Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Simptomat dhe shenjat. Show all posts
Showing posts with label Simptomat dhe shenjat. Show all posts

Cila është pasqyra klinike e endometriozës klinike?Mund të paraqitet dhembje e fuqishme në pjesën e poshtme të barkut që përforcohen gjatë defekacionit dhe në fillim të ciklit menstrual dhe mbaron gjatë përfundimit të saj.

Lexo më shumë:  Endometrioza e kolonit


Mund të paraqitet dhembje e fuqishme në pjesën e poshtme të barkut që përforcohen gjatë defekacionit dhe në fillim të ciklit menstrual dhe mbaron gjatë përfundimit të saj.

Lexo më shumë:  Endometrioza e kolonit

Cila është pasqyra klinike e kalkulozës së qeskës biliare dhe rrugëve biliare?

Cila është pasqyra klinike e kalkulozës së qeskës biliare dhe rrugëve biliare?

Në 95% të rasteve paraqiten pa shenja klinike.

Kolikat biliare janë sulme të dhembjeve si të ngërçit.

Dhembjet më të fuqishme paraqiten në epigastrium ose në regjionin e harkut brinjor të djathtë.

Sulmet paraqiten pas marrjes së ushqimeve të yndyrshme dhe shpesh kolikat biliare janë të shoqëruara me vjellje pas së cilave simptomat klinike qetësohen. 
Cila është pasqyra klinike e kalkulozës së qeskës biliare dhe rrugëve biliare?

Në 95% të rasteve paraqiten pa shenja klinike.

Kolikat biliare janë sulme të dhembjeve si të ngërçit.

Dhembjet më të fuqishme paraqiten në epigastrium ose në regjionin e harkut brinjor të djathtë.

Sulmet paraqiten pas marrjes së ushqimeve të yndyrshme dhe shpesh kolikat biliare janë të shoqëruara me vjellje pas së cilave simptomat klinike qetësohen. 

Shenjat klinike të gripit

Temperaturë e ngritur deri në 40 C me ethe, plogështi, kokëdhimbje, dhimbje muskujsh
(kontraktura), anoreksi (humbje apetit), kollë të thatë (që nuk të lenë të qetë).
 

Fillimi është i shpejtë me simptome të përnjëhershme.

Lexo edhe: Shenjat e përgjithshme të gripit
Temperaturë e ngritur deri në 40 C me ethe, plogështi, kokëdhimbje, dhimbje muskujsh
(kontraktura), anoreksi (humbje apetit), kollë të thatë (që nuk të lenë të qetë).
 

Fillimi është i shpejtë me simptome të përnjëhershme.

Lexo edhe: Shenjat e përgjithshme të gripit

Shenjat e përgjithshme të gripit

Lodhje e përgjithshme dhimbje të trupit, temperaturë, ethe, kokëdhimbje, dhimbje fyti, kollitje, rrjedhje nga hundët. 

Këto simptoma janë ankesa të zakonshme që paraqiten gjatë dimrit dhe nuk duhet përzier gjithnjë me gripin i cili mund të shkaktoj komplikime në disa raste edhe dramatike tek personat e moshuar apo tek atë që veç janë të sëmur nga sëmundje tjera, pastaj tek të porsalindurit. Andaj në këto raste kjo gjendje nuk duhet të neglizhohet.

Lexo me shume: Gripi

cilat jane shenjat e gripit,gripi dhe shenjat e tij,gripi shenjat gripoze,gripi shenjat e gripit
Lodhje e përgjithshme dhimbje të trupit, temperaturë, ethe, kokëdhimbje, dhimbje fyti, kollitje, rrjedhje nga hundët. 

Këto simptoma janë ankesa të zakonshme që paraqiten gjatë dimrit dhe nuk duhet përzier gjithnjë me gripin i cili mund të shkaktoj komplikime në disa raste edhe dramatike tek personat e moshuar apo tek atë që veç janë të sëmur nga sëmundje tjera, pastaj tek të porsalindurit. Andaj në këto raste kjo gjendje nuk duhet të neglizhohet.

Lexo me shume: Gripi

cilat jane shenjat e gripit,gripi dhe shenjat e tij,gripi shenjat gripoze,gripi shenjat e gripit

Cilat janë simptomat e meningjitit tek fëmijët më të rritur dhe të mëdhenjtë ?

