve! Kjo kategori harron se vetë fjala atdhe ka prejardhje prej fjalës at dhe tokë ose dhe (tokë e babait).

Po këtë kategori njerëzish i pashë të jenë bërë milionerë duke punuar për atdhe dhe duke e strukur të atin në shtëpi të pleqve, edhe atë në emër të atdheut, edhe pse asnjë qindarkë nuk e kishin dhënë për këtë vend, përkundrazi atë e kishin vjel e mjel padhembshurisht.

Burimi:Iljasa Salihu

Po të mos isha besimtar...

Një shok me të cilin qemë bashkë në pluhurin e 2001-shit më tha i dëshpëruar: po të mos isha besimtar qëmoti do t’i kisha dhënë fund jetës. Sa e dhimbshme! Nuk pata fuqi të flas fare, përkundër se shquhem për këshillëdhënës. Ndonëse për këtë brengë edhe unë kisha nevoj për ndonjë këshillues!

Burimi:Iljasa Salihu

Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshmeAnton Kqira kohë më parë shprehu keqardhje që Milloshoviqi nuk i paskësh prerë të gjithë shqiptarët me përjashtim të pakicës katolike. Askush asgjë, thjesht qe një mllef i çastit. Ramush Haradinaj që haptas shquhet për urrejtës i Islamit, më vonë këtë idiot e përqafoi ngrohtësisht. Askush asgjë, thjesht duhej ruajtur tolerancën edhe atëherë kur nuk durohemi.

Unikatili e katil Buzhala e katile Lama haptas çdo ditë na fyejnë vetëm pse jemi musliman! Asgjë, kanë të drejë të shprehen, edhe atë, secili në fushën e tij ose të saj, kjo është e garantuar me kushtetutë.

Tani duket se drejtësia paska mbetur vetëm me rastin e këngës “Shqiptari” të kënduar prej Arian Agushit, i cili pas kësaj kënge qenka ftuar në polici lidhur me rastin – vepër penale për nxitje të urrejtjes, paraqitjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik. Ndërsa Tuna është e lirë të shprehet me gojë e me trup ashtu e kështu, edhe pse një rini të tërë e shembi dhe sërish ajo nuk thirret në polici për vepër penale për nxitje të epshit dhe për përshkallëzim të prishjes së mjedisit moral në shoqëri!


Burimi:Iljasa Salihu

Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshmeAnton Kqira kohë më parë shprehu keqardhje që Milloshoviqi nuk i paskësh prerë të gjithë shqiptarët me përjashtim të pakicës katolike. Askush asgjë, thjesht qe një mllef i çastit. Ramush Haradinaj që haptas shquhet për urrejtës i Islamit, më vonë këtë idiot e përqafoi ngrohtësisht. Askush asgjë, thjesht duhej ruajtur tolerancën edhe atëherë kur nuk durohemi.

Unikatili e katil Buzhala e katile Lama haptas çdo ditë na fyejnë vetëm pse jemi musliman! Asgjë, kanë të drejë të shprehen, edhe atë, secili në fushën e tij ose të saj, kjo është e garantuar me kushtetutë.

Tani duket se drejtësia paska mbetur vetëm me rastin e këngës “Shqiptari” të kënduar prej Arian Agushit, i cili pas kësaj kënge qenka ftuar në polici lidhur me rastin – vepër penale për nxitje të urrejtjes, paraqitjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik. Ndërsa Tuna është e lirë të shprehet me gojë e me trup ashtu e kështu, edhe pse një rini të tërë e shembi dhe sërish ajo nuk thirret në polici për vepër penale për nxitje të epshit dhe për përshkallëzim të prishjes së mjedisit moral në shoqëri!


Burimi:Iljasa Salihu

Drejtësia e njëanshme është padrejtësi e shumanshmeAnton Kqira kohë më parë shprehu keqardhje që Milloshoviqi nuk i paskësh prerë të gjithë shqiptarët me përjashtim të pakicës katolike. Askush asgjë, thjesht qe një mllef i çastit. Ramush Haradinaj që haptas shquhet për urrejtës i Islamit, më vonë këtë idiot e përqafoi ngrohtësisht. Askush asgjë, thjesht duhej ruajtur tolerancën edhe atëherë kur nuk durohemi.

Unikatili e katil Buzhala e katile Lama haptas çdo ditë na fyejnë vetëm pse jemi musliman! Asgjë, kanë të drejë të shprehen, edhe atë, secili në fushën e tij ose të saj, kjo është e garantuar me kushtetutë.

Tani duket se drejtësia paska mbetur vetëm me rastin e këngës “Shqiptari” të kënduar prej Arian Agushit, i cili pas kësaj kënge qenka ftuar në polici lidhur me rastin – vepër penale për nxitje të urrejtjes, paraqitjes ose mosdurimit kombëtar, racor, fetar apo etnik. Ndërsa Tuna është e lirë të shprehet me gojë e me trup ashtu e kështu, edhe pse një rini të tërë e shembi dhe sërish ajo nuk thirret në polici për vepër penale për nxitje të epshit dhe për përshkallëzim të prishjes së mjedisit moral në shoqëri!


Burimi:Iljasa Salihu

Në vend të fjalisë a lutjes “Zoti i bekoftë shqiptarët”

Në vend të fjalisë a lutjes “Zoti i bekoftë shqiptarët” duhet të themi “Zoti i udhëzoftë shqiptarët”! Me këtë do të jemi në rregull edhe për sa i përket besimit. Gabimisht këtë lutje disa njerëz e trashëguan prej Ibrahim Rugovës dhe ai me dashje prej Papa Gjon Palit. Nuk e bekon Zoti një njeri të paudhëzuar e idhujtar. Meqë në mesin e shqiptarëve kemi shumë të tillë, atëherë duhet të themi “Zoti i udhëzoftë shqiptarët” sepse prej këtu fillon mbarësia!

Burimi:Iljasa Salihu

Fuqia e vetme e disa studentëve të sodit është...

Fuqia e vetme e disa studentëve të sodit është pafuqia për të bërë nesër ndryshime, ngase ata jetojnë vetëm për të sotmen!
  
Iljasa Salihu

Njerëzit me pozitë më të lartë...

Sufjan bin Ujejne thotë:
Njerëzit me pozitë më të lartë janë ata që janë mes Allahut dhe robërve të tij !!!
(pejgamberët dhe dijetarët)

Burimi:Senad Ramadani

Lexoj e habitem!

Subhanallah! I Lartësuar qofsh o Allah!
Lexoj e habitem!
E paskan ftuar Arjan Agushin në bisedë informative!
Sa menduam se policia nuk merret me shprehjet e njerëzve dhe se ata kanë liri! Mirëpo po na kthehet shiriti prap. Rrahën studenta, të marrin në biseda informative, ligji përgatitet për burgosje politike! Hajde liri hajde!!!!
Por secilit besimtar i mjafton Allahu dhe Ai e nxjerr triumfues!
Andaj mbështetju Allahut dhe mos u tut prej askujt!

Burimi:Bekir Halimi

Shark Bite: Hammerhead Bares Its Teeth For Diver's Camera


Shark Bite: Hammerhead Bares Its Teeth For Diver's Camera

Best Fails of the Week 3 February 2014


Best Fails of the Week 3 February 2014

THIRRJA E ISAUT ALEJHI SELAM, PJ.1 - IRFAN SALIHU

THIRRJA E ISAUT ALEJHI SELAM, PJ.1 - IRFAN SALIHU

Një edukatë gjatë ushqimitPejgamberi, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, na mëson dhe na thotë:
“Kur dikush prej jush han le të han me dorën e djathtë, e kur të pi le të pi me dorën e djathtë, sepse shejtani ha dhe pi me dorën e majtë”.
Muslimi

Mos u shtyj me derrin në baltë...

"Mos u shtyj me derrin në baltë sepse ti ndytesh ndërsa ai kënaqet" (huazuar)

Burimi:Llokman Hoxha

Lodhja në edukimin e fëmijëve...


Lodhja në edukimin e fëmijëve është shumë më e lehtë se sa lodhja që do të shkaktohet më vonë për shkak të mos edukimit të tyre.

Llokman Hoxha

Laptop përdorues: Keni Kujdes!Një çift humbi djalin e tyre 25 vjeçar në një zjarr në shtëpi me 4 Qershor te vitit te kaluar. Djali i cili kishte diplomuar për MBA në Universitetin e Wisconsin-Madison dy javë më parë kishte ardhur në shtëpi për ca kohë. Ai hëngri drekë me babain e tij në shtëpi dhe vendosi për të kthyer mbrapa për të pastruar dhomën e tij në Hotel. Babai i tij i tha për të pritur, për të takuar nënën e tij, para se ai të kthehet për disa ditë. Ai vendosi të marrë një sy gjumë, ndërsa ishte duke pritur nënën e tij për të ardhur në shtëpi nga puna. Pak kohë më vonë fqinjët e tyre thirrën 911, kur panë tym të zi që vinte nga shtëpia.

Fatkeqësisht, 25 vjeçari vdiq në një shtëpi te ndërtuar para tre vjetësh. Kjo mori disa ditë hetimi për të gjetur shkakun e zjarrit. Ishte e përcaktuar se zjarri u shkaktua nga laptopi i cili ishte i kyqur gjatë kohes qe djali ishte duke fjetur në shtrat. Kur laptopi ishte në krevat, aparati ftohës i saj nuk ka marrë ajër për të ftohur laptopin dhe kjo është ajo që ka shkaktuar zjarrin. Ai nuk mundi të zgjohet për të ikur nga shtrati, sepse ai vdiq nga thithja e monoksidit të karbonit.

Arsyeja që unë po shkruajme këtë për të gjithë ju është se unë kam parë shumë prej nesh dhe gjithashtu vëllezërit dhe motrat, bijtë dhe bijat, shokë & familjarë tanë përdorin laptopin ndërsa janë në shtrat. Le të vendosim të gjithë dhe ta bëjm praktikë që mos ta bëjm këtë veprim. Rreziku është real. Le ta bëjm rregull të mos përdorim laptop në shtrat me batanije dhe jastëkë përerreth. Ju lutemi të edukoni sa më shumë njerëz që ju mundeni.

Përshtatën: HaNa,Presheve.


Burimi:Agnesa Mahalla

Eh kohë moj kohë e pakohë!Ai që duhet të turpërohet nuk skuqet të paktën, kurse ai që duhet të ndjen të paktën keqardhje skuqet si shalqiri. Burri i botës e mashkull me nam, është i martuar me një grua dhe i mbërthyer me shumë dashnore, krenohet teksa gjendet në mesin e këtyre sorkadheve, edhe pse nëpër oda të ndejës hiqet si njeri me karakter të çeliktë e gosha shumë i shkon fjala. Madje po ky lloj burri kishte vendosur që moral dhe karakter të fortë të shiste e të shëmbëllente vetëm përpara gruas.

