Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Pneumokoku. Show all posts
Showing posts with label Pneumokoku. Show all posts

Heqja e shpretkës dhe infeksionet

Heqja e shpretkës rrit mundësinë e infeksioneve të rënda nga mikroorganizmat e inkapsuluara si p.sh. pneumokoku. 


Nëse kemi për të bërë një splenektomi, dy javë më parë, tek i sëmuri është e mira të bëjmë vaksinim kundër pneumokokut, meningokokut dhe hemophilus influenzae.
loading...
Heqja e shpretkës rrit mundësinë e infeksioneve të rënda nga mikroorganizmat e inkapsuluara si p.sh. pneumokoku. 


Nëse kemi për të bërë një splenektomi, dy javë më parë, tek i sëmuri është e mira të bëjmë vaksinim kundër pneumokokut, meningokokut dhe hemophilus influenzae.

Namazi

Syzat