Te fëmijët më të rritur dhe të mëdhenjtë vërehen këto simptome:
 

· Kokëdhimbje të forta
· Temperaturë mbi 38 C
· Mundim/Tugë
· Vjellje
· Shtangimi i qafës dhe dhimbjet në nyje
· Përgjumësi dhe konfuzion
· Pëngesë gjatë shikimit në dritë njolla të kuqe apo sje nën lëkurë
Te fëmijët më të rritur dhe të mëdhenjtë vërehen këto simptome:
 

· Kokëdhimbje të forta
· Temperaturë mbi 38 C
· Mundim/Tugë
· Vjellje
· Shtangimi i qafës dhe dhimbjet në nyje
· Përgjumësi dhe konfuzion
· Pëngesë gjatë shikimit në dritë njolla të kuqe apo sje nën lëkurë

Cilat janë simptomat e meningjitit tek foshnjat ?


Te foshnjat vërehen këto simptome:

· Temperatura
· Refuzimi i ushqimit
· Fëmija me vështirësi zgjohet nga gjumi
· Lëkura me njolla të verdha
· Të qajturit e shtuar dhe me ofshama
· Njolla të kuqe apo mavijosje nën lëkurë

Te foshnjat vërehen këto simptome:

· Temperatura
· Refuzimi i ushqimit
· Fëmija me vështirësi zgjohet nga gjumi
· Lëkura me njolla të verdha
· Të qajturit e shtuar dhe me ofshama
· Njolla të kuqe apo mavijosje nën lëkurë

Cilat janë shenjat dhe simptomat e Hivit ?

Shenjat dhe simptomat e mundshme të virusit HIV janë: rreth 10 % humbje në peshë, ethe për më shumë se një muaj, lodhje dhe djersitje natën. Por këto shenja nuk janë standarte dhe janë pothuajse të pa dukshme ose ta themi më thjesht nuk i vëmë shumë rëndësi pasi janë gjëra që ndokush mund ti hasë ato në jetën e përditshme.

Njerëzit mund të jenë të infektuar, domethënë të jenë HIV pozitiv, për disa vjet përpara se Sistemi imunitar i tyre të bie aq shumë saqë infeksione të ndryshme të shkaktojnë kalimin e tij nga HIV pozitiv në pacient me sëmundje të AIDS-it. Zakonisht një periudhe 4 deri në 7 vjet është një kohë relativisht e shkurtër, por dhe vendimtare për një person që mund të jetë infektuar. Kjo do të thotë se nëse ka bëre një test, me kalimin e kohës padituria e infektimit me HIV mund të jetë e rrezikshme për jetën e tij. Në fakt një person i shëndetshëm ka në gjakun e tij nga 500 deri në 1200 trupa CD4-T ose rruaza të bardha. Kur një person HIV bie me poshtë se 300 CD4-T për kampion gjaku ai menjëherë duhet të filloj kurimin me ilaçe antiretroiale në mënyrë të tillë që dendësia e virusit për kapion gjaku të bie d.m.th të parandaloj shumimin e tij në gjak dhe nga ana tjetër të ndihmoj trupin të rris CD4-T për kampion gjaku.


cilat jane simptomat e hivit,cilat jane shenjat e hivit,simptomat e AIDS,cilat jane shenjat e Hiv infeksionit,Infeksioni me Hiv dhe shenjat,shenjat e hivit,hivi dhe shenjat e tij,cfare shenja ka hiv infeksioni,aids
Shenjat dhe simptomat e mundshme të virusit HIV janë: rreth 10 % humbje në peshë, ethe për më shumë se një muaj, lodhje dhe djersitje natën. Por këto shenja nuk janë standarte dhe janë pothuajse të pa dukshme ose ta themi më thjesht nuk i vëmë shumë rëndësi pasi janë gjëra që ndokush mund ti hasë ato në jetën e përditshme.

Njerëzit mund të jenë të infektuar, domethënë të jenë HIV pozitiv, për disa vjet përpara se Sistemi imunitar i tyre të bie aq shumë saqë infeksione të ndryshme të shkaktojnë kalimin e tij nga HIV pozitiv në pacient me sëmundje të AIDS-it. Zakonisht një periudhe 4 deri në 7 vjet është një kohë relativisht e shkurtër, por dhe vendimtare për një person që mund të jetë infektuar. Kjo do të thotë se nëse ka bëre një test, me kalimin e kohës padituria e infektimit me HIV mund të jetë e rrezikshme për jetën e tij. Në fakt një person i shëndetshëm ka në gjakun e tij nga 500 deri në 1200 trupa CD4-T ose rruaza të bardha. Kur një person HIV bie me poshtë se 300 CD4-T për kampion gjaku ai menjëherë duhet të filloj kurimin me ilaçe antiretroiale në mënyrë të tillë që dendësia e virusit për kapion gjaku të bie d.m.th të parandaloj shumimin e tij në gjak dhe nga ana tjetër të ndihmoj trupin të rris CD4-T për kampion gjaku.


cilat jane simptomat e hivit,cilat jane shenjat e hivit,simptomat e AIDS,cilat jane shenjat e Hiv infeksionit,Infeksioni me Hiv dhe shenjat,shenjat e hivit,hivi dhe shenjat e tij,cfare shenja ka hiv infeksioni,aids

Cilat janë simptomat e tuberkulozit ?