Romancë dhe tolerancë ndaj gruas kishte vendosur të kishte zero! Asnjëherë nuk i kishte thënë gruas së tij: “të dua shpirt, ti je jeta ime, ti je rrushja ime, ti je ëmbëlsira pa të cilën kripën do të pandehja si gjënë më të ëmbël në jetë, të kam zemër oj loçka ime, të kam kopshtaqe ku me ngazëllim kultivoj lulet më të mira të botës, buzët mi ke si qershi e të ngjashme”! Këtë vargan margaritarësh duket se e kishte rezervuar vetëm për sorkadhet, të cilat nuk e meritonin as shkronjën e parë të këtyre fjalëve të magjishme.

E sheh një të tillë, turpërohesh ti, ndërsa atij as që i bëhet vonë se e zure rastësisht me pelë për dore, edhe pse vetë kali ishte ky far “bukuroshi” që e zbukuronin vetëm paratë e majme!


Burimi:Iljasa Salihu

Mallkuar qoftë çdo...

Mallkuar qoftë çdo shqiptar që është përzier në politik për interesat e tij të ngushta personale dhe kështu na i ka prish ëndrrat që i kishim dikur për shtetin e pavarur të Kosovës.

Turp i qoftë të pafytyrit!

Amin

Burimi:Lulzim Susuri

ZEMRA E GJALLËZemrat qendrojne te gjalla me sinqeritet, kurse vdesin me syfaqesi dhe mendjemadhesi.

Asnje pune nuk do mbetet per Dite Gjykimit pos asaj qe eshte bere per hir te Zotit (perkthim)

Subhanallah! Te marrim masa per veprat tona para se te na zhduken dhe te behet vone.

Burimi:Lulzim Susuri

E dua dynjanë sepse....


E dua dynjanë sepse aty ka njerëz që kur harroj më përkujtojnë dhe kur shkujdesem më japin vërejtje. A thua vallë je prej tyre?!
  
Bekir Halimi

Shkaku i shëndetit të mirë

Esmaiu, rahimehullah, thotë:

Takova një njeri i cili kishte mbushur 120 vjet, i cili ishte me shëndet të mirë, dhe e pyeta për shkakun e kësaj gjëje? Mu përgjigj duke me thënë:
"Braktisa zilinë e fitova shëndetin".

Burimi:Bekir Halimi

Gabimi i mjekut, inxhinierit dhe mësuesit

Gabimi i mjekut varroset nën tokë
Gabimi i inxhinierit vendoset në tokë
Gabimi i mësuesit ecën mbi tokë përhapet dhe shumohet!!


Burimi:Vjollce A Morina

Për tu habitur:

Për tu habitur:

Disa gra zbukurohen kur dalin nga shtëpia - ndërsa nga kjo Allahu i ka ndaluar, ndërsa qëndrojnë të pazbukuruara para burrave të tyre - ndërsa Allahu të zbukurohen i ka urdhëruar !!!

Burimi:Senad Ramadani

Gold Ag – alltan djalNjë njeri që ka iman është më i shtrenjti ndër të tjerë, është si alltani mes metalesh. Nuk është njeri normal ai që gjuan alltanin e papërpunuar apo të papastër, por përpiqet ta pastrojë dhe ta rregullojë siç duket më së miri.

Gjithë kjo zhurmë, më shtyri edhe mua ta dëgjoj dhe shikoj klipin e tij dhe t’ju them drejtë: ky njeri që i beson ato fjalë, jetoka me brengat e shqiptarëve muslimanë më shumë sesa disa muslimanë praktikantë; ky njeri po shpreh zemrën e plagosur dhe të vrarë nga shkijet shqipfolës, sipas fjalorit që deri sot është marrë me të.
 

Po muzika?
 

Vëllezër dhe motra, muzika është haram por vëlla Goldi është njeri, e çdo njeri gabon. Pasi është musliman, ai është vëlla i joni dhe nëse ne duam përmirësimin e tij, nuk duhet t’i hipim mbi kokë me gjykimet tona të zjarrta në një kohë kur të tjerët ëndërrojnë ta vrasin, duan ta sakatojnë dhe bëjnë gati akuzat që në burg ta çojnë.
 

Haram më i madh është kurvëria e vjedhja, por shumë prej nesh me njerëz të atillë takohen, janë kolegë me ta, i dëgjojnë bisedat e tyre ndërsa arsyetohen: “boll pis është ama, të drejtën e flet”.
 

Harami më i madh është kufri (mosbesimi) dhe shirku (barazimi i Allahut me dikë tjetër), por të gjithë ne, shpeshherë veprime të caktuara nga ata pëlqejmë dhe miratojmë, ndërsa arsyetohemi: “qafir i madh është ama... veç shehadeti po i mungon”.
 

Mjaft harame të mëdha janë edhe bidatet në Fe, si p.sh. manifestimi i mevludit, por shejhul Islam Ibën Tejmije, edhe pse i qortoi për atë shpikje në Fe, pastaj thotë se ndoshta Allahu i shpërblen për nijetin e mirë që e kanë pasur. Vepra e tyre nuk shpërblehet, por nijeti i tyre ndoshta po.
 

Pse të mos kemi një qëndrim edhe më të butë për një vëlla që është duke u udhëzuar, duke e njohur Islamin çdo ditë e më shumë dhe i cili ka menduar se ashtu e ndihmon Fenë?
 

Allahu të shpërbëeftë për nijetin o alltan djal, Allahu të ndihmoftë të jesh një ndjekës i përpiktë i të Dashurit Muhamed, alejhi salatu ue selam. Bënja hallall vëllezërve tu që gjykojnë para se të mësojnë.

Omer Berisha
Imam në xhaminë Bujaria
Linz, Austri


Burimi:Valdet Kamberi

Arkiva e postimeve tetor 2012


 Arkiva e postimeve tetor 2012

Ku gjendet Ferizaji ?
Çka shfaqen në lëkurë nga thumbimi i mizave dhe mu...
Çka është ictus insecti ?
Çka shfaqet kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë ?
Çka shfaqet në vendin e thumbimit të rriqrës ?
Çka është Ixodiosis ?
Me çka bëhet mjekimi i pediculosis pubis ?
Pediculosis pubis është ne diagnoze diferenciale m...
Hanko Halla - Analiza
Ali Asllani - Biografia
Të mjerët - Analiza
Viktor Hygo - Biografia
Eugjen Onjegin - Analiza apo referati
Cili është roli i tireokalcitoninës në organizëm ?...
Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?
Cilat janë hormonet e gjëndrës tiroide ?
Cili është roli i parathormonit ?
Cilat janë hormonet e gjëndrës paratiroide ?
Çka është masa ?
Në vendin e thumbuar pediculosis pubis në lëkurë h...
Çka është pediculosis pubis ?
Pediculosis pubis është sëmundje e lëkurës e rajon...
Pediculosis corporis është ne diagnoze diferencial...
Ku i vendos vezët femra e pediculosis corporis ?
Çka është pediculosis corporis ?
Çka kemi në vendin e thumbimit te morri i trupit ?...
Sa është cikli i zhvillimit vezë- larvë- morr tek ...
Prej kujt varet forca e fërkimit ?
Çka është energjia potenciale ?
Çka është energjia kinetike ?
Sa është inkubacioni te AIDS ?
Cilat janë shenjat shoqëruese të HIV infeksionit ?...
Si manifestohen shenjat e plota të HIV infeksionit...
Si mund të jenë infeksionet oportunistike shoqërue...
Cilat janë infeksionet virale më të shpeshta ?
Cilat janë infektimet mikotike më të shpeshta ?
Cilat janë malinjizimet më të shpeshta te HIV infe...
Të infektuarit me HIV pa simptome klinike a mund t...
Çka është ballaniti ?
Me çka manifestohet ballaniti akut ?
Çka është fimoza ?
Çka është parafimoza ?
Çka është vulviti ?
Çka është Krauroza ?
Çka është venerofobia ?
Çka është status Fordyce ?
Me çka manifestohet keiliti gjëndëror ?
Me çka manifestohet keiliti gjëndëror qelbëzues ?
Ku lokalizohet keiliti luspor ?
Çka është Morbus Mischer ?
Cilat janë veprat letrare të Dritëro Agollit ?
Cilat janë veprat letrare nga Gaqo Bushaka ?
Ku dhe kur lindi Gaqo Bushaka ?
Ylli - vjershë nga Nora Restelica
Atdheu - vjershë nga Fjolla Dobranja
Gjyshja ime - vjershë nga Riona Bajrami
Unë bija jote Kosovë - Drilona Isufi
Çka janë endokrinopatitë ?
Çka është policitemia rubra vera ?
Si mund të jenë eritrocitozat ?
Çka janë policitemitë dhe eritrocitozat ?
Çka janë anemitë ?
Sa janë vlerat normale të shtypjes pjesore të diok...
Cili është shkaku më i shpeshtë i aneurizmës ?
Çka është aneurizma ?
Cilat janë plazhet kryesore të Shqipërisë ?
Ku shtrihet Shqipëria dhe me cilat shtete kufizohe...
Kur unë të vdes - Agnesa Mahalla
Çka është jeta ?
Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe ci...
Çka është projektimi ?
Çka është racionalizmi ?
Çka është substituimi ?
Çka është identifikimi ?
Çka është introjeksioni ?
Çka është sublimimi ?
Çka është represioni ?
Çfarë roli kanë mekanizmat mbrojtës të personalite...
Çka është transitivizmi ?
Çka është hipnoza ?
Çka është dezorientimi ?
Çka është koma ?
Çka është stupori ?
Çka është somnolenca ?
Çka është ekzibicionizmi ?
Çka është voajerizmi ?
Çka është zoofilia ?
Çka është pedofilia ?
Çka është fetishizmi ?
Çka është transvetizmi ?
Çka është transeksualizmi ?
Çka është metatropizmi ?
Çka është incesti ?
Çka është Narcizmi ?
Çka është perversioni ?
Çka është masturbimi ?
Çka është satiriaza ?
Çka është nimfomania ?
Me mall,oj nanë - poezi nga Agnesa Mahalla
Adoleshenca - Fitore Gashi
Adem Jashari - vjershë nga Albenita Gashi
Rexhep Akllapi - Anduena Bytyqi
Daja im - Arife Gashi
Dëshmorët - Donita Bytyqi
Babai im - Leonora Gashi
Dua - Donjeta Bytyqi
Kujtimet shkollore-Agon Gashi
Shoku im - Egzona Gashi
Flamuri kuqezi – Gentiana Gashi
Si manifestohet Syndroma Melkersson-Rosenthal-Mies...
Çka është keiliti alergjik ?
Pediculosis capitis është ne diagnozë diferenciale...
Ku janë të lokalizuara ndryshimet tek pediculosis ...
Çka është Pediculosis capitis ?
Si bëhet mjekimi lokal i scabiesit ?
Skabiesi është ne diagnozë diferenciale me ?
Cilat janë ndryshimet lëkurore te scabiesi ?
Skabiesi është sëmundje ?
Placebo terapia është terapi me efekt veprus ?
Ku përdoret PUVA si trajtë e fotokimioterapisë ?
Çka është dieta alkaline ?
Çka është dieta acidoze ?
Çka janë kromozomet ?
Cili është romani i parë në gjuhen shqipe ?
Cila është drama e parë në gjuhën shqipe ?
Sa jetojnë eritrocitet ?
Çka është nukleoplazma ?
Çka është kromatina ?
Çka është spermatozoidi ?
Çka është bërthamëza ?
Çka është osteociti ?
Nga kush përbëhen proteinat ?
Si ndahet hipofiza ?
Cilat janë hormonet e neurohipofizës ?
Cilat janë hormonet e adenohipofizës ?
Çka paraqet keiliti angular(perleche) ?
Çka është gjuha brazdore (Lingua plikata)?
Gjuha leshatake(Lingua villosa) manifestohet me ?
Gjuha gjeografike(Lingua geographica) manifestohet...
Gjuha e lëmuar(glossitis atrophica) manifestohet m...
Kur u mbajt greva e minatorëve të Trepçës ?
Kur hyri Nato apo KFORI në Kosovë ?
Kur u themelua Akademia e Shkencave të Shqipërisë ...
Kur u themelua Universiteti shtetëror i Tiranës ?
Kur u themelua Akademia e Shkencave dhe Arteve të ...
Kur u themelua Universiteti i Prishtinës ?
Kur doli gazeta e parë në gjuhën shqipe ''Rilindja...
Si mund të jetë gjuha ?
Çka janë dermatozoonozat ?
Cilat janë efloreshencat nën nivelin e lëkurës ?
Cilat janë efloreshencat mbi nivelin e lëkurës ?
Cilat janë enët e gjakut të dermës ?
A ka enë gjaku në epidermë ?
Sa lakime ka emri ?
Cilat janë shtyllat e islamit ?
Cilat janë kushtet e Islamit ?
Cilat janë pjesët përbërëse të namazit ?
Cilat janë kushtet apo shartet e namazit ?
Ku dhe kur lindi Rexhep Qosja ?
Cili është roli i gjakut ?
Çka është Hypertrichosis ?
Çka është Ulcus molle ?
Çka është Donovanoza ?
Çka është Trichomoniasis ?
Çka është Condyloma acuminata ?
Çka është Chlamydiasis urogenitalis ?
Çka është Herpes genitalis ?
Çka është Urethritis simplex ?
Çka është Balanitis ?
Çka është fimoza ?
Çka është Parafimoza ?
Ku dhe kur lindi Dr.Shefqet Krasniqi ?
Ku dhe kur vdiq Faik Konica ?
Ku dhe kur lindi Faik Konica ?
Video qesharake
Cilat janë të mirat e ndërprerjes së duhanit ?
Cilat janë dëmet e duhanit ?
Kush e zbuloi penicilinën ?
Cilat janë llojet e diabetit ?
Cilat janë 20 llojet e aminoacideve ?
Shkolla më thërret- vjershë nga Ardian Tora
Dita e parë e shkollës - vjershë nga Uranik Jonuzi...
Shkolla ime - vjershë nga Arta Mjeku
Shkolla - vjershë nga Era Avdyli
Shkolla ime - vjershë nga Rexhep Hoxha
Çka është dekanati ?
Çka është nitroglicerina ?
Aminoacidet në bazë të strukturës kimike aminoacid...
Si ndahen aminoacidet në bazë të strukturës kimike...
Sa lloje të aminoacideve marrin pjesë në ndërtimin...
Aminoacidet janë njësi themelore ndërtimore të ?
Kush janë njësitë themelore të proteinave ?
Çka janë aminoacidet ?
Cilat janë format e baktereve ?
Bakteret jetojnë në ?
Ku jetojnë bakteret ?
Cilat janë rrugët e përhapjes së infeksionit?
Cilat vaksina jepen në muajin e dytë të jetës ?
Miza Fania scalaris është ?
Vaksina antitetanike përmban ?
Ixodes ricinus janë ?
Çka janë ixodes ricinus ?
Format klinike të paralizës së fëmijëve janë ?
Cilat janë format klinike të paralizës së fëmijëve...
Orovaksina është vaksinë kundër ?
Si quhet vaksina kundër tifos abdominale ?
Laktovaksina është vaksinë kundër ?
Si quhet vaksina kundër trihomonasit ?
Sa është inkubacioni tek meningjitet ?
A gëzon fëmija imunitet te pertusisi prej nënës ?
Portë hyrëse tek hepatiti A është ?
Kush është portë hyrëse tek hepatiti A ?
Hulumtimi i aktivitetit kolektiv arrihet përmes ?
Vatra epidemike mund të jetë ?
Si mund të jetë vatra epidemike ?
Cilat janë llojet e veprimeve të barnave ?
Çka është komuna ?
Çka është kompetenca ?
Çka është gjykata ?
Çka është diktatura ?
Çka është demokracia ?
Çka është dekretoj ?
Çka është buxheti ?
Çka është alternativa ?
Çka është Abstenim ?
Llamba e Wood-it është metodë ndihmëse për diagnos...
Me çka manifestohet glossodynia ?
Çka është stomatiti ?
Çka është afta ?
Çka është gingivostomatiti herpetik ?
Me çka manifestohet sindroma Behçet ?
Stomatiti gangrenoz (noma) manifestohet me ?
Çka është elefantiaza ?
Ku gjendet parasimpatikusi ?
Ku ndodhet simpatikusi ?
Si mund të jetë senzibiliteti ?
Cilat janë çrregullimet e të ecurit ?
Si mund të jetë apraksia ?
Çka paraqet diskriminimi taktil ?
Cilat janë reflekset kutane sipërfaqësore ?
Çka paraqet senzibiliteti sipërfaqsor apo eksteroc...
Cilat janë reflekset patologjike ?
Kush ishin ilirët ?
Kush e kompozoi himnin shqiptar ?
Çka shkakton duhani në shtatëzani ?
Top ten add-ons for Firefox
Si te shkarkojm video nga youtube me firefox addon...
Ambasada e Republikës së Kosovës në Shtetet e Bash...
Cilat janë pjesët e ligjeratës ?
Cilat janë shenjat e kancerit të gjirit ?
Nga kush përbëhen karbohidratet ?
Sa valent janë elementet halogjene ?
Sa valent është oksigjeni ?
Sa valent është azoti ?
Sa valent është karboni ?
Çka është kimia organike ?
Degët e nervit trigeminus janë ?
Tek nervi optik hulumtojmë ?
Sindromi i paralizës bulbare apo lëndimi i nervave...
Sindromi i lëndimit të lobit okcipital shprehet me...
Me çka shprehen sindromet alterne ?
Çka është gjenotipi ?
Çka është fenotipi ?
Çka është metamorfoza ?
Çka është placenta ?
Çka është dializa ?
Çka përmban urina ?
Çka është urina ?
Cila është njesia elementare e veshkës ?
Çka është nefroni ?
Çka janë kapilarët ?
Çka janë arteriet ?
Çka janë venat ?
Çka është pepsina ?
Cilat janë gjëndrat tretëse ?
Çka është dehidrimi ?
Çka është vreri apo idhësi ?
Çka është resorbimi ?
Çka është peristaltika ?
Çka është lipaza ?
Çka është amilaza ?
Çka janë enzimet ?
Pse shfaqet skorbuti ?
Pse shfaqet obeziteti ?
Cilat/Cilët janë rajonet apo regjionet e Kosovës ?...
Cilët janë personazhet tek romani Kështjella ?
Cila është tema e romanit Kështjella ?
Prej kujt përbëhen vjershat ?
Cila është tema e romanit Kronikë në Gur ?
Çka është protoni ?
Çka është radioaktiviteti ?
Çka është temperatura ?
Autoshkolla testi 4
Abetarja - vjershë nga Shahbaze Vishaj
Kush janë paraardhësit e ilirëve ?
Kush janë paraardhësit e shqiptarëve ?
Çka është tiroksina ?
Çka janë kortikoidet ?
Çka është glukagoni ?
Çfarë roli ka glugagoni ?
Çka është optika ?
Tri këngë për Kosovën - (Analiza)
Komisioni i festës - (Analiza)
Pallati i ëndrrave - (Analiza)
Sjellësi i fatkeqësisë - (Analiza)
Jeta, loja dhe vdekja e Lul Mazrekut
Plaku dhe deti - Analiza apo Referat
Romani Pse - Sterjo Spasse - (Analiza)
Çka është estrogjeni ?
Çka është testosteroni ?
Çka janë kemoreceptorët ?
Kush janë kontinentet e botës ?
Kush është mali më i lartë në Shqipëri ?
Çka është dermatologu ?
Me çka merret dermatologu ?
Cilat qeliza e krijojnë melaninën ?
Ku krijohet melanina ?
Çka është melanina ?
Ku formohet melanina ?
Çka janë poret ?
Çka lirohet nëpërmjet poreve ?
Si quhen qelizat që e krijojnë pigmentin ?
Çka është pigmenti ?
Ku krijohet pigmenti ?
Mungesa e cilës vitaminë shkakton rakitisin ?
Çka është skolioza ?
Si quhet shtrembërimi i boshtit kurrizor ?
Për çka shërben glukoza ?
Çka është filamenti ?
Çka është miofibrili ?
Cila është njesia elementare e muskulit ?
Çka është sutura ?
Çka është artikulacioni ?
Robinson Kruzo - (Analiza)
Çka është osifikimi ?
Cili është funksioni i periostit ?
Çfarë roli ka periosti ?
Çka është periosti ?
Ku gjendet oseina ?
Çka është oseina ?
Çka janë fosilet ?
Zogu dhe kulla - (Analiza)
Çka është protista ?
Çka është monera ?
Cilët janë gjitarët ?
Ku jetojnë gjitarët ?
Ku zhvillohen të vegjëlit tek gjitarët ?
Çka janë gjitarët ?
Përtej largësive nga Bilal Xhaferri (Analiza)
Çka duhet të konsumohet gjatë shtatzanisë ?
Cila është kushtetuta e parë e botës ?
Cila është njesia për dendësi ?
Cila është njesia e vëllimit ?
Cila është njesia e masës ?
Çka është dendësia e trupit ?
Çka është energjia termike ?
Çka është forca e kohezionit ?
Çka është lëvizja e Braunit ?
Çka është forca e adezionit ?
Ndihma e parë tek kafshimi nga gjarpëri
Cilat janë llojet e tremoreve ?
Cilat janë shenjat karakteristike të skizofrenisë ...
Çka është skizofrenia ?
Referat Kështjella
Disa shembuj me hiperbolë
Referat Kronikë në gur
Disa libra islame
Cilat janë alternativat e Gogle Adsense ?
Cila është maja më e lartë në Shqipëri ?
Sa kromozome ka njeriu ?
Kush është mali më i lartë në Kosovë ?
Cila është maja më e lartë në botë ?
Cila është rruga më e vjetër në Ballkan ?
Kur fillon vjeshta ?
Poezia më e forta në botë
Një surprizë e papritur
Cilat janë 7 kontinentet ?
Kur u mbajt kongresi i Manastirit ?
Kush e pikturoi Monalizën ?
Kur u antarsua Shqipëria në Nato ?
Tregime
Përmbajtja e romanit Kush e solli Doruntinën
Sa dialekte ka gjuha shqipe ?
Sa e rëndësishme është edukata ?
Ku dhe kur lindi Nazmi Rrahmani ?
Cilat janë kontinentet e botës ?
Në cilin vit u hap shkolla e parë shqipe ?
Cilat janë veprat e Naim Frashërit ?
Fuqia sheruese e Boronicave !?
Në Britani u pyet një Imam...!?
Me çka manifestohet stomatiti alergjik ?
Stomatiti alergjik manifestohet me ?
Pseudopelade brocq është ?
Rënia e flokëve te Pseudopelade brock është ?
Pseudopelade Brocq atakon më shpesh ?
Pseudopelade Brocq është pasojë e ?
Sa kontinente të botës janë ?
Referate shqip
Cilat janë rasat e emrit ?
How many municipalities in Kosovo?
Who are the East Slavs?
What are the consonants of Albanian language?
What are the vowels of the Albanian language ?
Postal codes Kosovo regions and cities
What are the 7 continents of the world?
What are the first Albanian teachers ?
What is normal blood pressure?
How many planets are in our solar system?
What is the state with the greatest surface area i...
What is the first English colony in America ?
Who is the tallest building in the world?
What are the continents of the world?
Where and when he died Naim Frashëri ?
Where and when was born Jakup Krasniqi ?
Where and when was born Adem Jashari?
How far is the Earth from the Sun?
What foods are good for the skin?
What is the area of Macedonia ?
How many bones are in humans ?
How many liters of water should a person drink per...
When Nato launched air strikes against Serbian for...
How much should i drink water during the day?
What are the mountains of Macedonia?
What are the main elements of the story?
Who is known as the "Father of Geography"?
Who invented the telephone?
When opened the first Albanian school ?
When Albania entered into Nato?
How many joints are in the human body ?
Cilat janë elementet kryesore të tregimit?
Lojë me helikupter
Cilat janë malet e Maqedonisë ?
Sadullah Bajrami - Rëndësia e Namazit
Ditët e javës n gjuhën frangjeze
Muajt e vitit në gjuhën franceze
Kur u pranua Shqipëria në Nato ?
Biologji test (pytje dhe pergjigje)
What is the first written document in the Albanian...
What is the capital city of Europe ?
Cili është kryeqyteti i Evropës ?
Cilat janë shenjat e komunikacionit ?
Sa nyje i ka trupi i njeriut ?
Procesi - Franc Kafka (Analiza)
I huaji - Albert Kamy - (Analiza)
Njëqind vjet vetmi - Gabriel Garsia Markes (Anali...
Kush e solli Doruntinën - (Analiza)
Dosja H - (Analiza)
Dimri i madh -(Analiza)
Krushqit janë të ngrirë - (Analiza)
Prilli i thyer - (Analiza)
Vjersha për pranverën
Si quhej Kosova në kohën e ilirëve ?
Sa duhet të pimë ujë gjatë ditës ?
Kur u hap shkolla e parë shqipe ?
Si mund të jenë dermadromet ?
Kur filluan sulmet ajrore të Nato-s kundër forcave...
Sa litra ujë duhet njeriu me i pi brenda ditës ?