Cilat janë simptomat e tuberkulozit ?

– Simptomat e sëmundjes nuk janë gjithnjë të qarta.

Simptomat zakonisht zhvillohen ngadalë dhe në fazën e parë mund të jenë të  vogla. 


Simptomat më të zakonshme  janë kolla e gjatë dhe këlbazë. Ndërsa  simptomat e tuberkulozit që shfaqen në  një organ tjetër kanë të bëjnë zakonisht  me organin në fjalë.

 

Simptomat e tuberkulozit janë:

• kollë e zgjatur

• këlbazë ose këlbazë me gjak

• temperaturë

• djersë natën

• rënie e gjendjes së përgjithshme shëndetësore

• lodhje

• dobësim (rënie në peshë)

• gjendrat limfatike në qafë janë të  zmadhuara


Cilat janë simptomat e tuberkulozit ? tuberkulozi, tuberkulozi i mushkerive tuberkulozi simptomat, tuberkulozi pulmonar,tuberkulozi simptomat e tij
Cilat janë simptomat e tuberkulozit ?

– Simptomat e sëmundjes nuk janë gjithnjë të qarta.

Simptomat zakonisht zhvillohen ngadalë dhe në fazën e parë mund të jenë të  vogla. 


Simptomat më të zakonshme  janë kolla e gjatë dhe këlbazë. Ndërsa  simptomat e tuberkulozit që shfaqen në  një organ tjetër kanë të bëjnë zakonisht  me organin në fjalë.

 

Simptomat e tuberkulozit janë:

• kollë e zgjatur

• këlbazë ose këlbazë me gjak

• temperaturë

• djersë natën

• rënie e gjendjes së përgjithshme shëndetësore

• lodhje

• dobësim (rënie në peshë)

• gjendrat limfatike në qafë janë të  zmadhuara


Cilat janë simptomat e tuberkulozit ? tuberkulozi, tuberkulozi i mushkerive tuberkulozi simptomat, tuberkulozi pulmonar,tuberkulozi simptomat e tij

Cilat janë shenjat kryesore të mungesës së kaliumit ?


Cilat janë shenjat kryesore të mungesës së kaliumit ?

Shenjat kryesore të mungesës së kaliumit janë:lodhja muskulare, apatia,anoreksia, fryerja e barkut, ndalja e jashtëqitjeve dhe e gazrave ( ileusi).

kaliumi mungesa e tij simptomat,hipokalemia simptomat dhe shenjat

Cilat janë shenjat kryesore të mungesës së kaliumit ?

Shenjat kryesore të mungesës së kaliumit janë:lodhja muskulare, apatia,anoreksia, fryerja e barkut, ndalja e jashtëqitjeve dhe e gazrave ( ileusi).

kaliumi mungesa e tij simptomat,hipokalemia simptomat dhe shenjat

Cilat janë shenjat kryesore të mungesës së natriumit ?


Cilat janë shenjat kryesore të mungesës së natriumit ?

Shenjat klinike kryesore të mungesës së natriumit janë: apatia, plogështia, spazmat muskulare, anoreksia, por nuk ka etje.

shenjat kryesore te mungeses se natriumit,natriumi dhe mungesa e tij,mungesat e natriumit

Cilat janë shenjat kryesore të mungesës së natriumit ?

Shenjat klinike kryesore të mungesës së natriumit janë: apatia, plogështia, spazmat muskulare, anoreksia, por nuk ka etje.

shenjat kryesore te mungeses se natriumit,natriumi dhe mungesa e tij,mungesat e natriumit

Cilat janë shenjat klinike kryesore të mungesës së ujit ?


Cilat janë shenjat klinike kryesore të mungesës së ujit ?

Shenjat klinike kryesore të mungesës së ujit janë: etja, gjuha e thatë, turgori i zvogluar i lëkurës dhe ndezja e syve.

mungesa e ujit shenjat klinike,dehidrimi shenjat dhe simptomat

Cilat janë shenjat klinike kryesore të mungesës së ujit ?