Durimi, çelës i suksesit dhe ndërmarrje për prodhimin e çelësaveTë duhet vetëm pak durim për ta shmangur një zënkë, përfundimi i së cilës mund të jetë vrasja dhe shkatërrimi i familjes. Katër orë mund të lexosh pandërprerë vetëm në saje të pranisë së durimit, përndryshe në minutën e dhjetë do ta gjesh një arsye të fortë për ta plandosur për toke librin. Duke pasur durim, dy orë pa ndërprerë mund të vraposh ose ta ndjekësh trajnimin e një lloji të artit marcial. Të punosh tetë orë në ditë sigurisht se të duhet durimi. Ta shkruash një libër dhe të mos kesh durim, do të thotë të shkarravitësh në fletën e bardhë paqësore. Ta propozosh një vajzë të ndershme për fejesë dhe të mos kesh durim në përgjigjet e saja të stërzgjatura, do të thotë ta humbasësh përgjithmonë atë që përjetësisht e dashuroje. Sa madhështor që është durimi, ndaj le ta kultivojmë sa më shumë këtë çelës të suksesit dhe këtë ndërmarrje për prodhimin dhe përpunimin e çelësave.

Burimi:Iljasa Salihu

Do të bëhet mirë, vetëm pasi ti të bëhesh njeri i mirë, ndaj jepi vëlla!Kopshti i jetës nuk është gjithaq i gjerë, që të ketë vend për të mbjellur dëshpërim. Le të mbjellim shpresë në këtë kopsht, sepse drizët dhe bari i keq nuk ka nevojë të mbillen dhe as të punohen, ata mbijnë dhe rriten vetëm në saje të përtacisë së njeriut!

Do të bëhet mirë me lejen e Zotit, por jo ende duke qenë ti njeri i keq, përkundër që shumë lehtë mund të bëhemi njerëz të mirë. Mjafton ta kuptosh se jeta sado e gjatë të jetë, ajo në të vërtetë është e shkurtër, si dhe sado të ruhemi e të sigurohemi nëpër kompani të ndryshme të sigurimit, vdekjen e kemi të sigurtë. Mjafton të besojmë se njeriu pas vdekjes të gjitha do t’i lë pas përpos veprave. Ndaj ti që ende nuk je këndellur sa duhet, si vallë mendon të dalësh para Krijuesit me këtë bjeshkë të veprave të këqija? Pendohu sa nuk je penduar për mos pendimin me kohë!

Burimi: Iljasa Salihu

Brengosu më shumë për karakterin tënd...

Brengosu më shumë për karakterin tënd se sa për reputacionin tënd, se karakteri yt është ai që je ti në të vërtetë, ndërsa reputacioni thjesht ajo çka të tjerët mendojnë se je.

Burimi:Enis Presheva

Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia

Pyetje dhe Përgjigje nga Mjekësia dhe Shëndetësia

Do te shtohen pyetjet tjera ne ditet ne vazhdim inshallah


Çka janë antitrupat ?
Çka janë epitopet ose determinantat antigjenike ?
Çka janë haptenet ?
Çka janë antigjenet ?
Çka janë imunogjenet ?
Çka është imunologjia ?
Çka është mëlçia
Cyanosis definition
Çka është alergjia ?
Çka është febris undulans?
Çka është febris recurens ?
Çka është febris intermitens ?
Çka është febris remitens ?
Çka është febris continua ?
Çka është inflamacioni apo pezmatimi ?
Çka është neuroni ?
Çka janë enzimet ?
Çka është poliuria ?
Çka është anuria?
Çka është oliguria ?
Çka është hipostenuria ?
Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është t...
Çka është Izostenuria ?
Çka është Elektroencefalografia (EEG) ?
Çka është Elektromiografia (EMG) Çka është përshtatja apo adaptimi
Çka janë gamaglobulinat
Çka është serumi
Çka janë Vaksinat
Çka është paronomazia ?
Çka është infeksioni ?
Sa është vlera e potencialit membranor në qetësi
Sa është koncentrimi i joneve në lëngun brendaqeli...
Çka është farmakodinamika ?
Çka është farmakokinetika ?
Çka janë barnat apo ilaçet ?
Çka është bakteremia ?
Çka janë antibiotikët ?
Çka është epidemia ?
Çka është eradikimi?
Çka është fumigacioni?
Çka është depedikulimi?
Çka është deratizimi?
Çka është burimi i infeksionit?
Çka është Hemostaza ?
Çka është hiperemia dhe si shkaktohet ?
Çka është edema dhe cilët janë shkaktarët e saj ?
Çka është procesi epidemik ?
Çka është inkubacioni ?
Çka është infeksioni kriptogjen ?
Çka është parazitizmi ?
Çka është saprofitizmi ?
Çka është komensalizmi ?
Çka është simbioza dhe antibioza
Çka janë kinetozat
Çka është tiroiditi Hashimoto dhe si manifestohet...
Çka është autoimuniteti ?
Çka është sindromi Di George dhe si manifestohet?
Çka është komplementi dhe cili është roli i tij?
Çka janë aminat biogjene dhe cilat janë ato ?
Çka është inflamacioni
Çka është agnozioni
Çka është afonia
Çka është Anartria (dizartria)
Çka është afazia
Çka është etiologjia
Çka është insuficienca
Çka është suficienca
Çka është dezinfektimi
Çka janë biotopet
Çka është biocenoza
Çka është avirulenca
Çka është autovaksina
Çka janë antropozoonozat
Çka është antroponoza
Çka është anatoksina
Çka janë akarcidet
Çka janë agjentët infektivë
Çka është edukimi sanitar ?
Çka është endemia ?
Çka është taksonomia?
Çka është hipotermia ?
Çka është hipertermia ?
Çka janë ethet?
Çka është hemokultura ?
Çka është metaplazia ?
Çka është hiperplazia dhe si mund të jetë ?
Çka është hipertrofia dhe si mund të jetë ?
Çka është atrofia dhe si mund të jetë ?
Çka është osmoza ?
Cilat/Cilët janë karakteristikat e potencialit të...
Cilat janë llojet e potencialit të veprimit ?
Çka është potenciali i graduar ?
Çka është potenciali i aksionit ?
Çka është promovimi shëndetësor ?
Çka është edukimi shëndetsor ?
Çka është arsimimi shëndetsor ?
Çka është propaganda shëndetsore?
Çka është potenciali membranor? 
Çka është qeliza ?
Çka janë gjenet ?
Çka është mejoza ?
Çka është difuzioni ?
Çka është citoplazma ?
Çfarë është qeliza ?

Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia

Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia


Kliko mbi titullin qe ju intereson

Çka është rrethanori ?
Cilët janë gjymtyrët e dyta ose plotësit e fjalisë...
Cilët janë llojet e kallëzuesit ?
Çka është kallëzuesi ?
Çka është mbiemri?
Çka është fjalia e thjeshtë dhe fjalia e përbërë ...Çka është asidenti
Cilat janë shenjat e pikësimit ?
Çka është Pikëçuditja dhe kur përdoret
Çka është pikëpyetja dhe kur përdoret
Çka është presja dhe pse përdoret
Çka janë sinonimet
Çka janë homonimet
Çka janë shenjat
Çka janë sinjalet
Çka është citati
Çka janë treguesit
Çka është ditari
Çka është brenga
Çka janë pyetjet retorike
Çka është Epiteti
Çka është Alegoria
Çka është inversioni
Çka është sinektoda
Çka është shkallëzimi
Çka është enumeracioni
Çka është apostrofa
Çka është anafora
Çka është përsëritja
Çka është paralelizmi figurativ
Ç'është poezia lirike
Ç'është Komedia
Ç'është Drama
Ç'është Radiodrama
Ç'është Reportazhi
Ç'është njoftimi
Ç'është Tregimi
Ç'është poezia patriotike
Ç'është elegjia
Ç'janë Përrallëzat (fabulat)
Ç'është Subjekti
Ç'është kompozicioni
Ç'është Metafora
Ç'është romani  Ç'janë proverbat
Ç'është Alegoria
Çka është Aliteracioni
Çka është epanastrofea
Çka është Polisedenti
Çka është Antiteza
Çka është asonaca
Ç’është Simboli
Ç’është Perifraza
Ç’është Litota
Ç’është Metonomi
Ç’është Personifikimi
 Hiperbola
Monologu i brendshëm
 Ç'është Himni
Ç' është Hiperbola
Elementet Letrare
Figura e krahasimit
Ç'është ninulla
Vjersha (poezia)
Miti dhe Legjenda
Çka është romani aventurier
Çka është romani fantastiko – shkencor
Çka është autobiografia
Kompozicioni i poezise lirike apo struktura e poez...
Çka është gradacioni
Çka është poezia refleksive apo mediative
Çka është monodrama
Çka është elegjia
Çka është soneti
Çka është poema
Çka janë anekdotat
Çka është subjekti i veprës letrare
Çka janë këngët kreshnike
Cilat janë gjinitë letrare?
Çka është ndajshtimi ?
Cilat janë dialektet e gjuhës shqipe ?
Çka është fjalia e përbërë me pjesë të nënrenditur...
Çfare është fjalia e përbërë ?
Çka është fjalia e përbërë ?
Çka janë fjalitë e përbëra me bashkërenditje shtue...
Çka janë fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçue...
Çka janë fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundë...
Çka janë fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmb...
Çka është kallëzuesori ?
Me çka shprehet kryefjala?
Cilët janë gjymtyrët kryesorë të fjalisë?
Cilat janë format e fjalisë ?
Çka është fjalia dëshirore ?
Çka është fjalia nxitëse ?
Çka është fjalia pyetëse ?
Çka është fjalia dëftore ?
Çka është fjalia dhe cilët/cilat janë përbërësit e...
Cilët / Cilat janë përbërësit kryesorë të fjalisë...
Çka është leksiku dhe fusha leksikore ?
Çka janë antonimet, sinonimet dhe homonimet ?
Çka janë fjalët e përbëra ?
Çka janë fjalët e parme dhe jo të parme ?
Çka është forma, fjala, tema dhe mbaresa e fjalës...
Çka është theksi i fjalisë ?
Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe
Çka është eseja
Çka është novela
Çka është regjisori
Çka është kuadri filmik
Çka është sekuenca filmike
Çka është skenari filmik
Çka është sinopsisi tek filmi
Çka është filmi
Çka është telegrami
Çka është epika
Çka është ideja e veprёs letrare
Çka është tema e veprёs letrare
Çka është motivi i veprёs letrare
Çka është polisindeti dhe çka është asindeti
Çka është drama ?
Çka është udhёpёrshkrimi
Çka është anafora dhe çka është epifora
Çka është biografia dhe çka autobiografia
Çka është procesverbali
Çka janë përrallat
Çka është tragjedia
Çka është romani
Çka është folja ?
Çka është parafjala ?
Çka është pasthirrma ?
Çka është leksikologjia
Çka është sintaksa ?
Çka është intonacioni
Si ndahet gramatika e gjuhës shqipe?
Kompozicioni i veprës epike
Çka janë gjëegjëzat
Çka quajmë reportazh
Çka është pyetja retorike ?
Çka është personifikimi ?
Çka është kontrasti (figura e kontrastit) ?
Çka është krahasimi(Figura e krahasimit) ?
Çka është letra dhe cilat janë llojet e saj ?
Çka është rasa dhe cilat janë rasat e emrit ?
Çka është rima?
Çka janë emrat konkret ?
Çka janë emrat abstrakt ?
Çka është emri i përgjithshëm dhe emri i përveçëm ...
Çka janë fjalët e urta ?
Çka quajmë pjesë të ligjeratës dhe cilat/cilët jan...
Cilët / Cilat janë pjesët e pandryshueshme dhe të...
Çka janë treguesit, sinjalet dhe shenjat ?
Si mund të jetë gjuha ?
Çka është gjuha ?
Çka është dialogu?
Çka është poezia satirike ?
Çka janë përemrat dëftorë ?
Çka është rrethanori?
Çka është kryefjala ?
Çka është kallëzimi popullor ?
Çfarë janë anektodat ?
Çka është lirika ?
Çka është theksi ?
Çka është rrokja ?
Çka janë diftongjet dhe grupet e zanoreve ?
Si bëhet klasifikimi i bashkëtingëlloreve në gjuh...
Si bëhet klasifikimi i zanoreve në gjuhën shqipe ?...
Sa shkronja apo fonema i ka gjuha shqipe - sa zano...

Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adenokarcinoma (1) Adenoma (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Amputacioni (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Anestezioni lokal (1) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhembja e barkut (4) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (2) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Fausti (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (15) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (254) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Kaçanikut (1) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (2) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukemia (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Limfoma (1) Lindje (5) Lipaza (1) Lipoma (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (4) Magjia e dashurisë (1) Magjia e zeze (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës (1) Majmuni (1) Makbethi (1) Makina (1) Makroekonomia (2) Makroskopia (1) Maksim Gorki (1) Malaria (1) Malet e Koritnikut (1) Malet e Gollakut (1) Malet e Sharrit (1) Malet mollake (1) Mali (1) Mali i Kopaonikut (1) Mali i Rogoznës (1) Malli i atdheut (1) Mallkime (1) Maltusi (1) Mangani (8) Maqedonia (1) Marantic endocarditis (1) Marigona (1) Marihuana (2) Marin Beçikemi (1) Marksi (1) Marksizmi kulturor (1) Marsi (3) Martesa (4) Martin Camaj (1) Masa (1) Masa atomike (1) Maska (1) Matematika (14) Materialet (1) Matriksi jashteqelizor (1) Matriksi kockor (2) Mbaresa (1) Mbaresat nervore (1) Mbeshtjellesi mielin (1) Mbiemri (9) Mbreti (3) Mbreti dhe Buburreci (1) Mbreti Lir (1) Mbroni fëmijët tuaj nga faqet Pornografike (1) Mbulesa (2) Meandrat lumore (1) Mediatoret kimik (1) Medicine (4) Medulla e veshkes (1) Medulla spinalis (1) Mehmedali Hoxha (1) Mehmet Bislimi (1) Mejoza (2) Melanina (5) Melanocitet (4) Mëlçia (2) Melqia (3) Membrana qelizore (2) Mëmëdheu (2) Mendime (118) Mendime Islame (1) Mendimi (1) Mendimi Pozitiv (6) Meningjet (1) Meningjiti (12) Menorragjia (1) Mercedes Benz (1) Merkuri (1) Merxhan Avdyli (1) Mesazh për maturantët (1) Meshari (1) Meshkujt (1) Mesime (6) Mesime nga Biologjia (2) Mesing (1) Meso Anglisht (3) Meso frengjisht (21) Meso Gjermanisht (104) Meso Holandisht (2) Meso Italisht (23) Mëso Italisht (1) Meso Japonisht (2) Meso Kinezisht (2) Meso Portugalisht (2) Mëso shqip (1) Meso Spanjollisht (2) Mesopotamia (2) Mesuesja (7) Mesyshi (1) Meta-analiza (1) Metabolizmi (3) Metafora (2) Metalet (5) Metalina (1) Metalurgjia (1) Metamorfoza (1) Metanoli (1) Metaplazia (1) Metastaza (2) Metathalamusi (1) Meteorologjia (1) Metionina (1) Metoda (1) Metoda historike (1) Metoda komparative (1) Metoda sociometrike (1) Metodat hulumtuese (2) Metonimi (1) Metonomi (1) Metrorragjia (1) Mexhid Yvejsi (2) Mezangiumi (1) Microsoft (2) Midriaza (1) Migjeni (7) Migrena (2) Migrimi (1) Miguel Servantes (1) Mihal Grameno (2) Mikorize (1) Mikrobiologjia (11) Mikroekonomia (1) Mikroorganizmat (2) Mikroskopia (1) Miku (3) Millosh Gjergj Nikolla (1) Mineralet (1) Miologjia (1) Miometriumi (1) Miopia (2) Miqesia (1) Mistere (74) Misticizmi (1) Mistika (1) Misvaku (1) Mitet (1) Miti (1) Mitokondriet (3) Mitologjia (1) Mitoza (1) Mitral regurgitation (4) Mitral stenosis (7) Mitral valve (1) Mitral valve prolapse (4) Mixed aortic lesions (1) Mizantropi (1) Mjekësi (286) Mjekesi familjare (6) Mjekësi fizikale me Rehabilitim (49) Mjekësi test (81) Mjekesia (12) Mjekësia (1) Mjekesia Interne (33) Mjekesia Islame (2) Mjekesia Urgjente (4) Mjekimi (17) Mjerimi (1) Mjetet transportuese (1) Modeli kejnsian (1) Molekula (1) Molieri (6) Molla (1) Mollë e ndaluar (1) Monarkia (1) Monetize your website (1) Monodrama (1) Monogamia (1) Monoksidi i karbonit (1) Monolog (1) Monologu i brendshëm (1) Monsunet (1) Morali (2) Morava e Binçes (1) Morena (2) Morena Taraku (1) Morfolologjia (1) Mortaliteti (3) Moshnimi demografik (1) Moti (1) Motiliteti (1) Motivi (1) Motivi i veprёs letrare (1) Motoneuroni i dytë (1) Motoneuroni periferik (1) Motra (1) Motra ime fisnike (1) Movies (1) Mprehtesia e te parit (1) Muhamed Kyçyku (1) Muhamedi a.s (2) Muhamet Kyçyku (1) Mukoza (1) Multimedia (2) Muri i vajit (1) Muri qelizor (1) Murlani (1) Mushkëritë (5) Muskujt (2) Muskujt e faringut (1) Mutacionet (2) Mutizmi akinetik (1) Muzika (1) Myocardial infarction (6) Mеnаxhimi (1) Nacionalizmi (3) Nacionalizmi klasik (1) Nacionalizmi nënkulturor (1) Nacionalizmi postkolonial (1) Naftalina (1) Nahija (1) Naim Frasheri (4) Naim Frashëri (10) Naim Frashёri (3) Namazi (15) Namazi i istihares (1) Napoleon Bonaparta (1) Napoleon Hill (1) Narcizmi (1) Narkoza (1) Nasa (2) Nata e Kadrit (3) Nata polare (1) Nataliteti (2) Natriumi (3) Natyra (3) Nazmi Rrahmani (2) Ndajfolja (5) Ndajfolja e mënyrës (1) Ndajfolja e sasisë (1) Ndajshtimi (1) Ndarja qelizore (1) Nderi (1) Ndërmarrjet (1) Ndërtesa (1) Ndihma (1) Ndihma e pare (6) Ndjekja (2) Ndjekja në ëndërr (2) Ndjenjat (1) Ndre Mjeda (9) Ndryshoje veten (2) Nefriti kronik (2) Nefrologjia (5) Nefroni (7) Nefroskleroza (3) Nekroza (5) Nekroza e konjuktives (1) Nena (4) Nëna (6) Neoplazma (6) Nepali (1) Nepotizmi (1) Neptuni (1) Nervat (3) Nervat kranial (2) Nervi (1) Nervi facialis (1) Nervi trigeminus (2) Nervi trochlearis (1) Neurokirurgjia (2) Neurologjia (36) Neurologjia dhe Psikiatria (83) Neurology (19) Neuronet (2) Neuroni (2) Neurotransmiteri (1) Neurozat (4) Neurozat profesionale (1) Ngacmimet (1) Ngarkesa elektrike (1) Ngërçi (1) Ngjarje (4) Niacina (1) Nikeli (8) Nikola Tesla (1) Nikotina (2) Nikturia (1) Nimfomania (1) Ninulla (1) Nita (1) Nitroglicerina (1) Njëqind vjet vetmi (1) Njerëzit (1) Njeriu (5) Njeriu me top (1) Njesia (1) Njihu me hoxhallarët (1) Njoftimi (3) Nocioni (1) Noksat (1) Nomad (1) Nomadi (1) Noteri (1) Novela (3) Nucleus paraventricularis (1) Nukleotidet (1) Nukleus supraopticus (1) Numerori (2) Numërori (2) Numri atomik (2) Numri i emrave (1) Nxitimi (1) Nyja (1) Nyjëtimi (1) O sa bukuri ka tufa (1) Oaza (1) Obeziteti (1) Objekti i së drejtës civile (1) Objektivat makroekonomike (1) Obstruksioni limfatik (1) Oda e perparme (1) Odisea (2) Oferta (2) Oferta monetare (1) Oftalmia elektrike (3) Oftalmia simpatike (5) Oftalmologjia (166) Okisgjeni (1) Okluzioni i arteries qendrore te retines (4) Oksidet e bakrit (2) Oksidimi (1) Oksidoreduktimi (1) Oksigjeni (1) Oksihemoglobina (1) Oksitocina (1) Oktapodi (1) Olakizuria (1) Oligarkia (1) Oligodendrocitet (1) Oliguria (1) Oliver Twist (2) Ongsono (1) Onkologjia (3) Onomatopea (1) Operacioni (2) Ophthalmia neonatorum (1) Ophthalmology (20) Opinione (407) Ora inteligjente (1) Orbitalet atomike (1) Organelet qelizore (3) Organet e brendshme (1) Organet e frymëmarrjes (1) Organet foljore (1) Organi (2) Organizmat (1) Organizmat autotrofë (1) Organizmi (2) Orgazma (1) Orteku (1) Ortopedia dhe Traumatologjia (22) Oscar (1) Oscar Nominees (4) Osifikimi (1) Osifikimi endezmal (1) Osifikimi enkondral (1) Osmoza (1) Osteoblastet (1) Osteoklastet (1) Osteologjia (2) Osteonet (1) Osteoporoza (1) Otorinolaringologjia (3) Ozoni (1) Pablo Neruda (2) Pagjakësia (1) Palca e zgjatur (1) Palca kurrizore (4) Paleogjeografi (1) Palermo (1) Pankreasi (1) Pansystolic murmur over the precordium (1) Para agimit (1) Paracetamoli (3) Paradoksi (3) Parafimoza (1) Parafjala (3) Parafjalët (1) Paralelizmi figurativ (1) Parandalimi (4) Paranormale (2) Paraplegia (3) Paraplegjia (1) Parashikime (1) Parazitizmi (1) Parenkima (1) Paret (1) Pareza (1) Pareza e nervit trochlearis (1) Paronomazia (1) Parotiti (1) Partia politike (2) Pashko Vasa (1) Pashtriku (1) Pasqyra e të rrëfyemit (1) Pastërtia (1) Pasthirrma (4) Pasthirrmat (1) Pasuria (2) Pasurimi (1) Pathology of retinal detachment (1) Patologjia (115) Pavarësia (5) Pavarësia e Kosovës (3) PDA (1) Pedagogjia (1) Pediatria (1) Pediculosis (1) Pediculosis pubis (1) Pedologjia (1) Pedosfera (1) Pedoskopia (1) Pellagra (1) Pellgu (1) Pëllumbi (1) Pëllumbi i bardhë (1) Pentografi (1) Pepsina (1) Peptidoglikani (1) Për Mëmëdhenë (1) Përcaktori (1) Përceptimi (1) Peremrat (13) Përemrat dëftorë (3) Përemrat e pacaktuar (1) Përemrat lidhorë (3) Përemrat pronorë (1) Përemrat pyetës (3) Përemrat vetorë (1) Përemrat vetvetorë (1) Peremri (2) Përemri (4) Përemri pronor (2) Përemri vetor (1) Përemri vetvetor (1) Pericardium (1) Periflebiti i retines (1) Perifraza (1) Perimetria (1) Perioda (1) Periosti (1) Peristaltika (1) Permanent pacemaker (2) Permanent pacing in bradyarrhythmias (1) Përralla (14) Përrallat (1) Përrallëzat (1) Përsëri në këmbë (1) Përsëritja (1) Pershkrimi (1) Përshkrimi (1) Përshtatja (1) Personaliteti (1) Personazhet (1) Personazhi (1) Personifikimi (3) Përtej largësive (1) Perversioni (1) Pesha atomike (1) Pesha specifike (2) Pesha specifike e urinës (1) Peticioni (1) Petro Marko (5) Pezmatimi (1) Pharmacological treatment (1) Pharmacology (3) Photocoagulation (1) Pika në tru (1) Pikëçuditja (1) Pikëpyetja (1) Pilokarpina (2) Pioglitazoni (1) Piridoksali (1) Piridoksamina (1) Piridoksina (1) Pisha (1) Pjeset