Shenjat klinike kryesore të mungesës së ujit janë: etja, gjuha e thatë, turgori i zvogluar i lëkurës dhe ndezja e syve.

mungesa e ujit shenjat klinike,dehidrimi shenjat dhe simptomat

Simptomat e migrenes


Cilat jane simptomat e migrenes ?

Simptomat e migrenes jane:

Dhimbja shpuese apo pulsuese zakonisht ne njeren te kokes,ne temthet e kokes ne ball apo prane syve.

Migrena e ben personin qe vuan prej saj me te ndjeshem ndaj drites(fotofobia) dhe zhurmave(fonofobia). S

Mundimi

Vjellje

Probleme me shikimin.

 Cilat jane simptomat e migrenes ?,Kush jane simptomat e migrenes,Migrena dhe simptomat e saj,Simptomat e migrenes jane,shenjat e migrenes,migrena dhe shenjat e saj

Cilat jane simptomat e migrenes ?

Simptomat e migrenes jane:

Dhimbja shpuese apo pulsuese zakonisht ne njeren te kokes,ne temthet e kokes ne ball apo prane syve.

Migrena e ben personin qe vuan prej saj me te ndjeshem ndaj drites(fotofobia) dhe zhurmave(fonofobia). S

Mundimi

Vjellje

Probleme me shikimin.

 Cilat jane simptomat e migrenes ?,Kush jane simptomat e migrenes,Migrena dhe simptomat e saj,Simptomat e migrenes jane,shenjat e migrenes,migrena dhe shenjat e saj

Cilat jane simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori ?Simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori janë:

- dhimbja abdominale dhe epigastrike
- nauzea, mundim për të vjellur
- të vjella
- fryrja e barkut dhe gazrat
- rënia në peshë
- humbja e oreksit
- dhimbje gjatë natës, para dhe pas ushqimit
Cilat jane simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori  ?,kush jane shenjat dhe simptomat e infeksionit me helikobakter pylori


Simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori janë:

- dhimbja abdominale dhe epigastrike
- nauzea, mundim për të vjellur
- të vjella
- fryrja e barkut dhe gazrat
- rënia në peshë
- humbja e oreksit
- dhimbje gjatë natës, para dhe pas ushqimit
Cilat jane simptomat e infeksionit me Helicobacter pylori  ?,kush jane shenjat dhe simptomat e infeksionit me helikobakter pylori

Cilat jane simptomat e kancerit ne stomak ?


Simptomat e kancerit ne stomak apo lukth jane:


Përzierje të stomakut apo lukthit qe shoqerohen edhe me të vjella


Djegie të stomakut apo lukthit , e cila në disa raste mund të shperndahet edhe në të gjithë kraharorin tuaj.

Dobësi  dhe lodhje trupore


Humbja e oreksit ose ndjesia e  fryrjes se stomakut.


Dhimbja e barkut që mund të zgjasë nga pak minuta në disa orë.

Në disa raste dhimbjeje të cilat zgjasin me javë të tëra dhe largohen, që mund të kalojnë më pas në dhimbje që ka një periudhë të caktuar dhe bëhet më e fortë.


Rënia apo humbja në peshë.

Rrjedhje gjaku, mund të shkaktohen nga ulçera në stomak.

Cilat jane simptomat e kancerit ne stomak ?,kush jane shenjat dhe simptomat e kancerit ne lukth,lukthi dhe kanceri,shenjat e kancerit ne lukth,lukthi dhe kanceri,simptomat e kancerit ne stomak,kanceri ne lukth shenjat

Simptomat e kancerit ne stomak apo lukth jane:


Përzierje të stomakut apo lukthit qe shoqerohen edhe me të vjella


Djegie të stomakut apo lukthit , e cila në disa raste mund të shperndahet edhe në të gjithë kraharorin tuaj.

Dobësi  dhe lodhje trupore


Humbja e oreksit ose ndjesia e  fryrjes se stomakut.


Dhimbja e barkut që mund të zgjasë nga pak minuta në disa orë.

Në disa raste dhimbjeje të cilat zgjasin me javë të tëra dhe largohen, që mund të kalojnë më pas në dhimbje që ka një periudhë të caktuar dhe bëhet më e fortë.


Rënia apo humbja në peshë.

Rrjedhje gjaku, mund të shkaktohen nga ulçera në stomak.