e ligjerates (3) Pjesët e ndryshueshme të ligjeratës (2) Pjesët e pandryshueshme të ligjeratës (2) Pjeseza (1) Pjesëza (1) Pjesëzat (2) Pjetër Budi (3) Placenta (2) Plaga lacerokontuzive e kapakeve (1) Plagjiatura (1) Plakja (1) Plaku (1) Plaku dhe deti (1) Planetet (2) Planetët (1) Planeti (1) Pleura (1) Pleuriti (1) Pllaja (1) Ploigjinia (1) Plumbi (9) Plutoni (2) Pluviografi (1) Pneumonia (1) Pneumotoraksi (1) Podagra (1) Podocitet (2) Poema (3) Poema e mjerimit (3) Poezi (293) Poezi dashurie (40) Poezi islame (77) Poezi per 1 qershorin (3) Poezi per 17 shkurtin (1) Poezi per 28 nentorin (5) Poezi per 8 marsin (1) Poezi për Adem Jasharin (2) Poezi per atdheun (1) Poezi per babain (1) Poezi per baletin (1) Poezi per bibloteken (1) Poezi per bletat (1) Poezi per boren (2) Poezi per dallendyshet (3) Poezi per dashuri (1) Poezi per detin (1) Poezi per dimrin (3) Poezi per diten e pare te shkolles (1) Poezi per elefantin (1) Poezi per femije (1) Poezi per flamurin (1) Poezi per gjyshen (2) Poezi per Kosoven (1) Poezi per kukulla (1) Poezi per lepurushin (1) Poezi per librin (2) Poezi per lirine (1) Poezi per lopen (1) Poezi per lulet (1) Poezi per lypsarin (1) Poezi per Migjenin (1) Poezi per motren (1) Poezi per nenen (2) Poezi per pavaresine e Kosoves (2) Poezi per pranveren (2) Poezi per pushimet dimerore (1) Poezi per Ramazanin (2) Poezi për Serbët (1) Poezi per shiun (1) Poezi per shkollen (2) Poezi per shoqen (1) Poezi per veren (1) Poezi per zogun (1) Poezi Qesharake (1) Poezia (10) Poezia lirike (4) Poezia mediative (1) Poezia patriotike (1) Poezia refleksive (1) Poezia satirike (1) Polakizuria (1) Poliandria (2) Policia (1) Policia Shkencore (1) Policitemia rubra vera (1) Poligamia (3) Polisedenti (2) Politika (1) Poliuria (1) Popullësia (6) Populli (5) Porcine heart valve (2) Porta hyrese (2) Portalet (1) Portet detare (1) Porti (1) Post-MI risk stratification (1) Postcardiotomy syndrome (1) Postime interesante (2) Postimet më të lexuara (1) Postimet sipas kategorive (1) Potenciali elektrik (1) Potenciali i aksionit (3) Potenciali i graduar (1) Potenciali i veprimit (2) Potenciali membranor (2) Pranvera (17) Presbiopia (1) Presja (1) Prilli i thyer (1) Prinzmetal's angina (1) Prizreni (1) Probleme matematikore (1) Procesi epidemik (1) Procesverbali (1) Profillaksa (1) Progestina (1) Programe dhe Libra islame (13) Programe shqip (21) Projekti (1) Prometeu i lidhur (1) Prometeu i mbërthyer (1) Promovimi shëndetësor (1) Propaganda shëndetsore (1) Propedeutika (1) Prostata (1) Prosthetic valve endocarditis (1) Proteinat (6) Protista (1) Protozoet (1) Proverba (4) Proverbat (1) Proza (4) Psikiatria (1) Psikodrama (1) Psikologji (16) Psikoza (4) Psikoza maniako depresive (1) Puferet (1) Pulëbardha (1) Pulmologjia (5) Pulmonary hypertension (6) Pulmonary stenosis (4) Punksioni lumbal (1) Pushteti (2) Pyetja retorike (1) Pyetje (2) Pyetje dhe Pergjigje (2) Pyetje nga Biologjia (3) Pyetje nga Kimia (67) Pyetje nga vizitorët (3) Pyetje-Pergjigje islame (7) Pyetjet retorike (2) Pytje (1) Qafa (1) Qamil Batalli (1) Qarqet e integruara (2) Qarqet e integruara analoge (1) Qarqet e integruara digjitale (1) Qelbi (1) Qeliza (29) Qeliza nervore (3) Qeliza prokariote (2) Qelizat Clara (1) Qelizat e maculae densa (1) Qelizat e Shvanit (1) Qelizat e tubulit proksimal (1) Qelizat jukstaglomerulare (1) Qelizat kaliciforme (1) Qelizat muskulare (1) Qelizat olfaktore (1) Qelizat osteogjene (1) Qendra apneustike (1) Qendra për avancimin e studimeve (1) Qendra pneumotoksike (1) Qengji (1) Qeni (2) Qerbelaja (1) Qershia (2) Qeveria (1) Qeverisja (1) Qukapiku (1) Quotes (8) Rabini (1) Radiatio optica (1) Radiatio thalamica (1) Radikalet e lira të oksigjenit (1) Radio (1) Radiodrama (1) Radiokomunikimi (1) Radiologjia (4) Rajoni rural (1) Ramazani (13) Rapitful (5) Rasa (1) Rasat e emrit (2) Raste Klinike (4) Ratifikimi (1) Reaksionet berthamore (2) Reaksionet kimike (2) Realitete (1) Receptoret (2) Receptorët (1) Receptoret e dhembjes (1) Receptoret visceral (1) Recesioni (1) Receta Gatimi (1) Recitimi (1) Redunanca (1) Referate (50) Referati (1) Referenca (1) Referendumi (1) Reflekset (1) Refleksi i Babinskit (1) Regjisori (2) Rehabilitimi mjekesor (2) Reklamo biznesin tuaj (3) Relievi (1) Religjioni (1) Rendet (1) Renesanca (1) Rentgenografia (1) Reportazhi (2) Republika e Kosovës (2) Resurset ekonomike (1) Retë (1) Retencioni urinar (1) Retina (2) Retinal detachment (2) Retinal manifestations of AIDS (1) Retorika (1) Reumatologjia (1) Revista (2) Revolucioni (1) Rexhep Qosja (2) Rezistenca elektrike (1) Rheumatic heart disease (2) Riboflavina (1) Rifat Kukaj (2) Right ventricular infarction (1) Rilindasit (1) Rima (3) Ritmi (1) Rituali roman (1) Robert Martiko (1) Robert Ndrenika (1) Robinson Kruzo (1) Roboti (1) Roboti i lodhur (1) Roli (2) Romane satirike (1) Romani (10) romani aventurier (1) Romani fantastiko – shkencor (1) Rozafa (1) Rrahim Sadiku (1) Rrahman Dedaj (1) Rregullat (1) Rregullat e trafikut (1) Rrena (1) Rrethanori (10) Rrethanori i kohës (1) Rrethanori i mënyrës (1) Rrethanori i qëllimit (1) Rrethanori i sasisë (1) Rrethanori i shkakut (1) Rrethanori i vendit (1) Rrezet infra te kuqe (1) Rriqnat (1) Rritja (1) Rritja ekonomike (1) Rrjeti kompjuterik (1) Rrokja (1) Rrotat (1) Rrudhat (1) Rruga e shtëpisë sime (1) Rruget e frymemarrjes (1) Rruget e perhapjes (4) Rrushi (2) Rryma elektrike (6) Rrymat detare (1) Rubor (1) Rukje (1) Ruptura e bulbusit (1) Sa të dua Shqipëri (1) Sabri Hamiti (1) Sadaka (2) Saldimi (2) Sami Frashëri (3) Samire Spahiu (1) Saprofitizmi (1) Satelitet natyrore (1) Satirik (1) Saturni (1) Scodra (1) Seborea (1) Seizmografi (1) Seizmologjia (1) Sekrecioni (1) Sekrete (2) Sekreti (1) Sekreti purulent (1) Seksi (5) Sekuenca filmike (1) Semiologjia (1) Semiotika (1) Sëmundja (2) Semundja inaparente (1) Sëmundja iskemike të zemrës (1) Semundja latente (1) Sëmundja ngjitëse (2) Semundja subklinike (1) Semundjet (2) Semundjet akute (1) Semundjet Infektive (66) Semundjet kongjenitale (1) Semundjet kronike (1) Senad Ramadani (4) Senile macular degeneration (1) Sepsa (1) Serbët (1) Seroprofilaksa (1) Serotonina (2) Serumi (1) Serumi antitetanik (1) Servodrejtuesi (1) Shaban Cakolli (4) Sharl Bodler (9) Sharri (1) Shefqet Krasniqi (3) Shehidi (1) Shejh Albani (2) Shejtani (1) Shekulli (1) Shendetesi (70) Shëndetësi (235) Shendeti (1) Shëndeti (3) Shenjat (3) Shenjat e komunikacionit (2) Shenjat e pikesimit (1) Shenjat e pikësimit (1) Shenjat e rrezikut (1) Shenjat e trafikut (1) Sheqeri (2) Sherbimet sekrete (2) Shevqet Musaraj (1) Shijat (1) Shiu (3) Shkallët e mbiemrit (1) Shkallëzimi (2) Shkarko (4) Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo (1) Shkenca (8) Shkijet (1) Shkolla (12) Shkrime (2) Shkrime islame (1) Shkrime nga Ag Apolloni (25) Shkrime nga Ben Apolloni (6) Shkronjat (1) Shmangia (1) Shoku (4) Shoku distributiv (1) Shoku hipovolemik (1) Shoku kardiogjen (1) Shoku obstruktiv (1) Shoqeri sekrete (1) Shoqëria (1) ShowBiz (3) Shpella e Dragobisë (1) Shpella e piratëve (1) Shpendet (2) Shpirti (2) Shporeti elektrik (1) Shprehjet frazeologjike (1) Shpretka (1) Shqip (2) Shqiperia (8) Shqipëria (5) Shqiponja (1) Shqiptarët (1) Shqiptaria (1) Shtatëzënia (1) Shtaza (1) Shteti (3) Shtresat e lëkurës (1) Shtypja e larte e gjakut (1) Shtypja hidrostatike (1) Shtypja koloide (1) Shumë zhurmë për asgjë (1) Shurdhimi (1) Shurdhimi konduktor (1) Shytat (1) SI (1) Sicilia (1) Sida (1) Sideroza e kornese (1) Sigi Janku (1) Sikur t'isha djalë (1) Simbioza (1) Simboli (1) Simboli kimik (3) Simptomat (1) Simptomat dhe shenjat (18) Simulimi (1) Sinan Hasani (1) Sindromi (1) Sindromi Di George (1) Sinektoda (1) Sinjalet (2) Sinjalet ndriçuese (1) Sinjali (2) Sinonimet (2) Sinopsisi (2) Sinqeriteti (1) Sintaksa (1) Sinus rhythm (1) Sionizmi (1) Sipërfaqja e Kosovës (1) Sistematika (1) Sistemet inteligjente te drejtimit te transportit (1) Sistemi (1) Sistemi diellor (5) Sistemi endokrin (1) Sistemi i drejtimit (1) Sistemi i komunikimit (1) Sistemi i transmisionit (1) Sistemi informatik (1) Sistemi kardiovaskular (1) Sistemi limbik (2) Sistemi nervor parasimatik (1) Sistemi nervor qendror (2) Sistemi periodik i elementeve (3) Sitemap (1) Sjellja (4) Skena (1) Skenari (2) Skenaristi (1) Skenografia (1) Skica (3) Skizofrenia (8) Sklera (1) Skleroza amiotrofike laterale (4) Skleroza multiple (4) Skorbuti (1) Skuqja (1) Sllavët (2) Sllavët e Jugut (2) Sllavët e Lindjes (1) Sllavët e Perendimit (1) Sociodrama (1) Sociologjia (96) Sokrati (1) Solstici (1) Soneti (1) Sororati (2) Sot (1) Spastic paraparesis (2) Spastrimi (1) Speleologjia (1) Spermatozoidet (1) Spiroketat (1) Spirometri (1) Spitali Rajonal i Ferizajit (1) Spitalizimi (1) Sporadiciteti (1) Sport (1) Sporti (3) Stepa (2) Steriliteti (1) Sterilizimi (1) Sterjo Spasse (4) Stili i shkrimtarit (1) Stina (1) Stinet (7) Stinët (2) Stokes-Adams syndrome (1) Stomaku (1) Stomatiti (1) Strabizmi (1) Strajca viteline (1) Stresi (2) Strofa (1) Studenti në shtëpi (1) Studime (1) Studimi i randomizuar (1) Studimi kohort (1) Studimi rast-kontroll (1) Studimi tranzverzal apo i terthorte (1) Subjekti (3) Sublimimi (1) Substanca (3) Substanca mutagjene (1) Substancat (1) Substancat kimike (1) Substancat klastogjene (1) Subthalamus (1) Suficienca (1) Sulfati i bakrit (1) Sulmi cerebral (1) Sulmi në tru (1) Sumerët (1) Sunete (1) Supravalvular stenosis (1) Surgery (1) Syfyri (1) Syndrome X (1) Syrgjyn vdekur (2) Syri (8) Syri i trete (1) Systemic embolization (1) Systolic murmurs (1) Taksonomia (1) Takvimi (21) Talenti (1) Te bregu i detit (1) Të reja nga shkenca (3) Tech & Auto (7) Tek porta e xhenetit (1) Tekbiri (1) Teknologjia (233) Teknologjia farmaceutike (78) Teknologjia informative (1) Telegrami (1) Teleskopi (1) Tema (3) Tema e veprёs letrare (1) Temperatura (1) Tendenca (1) Tendinet (1) Tensioni elektrik (2) Tensioni i gjakut (2) Tensioni itraokular (5) Teoria (1) Terapia (1) Terapia fizikale (2) Tërbimi (1) Tërmeti (2) Terminologji (350) Terminologji ekonomike (43) Terminologji fetare (281) Terminologji mjekësore (593) Termorregullimi fizik (1) Termorregullimi kimik (1) Test logjik (1) Test nga Biologjia (74) Test nga Fizika (39) Test nga gjuha dhe letersia shqipe (163) Test nga gjuha dhe letërsia shqipe (49) Test nga kimia (158) Teste (8) Testet e autoshkolles (3) Testi i Maturës (1) Tetanosi (1) Tetanusi (1) Thalamusi (2) The Last Dinosaurs (1) The Son of No One (1) Theksi (1) Theksi i fjalisë (1) Theksi logjik (1) Theni per intelegjencen (1) Thenie (1084) Thënie (1349) Thenie Islame (218) Thenie mjekesore (1) Thenie nga Albin Kurti (1) Thenie nga Bekir Halimi (4) Thenie nga Bob Marley (1) Thenie nga Hasan Prishtina (1) Thenie nga Ismail Kadare (1) Thenie nga Ukshin Hoti (1) Thenie per miqesine (1) Thenie per 1 qershorin (1) Thenie per akullin (1) Thenie per ambicjen (1) Thenie per Ameriken (1) Thenie per analistat (1) Thenie per argumentet (1) Thenie per armikun (6) Thenie per armiqet (1) Thenie per arsimin (2) Thenie per arsyen (1) Thenie per atdheun (1) Thenie per aventurat (1) Thenie per aventuren (1) Thenie per babain (1) Thenie per balten (1) Thenie per barin (1) Thenie per barkun (1) Thenie per baticen (1) Thenie per besen (1) Thenie per besimin (5) Thenie per besimtarin (1) Thenie per besnikerine (1) Thenie per biblen (1) Thenie per biznesmenet (1) Thenie per bleten (1) Thenie per borxhin (2) Thenie per boten (2) Thenie per brengen (1) Thenie per budallallekun (2) Thenie per budallenjte (2) Thenie per bujarine (1) Thenie per bujkun (1) Thenie per buken (2) Thenie per bukurine (1) Thenie per burgun (1) Thenie per burrat (1) Thenie per burrerine (2) Thenie per burrin (3) Thenie per butesine (3) Thenie per buzeqeshjen (2) Thenie per cmendurine (1) Thenie per çmendurine (1) Thenie per dallendyshet (1) Thenie per dashurine (21) Thenie per dembelin (1) Thenie per demin (1) Thenie per demokracine (2) Thenie per deshirat (1) Thenie per deshiren (4) Thenie per deshtaket (1) Thenie per deshtimin (3) Thenie per detin (2) Thenie per dhembjen (1) Thenie per dhimbjen (7) Thenie per diagnozen (1) Thenie per diamantet (1) Thenie per diellin (2) Thenie per dijen (1) Thenie per dinjitetin (1) Thenie per diplomacine (1) Thenie per disfatat (1) Thenie per diturine (4) Thenie per djalin (2) Thenie per djallin (1) Thenie per djersen (1) Thenie per dobesine (1) Thenie per drejtesine (4) Thenie per driten (1) Thenie per drurin (1) Thenie per duart (1) Thenie per durimin (4) Thenie per dynjane (1) Thenie per dyshimin (1) Thenie per ecjen (1) Thenie per edukaten (3) Thenie per edukimin (2) Thenie per embelsine (1) Thenie per enderrat (1) Thenie per epshin (2) Thenie per erresiren (1) Thenie per faktet (1) Thenie per falenderimin (1) Thenie per faljen (3) Thenie per faljen e gjakut (1) Thenie per famen (1) Thenie per familjen (2) Thenie per fatin (3) Thenie per fatkeqesine (3) Thenie per fatkeqesite (3) Thenie per femijen (2) Thenie per femijet (3) Thenie per femrat (1) Thenie per femren (4) Thenie per fillimin (1) Thenie per filmin (1) Thenie per fitimtarin (1) Thenie per fitoren (3) Thenie per fitoret (1) Thenie per fjalen (1) Thenie per folenë (1) Thenie per forcen (1) Thenie per fotografine (1) Thenie per friken (4) Thenie per fshatin (1) Thenie per fundin (1) Thenie per fuqine (1) Thenie per furtunen (1) Thenie per gabimet (6) Thenie per gabimin (7) Thenie per gazetaret (1) Thenie per Gege (1) Thenie per genjeshtarin (1) Thenie per genjeshtrat (2) Thenie per genjeshtren (4) Thenie per gezimin (1) Thenie per gjahtarin (1) Thenie per gjakun (2) Thenie per gjarperin (1) Thenie per gjerat (1) Thenie per gjuhen (2) Thenie per goditjen (1) Thenie per gojen (1) Thenie per grate (1) Thenie per gruan (4) Thenie per guximin (3) Thenie per harresen (1) Thenie per harrimin (1) Thenie per hekurin (1) Thenie per heshtjen (6) Thenie per hidherimin (2) Thenie per historine (1) Thenie per hoxhallaret (1) Thenie per humbjen (3) Thenie per injorancen (3) Thenie per intelektin (1) Thenie per Islamin (4) Thenie per jeten (13) Thenie per kafshen (1) Thenie per kalin (2) Thenie per karakterin (1) Thenie per karrieren (1) Thenie per kaun (1) Thenie per kazmen (1) Thenie per keqardhjen (1) Thenie per keqberesin (1) Thenie per kercimin (1) Thenie per keshillat (2) Thenie per kohen (9) Thenie per kohen e lire (1) Thenie per kollin (1) Thenie per kombin (2) Thenie per komunikimin (1) Thenie per kopertinen (1) Thenie per krenarine (3) Thenie per krimbin (1) Thenie per kritiken (1) Thenie per krizen (1) Thenie per kujtimin (1) Thenie per Kuranin (1) Thenie per kursimin (1) Thenie per kurvat (4) Thenie per lajmin (1) Thenie per lajthitjen (1) Thenie per lamtumirat (1) Thenie per lekun (2) Thenie per lendimin (1) Thenie per leshin (1) Thenie per leximin (9) Thenie per librat (1) Thenie per librin (5) Thenie per liderin (1) Thenie per lirine (2) Thenie per lirite (1) Thenie per lodhjen (1) Thenie per lotet (1) Thenie per lotin (1) Thenie per luanin (1) Thenie per luften (3) Thenie per lumturine (9) Thenie per lutjen (1) Thenie per malet (1) Thenie per marreveshjen (1) Thenie per martesen (4) Thenie per mashtrimin (3) Thenie per mbretin (1) Thenie per mekatet (7) Thenie per mekatin (1) Thenie per mendimin (3) Thenie per mendjen (3) Thenie per menqurine (2) Thenie per merzine (1) Thenie per meshkujt (1) Thenie per mesimin (2) Thenie per mesuesin (1) Thenie per mikun (6) Thenie per miqesine (3) Thenie per mjalten (1) Thenie per modestine (1) Thenie per mollen (1) Thenie per moralin (7) Thenie per motin (1) Thenie per motren (3) Thenie per muret (1) Thenie per mushkun (1) Thenie per namazin (3) Thenie per ndergjegjen (2) Thenie per nderin (2) Thenie per ndershmerine (1) Thenie per ndertimin (1) Thenie per ndihmen (2) Thenie per ndryshimin (1) Thenie per nenen (6) Thenie per nevojen (2) Thenie per ngazellimin (1) Thenie per ngopjen (1) Thenie per njerezimin (1) Thenie per njerezit (8) Thenie per njeriun (13) Thenie per nxenesin (1) Thenie per oksigjenin (1) Thenie per optimistin (3) Thenie per oratoret (1) Thenie per paditurine (1) Thenie per padrejtesine (1) Thenie per pagesen (1) Thenie per pamjen (1) Thenie per paqen (3) Thenie per parane (4) Thenie per paranojakun (1) Thenie per parapagimin (1) Thenie per parate (4) Thenie per pasurine (7) Thenie per patriotizmin (1) Thenie per pendimin (1) Thenie per perpjekjet (1) Thenie per personalitetin (2) Thenie per pertimin (1) Thenie per pervojen (1) Thenie per pesimistin (3) Thenie per pesimizmin (1) Thenie per pijet (1) Thenie per pjekurine (1) Thenie per plaget (1) Thenie per plakjen (1) Thenie per plakun (1) Thenie per pleqte (2) Thenie per plumbin (1) Thenie per poezine (1) Thenie per politikanet (2) Thenie per politikanin (1) Thenie per politiken (3) Thenie per pranveren (2) Thenie per prejardhjen (1) Thenie per premtimet (1) Thenie per prinderit (3) Thenie per pritjen (1) Thenie per profesionin (1) Thenie per punen (8) Thenie per pushimin (1) Thenie per qelesin (1) Thenie per qenin (2) Thenie per qente (1) Thenie per qetesine (1) Thenie per qytetarin (1) Thenie per rehatine (1) Thenie per renjen ne dashuri (2) Thenie per respektin (4) Thenie per rinine (1) Thenie per rregullat (1) Thenie per rrenat (2) Thenie per rrenen (1) Thenie per rrezikun (1) Thenie per rrogen (1) Thenie per rrugen (1) Thenie per sekretin (1) Thenie per semundjen (2) Thenie per sfiden (1) Thenie per shakane (1) Thenie per shendetin (1) Thenie per sherbimin (1) Thenie per sherimin (1) Thenie per shikimin (1) Thenie per shiun (1) Thenie per shokun (4) Thenie per shoqerine (2) Thenie per shpenzimin (1) Thenie per shpirtin (1) Thenie per shprehite (1) Thenie per shpresen (1) Thenie per shqetesimin (2) Thenie per Shqiperine (2) Thenie per shqiponjen (1) Thenie per shqiptarine (1) Thenie per shtetin (1) Thenie per sinqeritetin (5) Thenie per sjelljen (5) Thenie per sportin (1) Thenie per sprovat (1) Thenie per stresin (1) Thenie per suksesin (3) Thenie per sunetin (2) Thenie per syrin (2) Thenie per syte (2) Thenie per talentin (1) Thenie per te ardhmen (2) Thenie per te bukuren (1)