Cilat jane simptomat e kancerit ne stomak ?,kush jane shenjat dhe simptomat e kancerit ne lukth,lukthi dhe kanceri,shenjat e kancerit ne lukth,lukthi dhe kanceri,simptomat e kancerit ne stomak,kanceri ne lukth shenjat

Cilat jane simptomat e alergjise ?


Simptomat të shkaktuara nga alergjia janë:

Hundë që rrjedhin apo hundë të zëna

Sy të skuqur, të acaruar dhe që kruhen

Kollitja

Teshtima

Tharje gjuhe dhe fyti, edhe acarime të tyre

Vështirësi në frymëmarrje

Diarea

Vjellje ushqimi

Tharja dhe acarimi i lëkurës.

Cilat jane simptomat e alergjise ?,Kush jane simptomat dhe shenjat e shkaktuara nga alergjia,alergjia dhe shenjat e saj,alergjia dhe simptomat e alergjise,alergjia dhe simptomat e saj,shenjat e alergjise,kush jane shenjat e alergjise

Simptomat të shkaktuara nga alergjia janë:

Hundë që rrjedhin apo hundë të zëna

Sy të skuqur, të acaruar dhe që kruhen

Kollitja

Teshtima

Tharje gjuhe dhe fyti, edhe acarime të tyre

Vështirësi në frymëmarrje

Diarea

Vjellje ushqimi

Tharja dhe acarimi i lëkurës.

Cilat jane simptomat e alergjise ?,Kush jane simptomat dhe shenjat e shkaktuara nga alergjia,alergjia dhe shenjat e saj,alergjia dhe simptomat e alergjise,alergjia dhe simptomat e saj,shenjat e alergjise,kush jane shenjat e alergjise

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipotiroidizmit ?


Shenjat dhe simptomat e hipotiroidizmit jane:

Lëkura e thatë

Gjatë gjithë kohës pacienti ka ftohtë

Fryrja e fytyrës

Anemia

Trashja e zërit

Rënia e flokëve

Lodhja fizike si dhe përgjumja

Të rrahura të pakta të zemrës apo bradikardi

Yndyra të larta.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipotiroidizmit ?,kush jane shenjat dhe simptomat e gushes apo strumes,shenjat e funksionit te ulur te tiroides,hipotireoza shenjat e saj,simptomat 

Shenjat dhe simptomat e hipotiroidizmit jane:

Lëkura e thatë

Gjatë gjithë kohës pacienti ka ftohtë

Fryrja e fytyrës

Anemia

Trashja e zërit

Rënia e flokëve

Lodhja fizike si dhe përgjumja

Të rrahura të pakta të zemrës apo bradikardi

Yndyra të larta.

Cilat jane shenjat dhe simptomat e hipotiroidizmit ?,kush jane shenjat dhe simptomat e gushes apo strumes,shenjat e funksionit te ulur te tiroides,hipotireoza shenjat e saj,simptomat 

Cilat jane simptomat e anemise ?


Shenjat dhe simptomat e anemise jane :

Lodhja

Takikardi apo rrahja e shpejte e zemres

Zbehja

Gjendje apo ndjesi e të fikëtit

Cilat jane simptomat e anemise ?,kush jane shenjat dhe simptomat e anemise apo pagjaksise,shenjat e semundjes se gjakut,Shenjat e sëmundjes së gjakut

Shenjat dhe simptomat e anemise jane :

Lodhja

Takikardi apo rrahja e shpejte e zemres

Zbehja

Gjendje apo ndjesi e të fikëtit

Cilat jane simptomat e anemise ?,kush jane shenjat dhe simptomat e anemise apo pagjaksise,shenjat e semundjes se gjakut,Shenjat e sëmundjes së gjakut

Cilat janë tri simptomat më të shpeshta të feokromocitomës ?

Cilat janë tri simptomat më të shpeshta të feokromocitomës ?

Tri simptomat më të shpeshta të feokromocitomës janë: kokëdhembja, palpitacioni dhe djersitja.

Pasyra klinike, klinika, shenjat, simptomat,karakteristikat, manifestimet,feokromocitoma, feokromocitome, cilat jane, cilet jane simptomat e feokromocitomes,

Cilat janë tri simptomat më të shpeshta të feokromocitomës ?

Tri simptomat më të shpeshta të feokromocitomës janë: kokëdhembja, palpitacioni dhe djersitja.

Pasyra klinike, klinika, shenjat, simptomat,karakteristikat, manifestimet,feokromocitoma, feokromocitome, cilat jane, cilet jane simptomat e feokromocitomes,

Namazi

Syzat